Полицайката за обиска: Не знам защо студентката така говори

"Борислава Латинкова да се подложи на полиграф"
Обновена: 25 окт 2014 12:29 | 25 окт 2014 11:03,
513
Полицайката за обиска: Не знам защо студентката така говори
Нели Върбанова. Снимка: Булфото

Студентката Борислава Латинова, която се оплака от груб обиск, е регистрирана в полицията за кражба. Това стана ясно от думите на полицай Нели Върбанова от 4-о РПУ, която е проверила момичето и после беше обвинена, че се е гаврила с него, съобщи bTV.

За въпросната кражба на 20-годишната Борислава е наложено административно наказание. Върбанова е минала на детектор на лъжата и е издържала теста, но отказа да разкрие пред медиите какви въпроси са й били задавани.

На 17 октомври Борислава била проверена на столичния бул. Свети Наум заедно със свои приятели. Причината за спирането на автомобила им е провеждана операция заради убийството до 19-о училище в София, където бе застрелян 38-годишният бизнесмен Николай Найденов.

Още по темата
Полицай Нели Върбанова обаче е категорична, че обиск не е имало, а рутинна проверка.

По думите й Борислава била приканена да слезе от колата, а след това якето й е прегледано за опасни вещи. Момичето носело дамска чанта и било помолено да я отвори. Според полицайката Борислава в никакъв момент не се е възпротивила срещу проверката.

„Нямам обяснение за нейните твърдения и мотив. В нейното яке нямаше нищо смущаващо. Беше спокойна, докато извършвах тази проверка. Не се е бунтувала, съдействаше ми”, каза Нели Върбанова, но не пожела да уточни дали ще съди студентката за клевета. Има записи от охранителни камери, но от 4-о РПУ не поясниха какво точно се вижда на тях.

Върбанова разказа още, че до сега не е говорила, тъй като е била силно смутена от обвиненията и не е била подготвена за медийния интерес, който събуди. Според Върбанова е редно и Борислава да мине на полиграф.

Тя обаче отказа с мотива, че е на медикаменти и в момента не е удачно да минава тест на детектор на лъжата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
1
 
1
 
! Отговори
доЕbola преди 9 години
Млад-стар,съдия е и точка.Какво е това пренебрежение?
271
3
 
4
 
! Отговори
Ebola преди 9 години
За сведение на автора и на полицай *** Върбанова: За това как безсрамно лъжат баща и щерка Латинови може да се уверите и като прочетете наказателно административен характер дело 18881/2011 год. по описа на Софийски районен съд 7състав. По това дело двамата са свидетели. С показанията си се опитват да натопят бивш полицай в опит за убийство. Специално Борислава е толкова убедителна пред районнния съд, че съдията /младо момче с малко служба/ й вя
270
6
 
2
 
! Отговори
какво разбрах преди 9 години
Полицията казва-място на убийство-убийството е на километри оттам и 7 часа по-рано. Свидетели описват убиеца на ИТ специалиста като висок и едър.Крим.проявеният приятел на студентката на публикуваните снимки е дребен и слаб.Полицайката твърди,че е търсено оръжие.По описания от нея начин оръжие не може да се намери.Рискува да ''покани''в РПУ въоръжено лице.Грешка.По описаният от студентката начин оръжие може да се намери.
269
7
 
6
 
! Отговори
ченгел преди 9 години
куките лъжат...ясно е като бял ден
268
5
 
5
 
! Отговори
иванов преди 9 години
тази все още не е полицайка с тази пет месечна служба
267
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега полицая виновен, че си е вършил работата..
266
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
crash
265
4
 
15
 
! Отговори
Nox преди 9 години
След като нахраних полицаите, ето една различна гледна точка:Преди 2-3 месеца съм си говорил с полицаи и се очакваше да не им дадат заплати за няколко месеца (май и по медиите се отрази). Дали са им ги дали не зная, но се сетих за следното.Ако си спомняте, имаше медийната атака над медиците малко преди да се разбере, че има голяма дупка в бюджета за здравеопазване.Няма да се учудя, ако се окаже, че сега има дупка в парите за полицаите и е почнала атака и над тях в опит да им запушат устите.
264
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно вярвам на полицайката. Това момиче, с досие в полицията, с три момчета, едно от така наречения "тежък контингент" - за кражби на автомобили, притежание на наркотици, какво прави в 3,30 сутринта по улиците на София. Защо не се подложи и то на полиграфа, ако й е чиста съвестта?
263
2
 
9
 
! Отговори
ХАЙВАНИН преди 9 години
дано истината да излезе наяве,казаха че има правени снимки и качени в интернет и това ако е вярно нямам думи за милиционерката ако ли не младото момиче ще си има неприятности с мафията на БГ.
262
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ да ни е на помощ с подобни студенти и студентки,осъждани за кражба! Че на всичкото отгоре и с претенции за бъдеща реализация в областта на международните отношения?! Е то е ясно,с приятели извършващи грабежи,занимаващи се наркотици и кражби,не ми се вярва да развива подобни отношения в областта на изкуството!
261
16
 
19
 
! Отговори
полицай преди 9 години
Съд за наркоманката за НАБЕЖДАВАНЕ и уронване на престижа 20 000 лв нематериални психологически щети за полицайката която е набедена че и бъркалав ....... 5 полицая +обискиращата срещу една наркоманка Медийни плъхове това момиче е полицай от България и се грижи за това децата ви да не са наркомани *** Желая ви на всички да имате по 1 наркоманче вкъщи и да си спомняте полицайката
260
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Няма проблеми за Върбанова щом е минала на полиграфа"Полиграфа не доказва нищо. А самият факт, че дори отказва да каже какви въпроси са и били задавани на уж оправдателния тест (все едно полиграфът е последната иснтанция в България) е още по-показателен.Станала ми на 38 години кука да опипва момичетата и да безчинства! Че и на всичкото отгоре се довлекли още куки на сайта да заплашват с ДАНС, и си цъкат плюсове на глупостите и минуси на хората против произвола (сигурно по няколко през VPN).
259
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицайката успешно е минала теста в института по психология на МВР. Някой очаквал ли е друг резултат?
258
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма проблеми за Върбанова щом е минала на полиграфа! Нека малката крадла,ако може да докаже вината и,но не с реване пред всички медии,а с конкретни факти и доказателства,както се прави в цивилизованите страни!
257
8
 
8
 
! Отговори
me преди 9 години
Значи от новината в бтв, става ясно, че обиск е имало преди да ги качат в патрулката. На който са му правили обиск на летището, знае точно колко е инвазивен и унизителен. Пипат те буквално навсякъде. Ако полицайката се е престарала, като нищо може и наистина да й е бръкнала в гащите, особено ако ги смятат за хора от контингента. Реално на летището ти бъркат от вътрешната страна на дънките и ти пипат сутиена и гърдите. Така че нещо що ли не й вярвам на тая полицайка.
256
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
детектора на льжата научените хора лесно я преодолчват но кампанията почна кото онова момче от Дупница по морето с пияните полицаи. на системата й трябват зависими полицаи за по леко на гангстерите в политиката
255
2
 
14
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Само не разбирам защо не кажат и покажат най-после какво се вижда на камерите. Официално има записи от охранителни камери, не стига ли 1 седмица, за да ги покажат?"Редовна практика е записите да изчезват, като тези за момчето и момичето от Слатина, дето ги биха пред първо, че уж закачили полицейската кола, или чистачките.
254
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момичето да си извади свидетелство за съдимост и да видиме кой крив, кой прав, на мене също тая полицайка хич не ми вдъхва доверие, изгледах я по БТВ, личеше си че е наизустила каквото трябва да каже и като почнаха да и задават въпроси се ошашка и почна сама да си противоречи, не била правила обиск, а само проверка на якето и чантата и) комична работа,а така и не разбрах поради каква пичина след като нищо не е намерено в нея е отведена в РПУ-то и зашо не и е дадено право да говори по телефона
253
2
 
11
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"TUK SASHTO SE PISHAT MNOGO GLUPOSTI SRESHTU POLIZIATA I TAKA SE URONVA PRESTIGA NA MVR,ZATOVA PRIZOVAVAM REDAKTORITE DA PREDOSTAVIAT INFORMAZIA NA DANS I TEZI GRAGDANI,KOITO ZLOUPOTREBIAVAT DA BADAT OSAGDANI SPORED ZAKONA V REPUBLIKA BALGARIA"МВР нямат никакъв останал престиж, че тепърва да трябва да им бъде оронван.Че и на всичкото отгоре заплашват."Нямаш право на свобода на словото! Ако говориш против банките или против полицейските злоупотреби, ще те водим в данс, така да знаеш!!!"