Сега може да мине и кабинет само на ГЕРБ, никой не иска избори

Партиите имат страх от избирателите, посочи Антоний Гълъбов
Обновена: 31 окт 2014 10:03 | 31 окт 2014 10:03, Веселина Йорданова
49
Сега може да мине и кабинет само на ГЕРБ, никой не иска избори
Снимка: архив, БТА

В момента би могло да мине и правителство само на ГЕРБ, защото няма партия, която би предизвикала нови избори, смята политологът Антоний Гълъбов.

Има страх от избирателите и това е много видимо във всички политически формации, заяви той пред БНР.
Според него реалистична възможност е и съставянето на програмно правителство с постигнато съгласие около конкретна програма и с мандата на ГЕРБ.

Още по темата
ГЕРБ започна с двустранни преговори, а трябваше да започне с това, до което стигна в момента. Тези три седмици преговори не дадоха реален резултат от гледна точка на промяна на позициите на останалите политически формации, а ГЕРБ остана в доста некомфортна роля, коментира той.

По думите му в Реформаторския блок има вътрешни напрежения, които затрудняват адекватната партньорска позиция на Блока. "Това е проблемът, който по някакъв начин ГЕРБ подцени. Воденето на преговори с коалиция, която е възникнала сравнително скоро и която няма достатъчно ясна основа, винаги е проблем", посочи той.

Гълъбов обаче смята, че това Народно събрание няма да има проблем с кворума като 42-ия парламент.

По отношение на казуса КТБ той заяви, че решаването на проблема с парите на всички българи е нещо, на което всеки нормален данъкоплатец и гражданин реагира.

“В известен смисъл аз продължавам да твърдя, че в трезора на КТБ се пази рентгеновата снимка на българската политическа корупция", коментира политологът.

Според него е важно да се разбере, че разследването и установяването на всички схеми и връщането на парите няма да стане бързо. Много важно е да има ясен сигнал и да има политическо съгласие, че КТБ не трябва да бъде забравена и оставена встрани от общественото внимание, смята той.

Антоний Гълъбов каза още, че наказани трябва да има, но това трябва да се случва едновременно с разследването на цялата финансова схема. Според него оставката на шефа на БНБ Иван Искров няма да реши проблема, а трябва да се създадат правила.

Политологът подчерта, че гражданският натиск върху следващото мнозинство не трябва да се изчерпва с митинги и протестни шествия и това трябва да е всекидневно усилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: нсАнтоний ГълъбовКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
"В момента би могло да мине и правителство само на ГЕРБ" - е, да, сигурно ще мине, въпроса е, колко ще изкара и колко ще ни струва поредното управление на бат'Бойко. По-точно - колко милиарда от държавния резерв ще успее да изхарчи и колко ще вземе като заеми докато пак се изнесе по терлици от министерския съвет.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bash bash tatatata ....paraziti.
36
2
 
2
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
герб да напусне изцяло народното събрание,разбрано ли е!!!!!!
35
2
 
3
 
! Отговори
възможност преди 9 години
България влиза в тежък сезон ,в тежка политическа ситуация ,където подкрепящите интересите на страната ще са в пъти по - малко от пречещите !!!факт!!!Но Обама спечели американския вот в условия на изключително тежки климатични бедствия - опустошителния ураган - с навременни и експедитивни мерки и помощ на пострадалите.По аналогия ГЕРБ ще реагира адекватно сериозна на тежката ситуация и да постигне така необходимата стабилност.Казах!
34
7
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Като искаш Русия и азиатския съюз Русия и Турция, свободен си да отидеш и в Русия и в Турция и в пустинята Гоби и в Тибет. Само не казвай, че аз го искам или го искат още 5 милиона българи.България е авропейска държава, Европа е нейният дом, не е нито Мала Азия, нито Русия.Върви си по живо по здраво в Кавказ или Урал, в приндестровието или Анадола, това си е твой хероинов и на хероин избор, защото ако човек не е яко дрогиран, като теб и Сидерага не може да му идва на ум такава идиотщина.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит Хелоуин - Денят на тиквата, с поздрави за всички гербаджии. Празникът на Герб да бъде масово почетен и от останалите демокради - БСП, ДПС, СДС и пр. *** на западните банкери. Честита ви нова цена на тока-неизбежна, 4 млрд. за крадците от КТБ и пр
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
116 , 97, 84, Не са просто цифри зад тях стоят гласоподаватели кредита на доверие което са дали на ГЕРБ показателно е също,че ГЕРБ на нито едни Парламентарни избори,не е печелила необходимия брои мандати за мнозинство!!!
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВИ ИЗБОРИ БЕ,КТБ ФАЛИРА А РОМИТЕ ГЛАСУВАТ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ,ТИЯ В ПАРЛАМЕНТА ОБЩО НЯМАТ 10% ВОТ,КОЙ ЩЕ ГИ ИЗБИРА? ХОРАТА ГИ НЕНАВИЖДАТ,МРАЗЕНИ СА,ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА,ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА СМЕ,ЧАКА СЕ САМО НЯКОЙ ДА КАЖЕ СТАРТ И СЕ ПОЧВА,СЛЕПИ ЛИ СТЕ,НИКОЙ НЕ ЩЕ ЕС И НАТО,БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ВЪВ ЕС,ИСКАТ СЪС РУСИЯ,ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА ЗА СОБСТВЕН ИНТЕРЕС,НЕ НА НАТО НЕ НА ЕС
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРУГАРЯТ ПЪРВАНОВ ОТ СЕЛО СИРЕЩНИК ИМА В КТБ 80 МИЛИОНЧЕТА БГ ЛЕВЧЕТА. СПОРЕД ИЗЧИСЛЕНИЯТА КОИТО СА НАПРАВЕНИ ЗА ДА ГИ СПЕСТИ ОТ ЗАПЛАТАТА МУ КАТО ПРЕЗИДЕНТ МУ ТРЯБВАТ 1100 ГОДИНИ. МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГА МИНАХА ТЕЗИ 1100 ГОДИНИ И КОГА Е УСПЯЛ ДА ГИ СПЕСТИ? А ВИЕ КОЛКО УСПЯХТЕ ДА СПЕСТИТЕ С ВАШИТЕ *** ЗАПЛАТКИ?
29
0
 
6
 
! Отговори
Избори веднага преди 9 години
До АнонименНародът е достоен, след като успя без рев и оплаквания да оживее в този геноцид 70 години. А политиците са специална негативна селекция, правена в КГБ години наред. Политицитите в България нямат абсолютно нищо общо с народа му. Те са малодушни, продажни, необразовани, аморални, лишени от творчество и собствена воля. И ден не биха могли да преживеят в условията, в които са оставили да живее българския народ.
28
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се напъвайте. Дори и да съберат негативите на едно управление в момента, на следващите избори ГЕРБ пак ще са първа политическа сила. Свърши се с БСП, това не е никакво БСП, никакви социалисти не са, а са по големи олигарси и капиталисти и от ГЕРБ. Само лъжеха бабите.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Избори веднагаа бе и аз бих желал избори до дупка, но искам да ти възразя. Ако народът е толковая "достоен" не би избирал такива ***. Не съм оптимист относно изпорите по "български".
26
2
 
9
 
! Отговори
? преди 9 години
На какво основание деформаторите имат такива изисквания и какви са по-точно деформираните им изисквания? За какво става дума в тези консултации???? И защо се водят с тази неугледна, противна и саморазпадаща се коалиция, задкулисно направлявана от един хуманофоб мавъра костов!
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрата новина е, че това е началото на края на мафиотската партия БСП!
24
4
 
4
 
! Отговори
Избори веднага преди 9 години
За да се изчисти България от продажници, мофиоти, *** в политиката, случайни хора в НС, безмозъчни корупционисти и цялата *** на прехода - трябвата избори веднага.На вас не ви ли дойде до гуша от цирка на безпомощни ***, които се правят на управляващи България, а при първия случай се наливат с уиски в самолетите, търчат по Варадеро и татко ***, и целуват скут на този, който им даде повече пари за нищожното и неправомерно им пристъствие в управлението на един достоен народ.
23
1
 
5
 
! Отговори
да, може преди 9 години
Кабинет само на герб може да мине и да удържи по-дълго време, но в герб добре разбират, че след такова тяхно управление няма да могат да разчитат повече на голяма изборна подкрепа. ББ очевидно не иска делба. Затова герб се въртят и сучат белким "прекарат" без отстъпки този или онзи за подкрепата в парламента. Остава да се види дали ще направят някои отстъпки или ще успеят да залъжат някого от очертаващите се евентуални партньори.
22
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Добрата новина е, че това е началото на края на тиквенската партия ГРОБ!
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ+ДПС=МАФИЯ
20
2
 
2
 
! Отговори
do 21 преди 9 години
Bravos maladec!!!! 1 000 rubli za post. Posol Isakov
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков си изигра картите най-интелигентно. Излъга простаците да гласуват за него, и сега ше си клати краката 5 години в Брюксел с 12 хил евро заплата, а *** които гласуваха за ББЦ духат супата.