Таткото на захвърленото бебе в Казанлък иска да си го прибере

Родителите на 17-годишния Христо го подкрепят
Обновена: 1 ное 2014 18:00 | 1 ное 2014 14:22,
50
Таткото на захвърленото бебе в Казанлък иска да си го прибере
Снимка: архив, Reuters

17-годишният баща Христо на захвърленото бебе в Казанлък иска да прибере обратно момченцето, а родителите му го подкрепят.

Новороденото, което беше намерено в контейнер на 21 октомври, беше кръстено Димитър от социалните работници.

Още по темата
„Ние с мъжа ми твърдо сме решени да подкрепим сина ни. Каквото е неговото желание, винаги ще застанем зад гърба му, засега той иска детето да се прибере вкъщи, но ще видим нататък какво ще стане”, каза пред Нова тв бабата на захвърленото в Казанлък бебе - Даниела Келенджиева.

„Шокирани сме заради това, че децата ни не са споделили с нас какво се случва, но трябва да ги подкрепим. Голяма е грешката им, но за всяка грешка има и прошка. Ако ДНК-тестът показва, че детето е на сина ми, ще го вземем, няма да го оставим”, категоричната е Даниела. 

Тя разказа, че Христо и майката на бебето - 14-годишната Антония, много съжаляват за постъпката си и искат да си вземат детето. Родителите на Антония също били в шок от случилото се.

Майката на Христо е убедена, че детето не е захвърлено в кофа за смет, а е оставено в жилищен вход, който е бил отопляван. Там обаче хора са го помислили за боклук или животно, изнесли са го пред входа и клошар го занесъл до контейнера.

"Те не са престъпници, че да си изхвърлят детето на боклука", сигурна е Даниела.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В цивилизования свят обикалят са видят в какви условия живее детето, има изисквания за самостоятелна стая, условия. В бг изхвърляш дете, безнаказано, после можеш да си го вземеш...като някаква вещ. В Дания има цивилна полиция, която следи на обществени места как се държиш с детето си, при най-малкия сигнал за нередност детето е защитено. В Норвегия има надписи в училищата, ако детето се налага да учи вкъщи да сигнализира на тел. Трагедия е тук.
33
0
 
6
 
! Отговори
Думи нямам преди 9 години
Знаели сте какво става, и още как! Даже вие сте измислили сценария и сте курдисали децата си на предна линия, защото, за разлика от вас не могат да носят наказателна отговорност. Че сте ***, жестоки и нагли е повече от видно, обаче се питам къде е акъла на майката на момичето да рискува живота на дъщеря си и да не я изпрати в болница. За живота на бебето какво да се чудя, явно за вас е неодушевен вързоп.
32
0
 
9
 
! Отговори
АЗ НЕГОДНИКА преди 9 години
Шокирани сме заради това, че децата ни не са споделили с нас какво се случва, но трябва да ги подкрепим " - кво лъжете БЕ ...знае ли сте и нищо не сте направили.остави ли сте ги сами - тях ги разбирам млади са - деца...ама ВИЕ възрастните. дали сте им акъл да изоставят бебето ... а сега пък си го искате. за какво - човешкото у вас е УМРЯЛО още когато сте го изоставили.
31
4
 
7
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
та това е педофил той трябва да бъде прибран!
30
0
 
29
 
! Отговори
Една преди 9 години
Какви глупости говорят тия хора... направо не ми го побира мозъка...Нямам деца все още, имам котка... еми котката като не се прибере 4-5 часа започвам да се притеснявам и да обикалям квартала... случвало ми се е да не успея да си опазя котката, и тя да забременее само веднъж... не мога да си представя човек да не разбере че котката му е бременна... па камо ли дъщерята на 14-15 години... това е върха на безумието или всички те са напълно луди или всичко за пред камерите е измишльотина...
29
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво означава "засега той иска детето да се прибере вкъщи, ще видим нататък какво ще стане, ще се съобразим с него..."?! Ако след две седмици на тийнейджъра му омръзне да е татко, ще дадат детето за осиновяване ли? Не стига, че не са го възпитали да носи отговорност за действията си, ами и допускат вариант решението му да е предпоследно. Това е бебе, не плюшко.о
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нямам деца че да ги съдя, ама някакси не ми се струва много добре че ако ДНК докаже че те са родителите ще го гледат.Детето си е дете. или го приемаш и обичаш или никакви ДНК тестове не могат да ти помогнат
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се осинови! Това му е късмета .
26
1
 
20
 
! Отговори
ъхъ преди 9 години
Значи го хвърлят пред входа да мре и после ... "ама ние не сме го убили все пак". Такива родители - но, тенк ю, баба.Да се даде за осиновяване, по-добре ще е за детето, особено ако е бяло.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪД (БОЙ), КОНФИСКАЦИЯ в полза на детето на имуществото на родителите. След като има закон, който ме задължава да връщам заеми и кредити на починалите си роднини- нека мярката се прилага и в такива случаи! Пълен пансион и обезпечаване на грижите за детето от приемното семейство- лишаване на родителите от права над детето. Родителите да бъдат осъдени и да изработват парите за детето си в затвора, заради опита за убийство!
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега какво? Родителите не знаят на кой свят са понеже са непълнолетни, демек деца. Техните родители са повече виновни от тях и най вече тези на момичето. А какво ще стане с това дете? Кое е по добре? да живее и израстне по домовете сред всякаква сво*ч или с хората които са го хвърлили на ***. Този казус няма вярно решение. Ако обществото не гледаше на тези проблеми с очи от преди 100 г. май това нямаше да се случи.
23
2
 
35
 
! Отговори
21-ви век! преди 9 години
За случката си е виновно обществото. Сигурна съм, че поне родителите на момичето няма как да не са знаели, но за да избегнат "какво ще кажат хората" се стигна до такива последствия, а по чудо и майката, и бебето са живи. Факт е, че повечето деца започват да правят секс твърде рано, факт е, че доста от тях са безмозъчни, но по никакъв начин не помагаме с коментари от сорта на: "Тази е е*ати к*рвата". По-добре да приемаме нещата, които вече е късно да се променят.
22
4
 
21
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
Защо не осъждаме и нашата вина за случая.Ние допуснахме на хора да се подиграват с обществото и обществения му живот на българина,че сега се питаме защо това е така ,а онова онака.ЗА СЛУЧАЯ НИЕ ПОВЕЧЕ СМЕ ВИНОВНИ ОТ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ,защото ние ги караме така да постъпват.СРАМ,СРАМ за обществото българско.
21
3
 
36
 
! Отговори
Теди преди 9 години
не ми се мисли какво можеше да се случи с бебенцето ако не го бяха спасили... Изобщо не вярвам на биологичните родители и техните родители, че не знаели какво става, просто сега всичко се разнищи и те се чудят как да се оправдаят.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tezi roditeli na decata sa sau4asnici te sa dali tazi ideq prosto nikak nesa podkrepeli decata kazali opravqitese daste mislili
19
1
 
12
 
! Отговори
ganin преди 9 години
moje6e da rodi v bolnica i tam 6e6e da ostavi deteto za osinovqvane
18
5
 
28
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 9 години
*** на които мястото им е в затвора.
17
5
 
44
 
! Отговори
пОтрес преди 9 години
Абе то трябва да се отнемат родителските права на възрастните родители, че са "възпитали" така децата си, а не да им се дава за отглеждане и възпитание друг, млад и невинен живот! Що за наглост! Та как биха могли да възпитат те малкия Димитър, ако им го дадат?
16
3
 
55
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
МИЛА МЪЖКА БАБО НА ВНУЧЕТО ДИМИТЪР.! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕТО , А НА ТЕБ И СЪПРУГЪТ ТИ/ РАЗБРАХ, ЧЕ РАБОТИТЕ В ПОЛИЦИЯТА И ВРЪЗКИТЕ ВИ СА ГОЛЕМИ/ ЖЕЛАЯ ТОВА, МАЛКОТО НЕ ЖЕЛАНОТО ДА ВИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ. ОТ НЕГО ЗА ЧАШКА ВОДА ДА МОЛИТЕ. КУПЕТЕ НА СИНА СИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И КАТО НЕ ЗНАЕ КАК СЕ ПРАВИ СЕКС ДА НЕ ПРАВИ ДЕЦА.
15
11
 
23
 
! Отговори
leo преди 9 години
Ако бяха ***, всички щяха да се питат защо младежът не е подведен под отговорност за педофилия.