Облачно ще е днес, на много места в страната ще има валежи

Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан
26 окт 2014 07:54, Елка Василева
3
Облачно ще е днес, на много места в страната ще има валежи
Снимка: Булфото

Днес ще бъде облачно и все още на много места в страната ще има валежи - в по-голямата част от Северна България и високите полета ще вали сняг, а в Горнотракийската низина и по Черноморието – дъжд. Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През деня валежите в Западна България ще спрат, а през нощта срещу понеделник и в Северна България. Ще продължи да духа североизточен, в Източна България силен северен вятър.

Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 8-10°, в София - около 3°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври - ще продължи бавно да се повишава.

 Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 8-12°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините времето ще остане облачно, мъгливо с валежи от сняг, по-интензивни в масивите от Централна и Източна България. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
32
 
! Отговори
Хоботник преди 9 години
Очаква се да превали евро
2
9
 
32
 
! Отговори
tredo преди 9 години
До ФАШИСТhahahah mnogo tochno...tiq sinoptici nikoga ne poznavat!
1
12
 
33
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
а вчера , каво ще бъде времето