Няма да има ново поскъпване на тока

Тодорова: Схемата за вдигане на цената на 3 месеца не е добра
21 окт 2014 11:26,
27
Няма да има ново поскъпване на тока
Светла Тодорова. Снимка: БТА

Ново повишение на цената на тока няма да има, но са нужни спешни реформи в енергетиката, коментира в ефира на БНТ председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова.

Според нея схемата да се вдига цената на електричеството през три месеца не е добра и се нуждаем от по-ефективна.

Тодорова обясни още, че няма искания от страна на електроразпределителните дружества за нови, по-високи цени на електричеството. „И трите разпределителни дружества са недоволни от резултатите от последното решение на комисията“, коментира обаче тя.

Тодорова допълни, че дружествата имат своите основания за това, тъй като и техните разходи са били потискани през последните години. „Не казвам, че работят идеално, но качеството на енергията зависи преди всичко от инвестициите, които се правят в мрежата“, обясни още председателят на енергийния регулатор.

Светла Тодорова посочи още, че освен в Националната електрическа компания (НЕК), загуби има във всички сектори на енергетиката.

Припомняме, че новият състав на ДКЕВР повиши цената на електричеството от 1 октомври с малко под 10%. Това решение беше посрещнато с протести от граждански организации и политически партии. Самите ЕРП-та пък коментираха, че енергийният регулатор продължава със своята практика да не признава технологични разходи и така поставя под риск сигурността на енергийните доставки.

Проблемът няма да дойде изведнъж, а постепенно ще зачестят авариите на мрежата, обясниха от бранша. Оттам допълниха, че така все по-вероятна става тезата за режим на тока – не защото няма достатъчно мощности, а защото преносната мрежа няма да функционира ефективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
А някой казваха, че хвърлянето на яйца не било првилно ей н а г-жа Светла си е взела поука - повишение на цената на тока не смее да направи, то и не се очакваше де, президентчето нареди нещата така, че докато може да се задържи тиквата да няма ел. сътресения, все пак ББ тока го свали, 2 пъти за едно и също става смешно.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе докога ще плащате на тия фотоволтаици по 80ст киловат абе до кога ще ни дерете кожите бее аа ще играее Майдана по добре да няма ни ток ни вода
17
0
 
10
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 9 години
"че дружествата имат своите основания за това" Ами основанията на хората? И наистина ми писна разни *** от дружества да ни сравняват с Дания където цената на тока била 4 -пъти по-висока-там обаче заплатата на датчаните е 14-пъти по-висока/говорим за средната/. В Германия цената на тока била 3-пъти по-висока, обаче средната заплата е 10-пъти по висока. Е на фона на това как са основанията на ЕРП-тата?
16
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Изрегулираха и енергийния и водния сектор! Яко ги нарегулираха язовирите, та имаше жертви във време, когато не вали дъжд. Същата ще я свършат и с енергетиката, в частност и тока. По лицата им пише "аз се уредих за заплата" и толкова! Сега тока няма да го пипнат просто, защото искат правителство и малко въздух за него. Усетиха откъде ще им стегне шапката и ги е страх!Кое ли нещо у нас, създадено да върши работа, я е свършило както трябва?! Съдът ли, министерствата ли, кое ? Само се надуват...
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цената на електричеството в България е баснословно висока сравнение с доходите на хората. На всичкото отгоре и в системата има толкова кърлежи, че са започнали вече и едни от други да пият кръв. Има ли енергетик, който да обясни как от 4 стотинки за киловат, цената на електрическият ток достига до тези, на фактурите на избирателите.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази *** яйцата и бяха малко! Тя играе за РЕП-тата. Заплатата и е 30 000 лева. Ако знае какво я чака веднага ще напусне България! Да плащаме за кражбите на Цветелинка, В.Златев, плевнелиев, Прокопшев и 140 депутати имащи бизнес в енергетиката няма да стане! Буда го измете народа за тока ще измете и тези, бъдете сигурни!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно.... Ще има или няма да има поскъпване? 4 дни в седмицата казват, че ще поскъпне, 3 дни, че няма да поскъпва. Аман, писнА ми вече!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Популистът Волен какво ще прави сега ???
11
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Всички, които реална разбират от тази материя в България, казват, че цената на тока трябва да се намали! Народа няма да запълва черната дупка в енергетиката, причинена от източването и! Това е все една да пълниш каца без дъно!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те така казаха и преди октомври, че няма да има увеличение... ама явно излъгаха. Лъжат и сега!
9
0
 
6
 
! Отговори
lili преди 9 години
tova sa laji Zenite sche se digat ne samo na toka tova go iska eu.golemite akali ot bruksel vsitschko idva ot van i rumanzite ni sadminaha bg nai bednata i neopravena darjava tova ne e demokrazia a tapisam ribata mirischi ot kam glavata drugari isberateli eto vi pak gerb da si gi nosite na ramo i na ne ramjite sche studuvate i misiruvate tova sche e pone 4 g
8
0
 
16
 
! Отговори
Депутатин и СИЕ преди 9 години
Блажени са верующите :)) ! Тока ще го вдигаме до дупка,щото сме лакоми ,а вие сте овце :)
7
0
 
14
 
! Отговори
пънчо преди 9 години
Всички, които викат ура, да осмислят думите на госпожата. Става дума за срок от 3 месеца. Значи след това може, а с колко и до кога си е отделна приказка. На токофилите, честито!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема има едно единствено решение и то е: гоним ЕРП-тата там, откъдето са дошли!
5
0
 
7
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Урааааааа! Няма да има ново поскъпване на тока.Няма да има повишение на цените на огнеопорните каси, на пианата и на салама от месо...А на яйцата и на цената на тази кокошка?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога тези с ВЕИ-тата ще ги разкарат ????? Всички партийни фунционери от всички партии си имат ВЕИ-та, защото това е най-голямата далавера !!! По-доходно е и от пари на влог !!! И е гарантирано от държавата, банките не е сигурно дали няма да ги фалират и да си изгубят откраднатите пари !
3
0
 
18
 
! Отговори
Как така?! преди 9 години
Как така няма да се вдига тока?Недейте така!Ние сме свикнали.Робът обича своите окови!
2
0
 
16
 
! Отговори
До кога преди 9 години
ще ни крадат с неоправдани разходи? Някой си купил китайско метне а после по документни станало норвежки диамант и ние сме длъжни да го плащаме? До кога?
1
0
 
27
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Ха , що ? За година близо 40% се вдига бре кво не му харесвате на плана ?