EPIC не е дал план за оздравяване на КТБ

От БНБ не знаят дали акционерите имат нужните за това средства
Обновена: 16 окт 2014 18:19 | 16 окт 2014 18:18,
11
EPIC не е дал план за оздравяване на КТБ
Снимка: архив, Ройтерс

До този момент австрийската компания EPIC, представляваща трите основни акционера на Корпоративна търговска банка АД, не е представяла в Българска народна банка планове и варианти за оздравяване или преструктуриране на поставените под специален надзор КТБ и ТБ „Виктория“ ЕАД, съобщиха от БНБ.

Още по темата
С това от централната банка опровергават разпространената в последните дни в медиите информация, че EPIC иска да спаси КТБ, но не получава необходимото съдействие от българските власти.

От БНБ обясняват, че австрийската компания не е удостоверила, че представлява акционерите VTB Capital и Bulgarian Acquisition Company II S.a.r.L., Люксембург, която се контролира косвено от Оманския фонд.

От EPIC все още не са представили в БНБ документи, удостоверяващи готовността на акционерите, които дружеството представлява, да осигурят нужните финансови средства за оздравяването на КТБ, както и действителната разполагаемост с такива средства или други активи от страна на тези акционери, пише още в съобщението.

В разменената кореспонденция още в началото на септември от Оманския фонд обявиха, че ще отправят предложение за спасяването на КТБ на базата на оценката на активите, която се извършва от квесторите в банката, както и на допълнителната оценка („дю дилижънс”) и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство.

Най-късно до 20 октомври квесторите на КТБ трябва да представят в БНБ цялостна оценка на активите на КТБ АД, извършена от трите одиторски компании – „Ърнст и Янг Одит“ ООД, „Делойт одит“ ООД и „Афа“ ООД. Съответно - до 31 октомври те трябва да представят и отчет за капиталовата адекватност на КТБ на база изготвената пълна оценка на активите. Ето защо евентуално след това може да се коментират конкретни финансови предложения.

Подробности четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: БНБКТБТБ Виктория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е луд този,който яде баницата,а тоя който му я дава
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е луд този,който яде баницата,а тоя който му я дава
7
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
EPIC - сламката на която са се накачулели БНБ и доста други....
6
0
 
2
 
! Отговори
Румен преди 9 години
Цветан Василев да върне парите на хората! мошеник! въртеше кухи кредити и си купи скъпи имоти в чужбина.после не се чудете къде са парите на вложителите.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От БНБ не знаят дали акционерите имат нужните за това средства''А от БнБ казаха ли ,колко трябва да са нужните средства??
4
0
 
1
 
! Отговори
karburrator преди 9 години
след епик, да дойдат и ХАРД да кажат нещо.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БНБ прави всичко възможно да ги откаже.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да спасяват, вие от 4 месеца криете какво е реалното състояние на тази банка.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
epic fail