Синдикалисти срещу Ангелкова: Не е редно хора да бъдат уволнявани през медиите

Синдикатът на железничарите ще води дела за уволнени в БДЖ
10
Синдикалисти срещу Ангелкова: Не е редно хора да бъдат уволнявани през медиите
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БТА

Синдикатът на железничарите към КНСБ реагира остро на уволненията в БДЖ. Според профсъюза не е нормално министърът на транспорта Николина Ангелкова „да издава присъди и да уволнява на пресконференция“.

Ангелкова освободи вчера директорите, отговарящи за поддръжката на локомотивите в "Пътнически" и "Товарни превози" и тези на "Човешки ресурси".

Синдикатите са изразили недоволството си на днешната среща с министъра, на която бяха обсъдени и условията на труд на железничарите, съобщи БНР.

Още по темата
Не е достойно хора да бъдат уволнявани през медиите, каза председателят на железничарския синдикат към КНСБ Петър Бунев, след когото вината на служителите не е доказана, а и те не са имали възможност да се защитят.

Профсъюзът ще застане зад служителите и ще води дела, ако те наистина бъдат уволнени.

След днешната среща транспортният министър Николина Ангелкова е заявила, че ще разчита на синдикатите да се включат активно и заедно с тях да бъдат набелязани неотложните мерки, свързани с подобряване условията на труд, които да бъдат реализирани веднага.

От министерството определиха срещата като изключително конструктивна.

Следващата среща между ръководствата на МТИТС и социалните партньори ще се проведе в петък, 24 октомври, и на нея ще бъдат обсъдени постъпилите конкретни мерки и предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
darcas преди 9 години
БДЖ може много лесно да се оправи, ако се сложи под чужд мениджмънт, най-добре западна компания. Без да се разпродава и уволняват хора от работещите. Съкращаване на администрацията, оптимизация на транспортния график, създаване на качествени условия за пътниците и преференции за редовните пътници. Не трудно, но желание НЯМА
3
0
 
6
 
! Отговори
стоянова преди 9 години
До АнонименГ-не, не осъждайте обикновените работещи в двете компании на бълг.железница. Всички пробелми идват от ръководствата им и от министерството и най-накрая от лошто управление на сектора от държавното ръководство. Не може без жп транспорт, но не да се ограбва ,а да се интестира и РАБОТИ.
2
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Те умните и интелигентните така постъпват.От много ум и интелигетност гледат себе си и собствената си изгода другите за тях са ***.Никой друг не е по умен от тях,най големите далавераджии в държавата.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименvsicki sha imate nugda ot nas sled edin mesez sa stackuvame zaedno protiv borisiv,zatova ni pomagaite segai nie sa vi pomagame da svaliate borisov i gerb