500 души се включиха в Европейската седмица на програмирането във Варна

Подготвя се и второ издание на инициативата
Обновена: 18 окт 2014 21:43 | 18 окт 2014 21:21, Екип на Dnes.bg
0
500 души се включиха в Европейската седмица на програмирането във Варна
Снимка: Beehive

Първото издание на Европейската седмица на програмирането във Варна приключи успешно. Близо 500 души се включиха в инициативата и посетиха безплатните тематични лекции в Beehive Co-working Space.

Множество млади хора избраха да вдъхнат живот на идеите с помощта на програмирането. Поради големия интерес към  Деня на кариерата (IT Job Fair) екипът на Beehive Co-working Space започва подготовка на второ издание на събитието с участието на множество представители на ИТ сектора.

Според данните на Европейската комисия в близко бъдеще за много работни места ще са необходими основни умения по програмиране. Над 90% от професиите днес изискват компютърни компетенции. Освен това компютърните специалисти са важна част от съвременната работна сила във всички сектори на европейската икономика — търсенето им расте с 3% всяка година, но броят на завършилите компютърни науки не напредва със същите темпове.

В резултат на това много свободни работни места в сферата остават незаети въпреки високото равнище на безработица в Европа. Ако не намерим решение на този проблем на европейско и национално равнище, можем да бъдем изправени пред недостиг от 900 000 компютърни специалисти до 2020 г.

Екипът на Beehive Co-working Space остава ангажиран с предприемането на мерки за справяне с недостига на квалифицирани кадри в ИТ сектора и продължава да провежда безплатни, обучителни лекции.

Акценти в програма на Beehive Co-working Space са следните лекции:

От 20.10.2014 г., всеки понеделник, продължава курсът по “Asp.net MVC framework”
на Димитър Данаилов, CTO на 158ltd.com

24.10.2014 г.,”Разликите в маркетинга – тук и там”, лектор Пламен Бързев 

05.11.2014 г,"Възможности за европейско финансиране. Open Days of Regions."  

21.11.2014 г.,“Практическо въведение в 3D Studio Max-интериорно моделиране”

Всички лекции на Beehive Co-working Space са с вход-свободен и начален час 19:00 ч.  

Събитията на Beehive Co-working Space може да следите на: http://beehive.bg/, както и на: https://www.facebook.com/beehive.varna

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари