Все по-често продават наркотици по интернет

Най-употребявани у нас са марихуаната и хероинът
24
Все по-често продават наркотици по интернет
Обучение за деца от столични училища.Снимка: БТА

Всяка година ръстът на заловените количества синтетичен наркотик е около 30%, съобщи Стефан Бакалов от Агенция „Митници“, който ръководи отдела за борба с наркотрафика на Летище „София“.

Само за миналата година са заловени 130 кг дрога, като от няколко години насам се наблюдава сериозен ръст на заловените количества синтетична дрога.

Миналата седмица митничарите са заловили изцяло нов вид синтетичен наркотик, произведен в Китай, предаде БНР.

Около 300 000 са регистрираните наркозависими у нас. Най-употребяваните наркотици са марихуаната и хероинът. Все повече хора започват да използват кокаин и амфетамини.

Все по-често се използва интернет за продажба на наркотици.

Всеки може по интернет да си поръча пратка наркотици, която в рамките на 24 часа да се достави. Те ги пакетират, трафикът се извършва в големи пликове и се укриват по един или друг начин. Това, с което печелят, е, че използват интернет и другото е, че не ти трябва верига от дилъри, които да ти доставят, обясни Бакалов.

Агенция „Митници“ съвместно с Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (ДЕА) организираха обучение за деца за вредите от дрогата и демонстрираха как се залавя наркотрафикант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
доктор преди 9 години
Тия савсем за *** ни даржат.наркотика може да е всяко едно нещо,без да има характеристики на субстанция даже.всяка зависимост има най-малко две компоненти-физическа и психологическа,като втората е много по-трудна за повлияване.от физическата зависят физиологичните прояви,като тремори,миоза/мидриаза,потоотделяне и проч.а псих.компонента е еднаква при всички!с други думи,пристрастяване кам турските сериали,например,е не по-малко опасно.за конопа в частност мисля,че е едно от великите лекове,
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 12За да те регистрират отиваш в националния център по наркомания и сам се вписваш. Тва че някой *** те е писал в тефтера си няма нищо общо.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както и тютюна за пълнене,като хранителна добавка,но най вече всяко едно правителство се издържа от трафик не само на дрога,факт,закон
6
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Божо преди 9 години
У наше село канабиса му викаме гръсти и едно време го гледахме легално предимно за други цели не пушене както правят младите сега , но и ние сме пофкали и сме се веселили с бабите :D !
5
2
 
12
 
! Отговори
Марк Твен преди 9 години
Всеки ден се продават цигари на деца. Открито и без да се страхуват от никой. Всеки ден от тютюнопушене умират повече хора от колкото от хероин или марихуана.Най-голямата делавера на митниците са цигарите. Цигарите са първият наркотик който всяко дете опитва. Често го взима първо от майка си или баща си.
4
4
 
13
 
! Отговори
двевр преди 9 години
Глупости на търкалета. Кой друса хероин? Синтетиката обаче е масова.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Света се нуждае от по малко дилъри и повече шамани. Хората не са подготвени за тия неща и ги използват за удоволствие вместо по предназначение. Дори и виното се използва неправилно в нашето общество! Човечеството е болно, биологичните опиати могат да помогнат за излекуването му, но не всеки е способен да борави с тях. Колкото и да е странно в 21 век хората които се опитват да запазят едно древно учение биват преследвани и третирани като вещици през средновековието! Някой не иска по добър свят !
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ама не
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пушиш - ненормално.Да пускаш немски овчарки на деца - нормално.