Зимата по-топла, но с повече валежи

По-интересното от печата днес, 1 ноември
1 ное 2014 07:30,
23
Зимата по-топла, но с повече валежи
Снимка: архив, БТА

Тенденцията за зимата е температурите да са по-високи от средните, както и миналата година, но да има повече валежи. Това прогнозира пред „24 часа“ климатологът проф. Валери Спиридонов, зам.-директор на НИМХ към БАН. През ноември отново ще има сняг. Най-ниските температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите – между 15 и 20.

Мащабна далавера с коли с BG регистрации набира скорост в Италия, пише "Монитор". Баровци от Апенините, които карат скъпи и мощни автомобили, взимат наши номера, за да могат да шофират необезпокоявани от радарите и видеонаблюдението в централната част на градовете.

Според вестник „Кориере дело спорт”, който съобщава за набиращата все по-голяма скорост тенденция, благодарение на нашенската регистрация плащането на паркинг в „Синя зона” в населените места между Алпите и Сицилия става по желание. Дори да бъдат глобени за някакво нарушение, джигитите се отървават, тъй като изпращането на актовете в България е дълга и скъпоструваща процедура и често се избягва. Друго предимство било много по-евтината застрахователна полица, която се плаща у нас. Що се отнася пък до талона за технически преглед, който на Апенините никак не е евтин, той можело да бъде получен по пощата от подставено лице у нас само за 50 евро, допълва изданието.

"Край на опитите за спасяване на КТБ", акцентира "24 часа". След 6-часов дебат вчера парламентът се отказа да задължи БНБ да оздравява КТБ. Депутатите обсъждаха доклад на БНБ за затворената банка и решение по него от четири точки, които временната бюджетна комисия взе преди два дни. Обрат в гласуването внесе изказване на управителя на БНБ Иван Искров. Той обяви пред депутатите, че предложението на Оманския фонд няма правна стойност, а е само намерение. С него се предлага създаване на смесено дружество с българската държава, която да участва с поне 2 млрд. лева, които да даде кеш, а фондът да влезе с активи на "Бромак", който в момента е мажоритарен акционер в КТБ. Относно това, че ще има държавна помощ, което е недопустимо по европейското законодателство, правителството трябва да намери решение, пишели още инвеститорите.

"Борисов е Стоичков на политиката" - сравнението е на икономиста Николай Василев. В интервю за "Преса" той посочва, че е важно през следващите 10 дни да имаме правителство, което да бъде смело и да назовава нещата с истинските им имена. Бойко Борисов е много опитен политик и разбира от тези неща. В момента валутата е стабилна, валутните резерви са огромни - около 30 пъти повече, отколкото след 1996 г. Ако можем да изкараме нещо положително от събитията - колкото е по-тежка ситуацията в началото на мандата, толкова по-лесно е да прокараш трудни реформи и те да бъдат приети нормално. Народът ще бъде търпелив - всеки знае, че има проблеми, и решенията не трябва да се протакат, казва Василев.

Между 30 и 40 души са уволнени от администрацията на Народното събрание само 4 дни след старта му. Всички те са назначавани по времето на Михаил Миков като председател. Някои са уволнени, други съкратени поради изтичане на изпитателен срок, трети са освободени по взаимно съгласие. Всичко се прави и под юридическата форма на закриване, събиране или разделяне на отдели, обясниха от НС. За толкова кратко време не е възможно да проведеш интервюта и да прецениш работата на тези хора, единственият критерий явно е бил от кого са назначавани, коментираха от опозицията, цитирани от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
кк преди 9 години
Бе не знам колко е топла като падна сняг октомври, ама айде, нали сега ще сме фенове на глобалното засту... затопляне, здраве да е.
13
3
 
5
 
! Отговори
ДА ,БЕ...ХА,ХА,ХААА преди 9 години
ДОКАТО УПРАВЛЯВАХА *** ......ФАЛИРАХА БАНКИТЕ!!Идват *** и ...ЗИМАТА СЕ ОТЛАГА!Това е то ..ДА СИ ПО НА ЗАПАД и ЮГ!
12
4
 
4
 
! Отговори
ох,горкия преди 9 години
бг народ дето има по 10 къщи,не си знае спестяванията в банките,отоплението му е без пари,жив да го ожалиш,как не ви е срам,при всичкото си имане и да хленчите на всичкото отгоре,това не просто е грехота,то си е вече престъпление,толкова сте се самозабравили,че е крайно време нещо да ви чукне отгоре,намерили,че премерили
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали преди 1-2 седмици казвахте, че това щяла да е най- студената зима ?
10
11
 
30
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Дано Господ е милостив тази зима към изстрадалия български народ.Политиците милост нямат ! Въртят-сучат и пак ще стъкмят правителство само и само да захапят кокала.Народът им казва "НЕ ВИ ИСКАМЕ !", а те пак се натискат да управляват ...Тази зима обаче топла или студена, ще ядат тоягата ми се струва ...
9
2
 
33
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ами нали викаха,че голем студ щело да бъде,то сега тез дръва де ги сбрахме и с тоз *** дет напълнихме избата кво ша ги прайме бе? Едно време моят вуйчо кат станеше сутрин,погледнеше небото и вика-днеска по пладне голем дъжд ша вали,да си носите абите да не са разболейте-гледаме ний дяцата нагоре ама един облак не видим и му са смейме,че от снощи го даржи още ракиата ама кат дойде пладне и ветър задуха и облаци дойдоха и дъжда запраска...Еее как познаваше тоз човяк без талевизиа-кой го знай...
8
1
 
18
 
! Отговори
петков преди 9 години
и по-високи цени на парното
7
0
 
16
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Има обаче един псевдополитик дето няма да му се размине- ДП. Или Цапцаров да си свърши ралотата или започваме да подгряваме барбекюто, пфу!
6
4
 
24
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ники Василев е в голяма грешка, предполагам, че е някъде на хранилка и затова му се търпи. Народът обаче търпение няма, гол, бос и озверял от мизерия няма за кога да търпи. Олигархичната система изцежда и последните му капки кръв! Народът чака, чака Боко да стъпи на криво и да го почне с тоягите. Засега с КТБ му се размина, за което го поздравявам- конграчулейшънс Боко. Размина му се и с ДПС, браво! Дано все така да му се разминава и да не ни вкарва в грях!
5
0
 
30
 
! Отговори
Зевс преди 9 години
Всяка прогноза по-дълга от 3 денонощия е плод на болен мозък!
4
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко щял са става гей, а Пеевски ще го взима за булка .Зестра - няколко милиарда от КТБ.
3
2
 
12
 
! Отговори
юнака преди 9 години
махайте буриите,лятото идва
2
1
 
33
 
! Отговори
Св преди 9 години
Само преди седмица четох (за тук не съм сигурен, но по други агенции), "Шок, Бомба - чака ни люта зима, по - студена от не знам си коя година". Сега пък това - топла. Аз отдавна не вярвам на дългосрочни прогнози, повече от два - три дни... Това да гледаш къде са цъфнали дръвчета, че мравките се презапасяват или индианците събират повече дърва ... са си народни поговорки. Иначе дано да е топла, че както са ни засилили с тая газ, голям бахър ще бъде...
1
5
 
21
 
! Отговори
123 преди 9 години
Само последният параграф от статията говори, че отново се връщаме в 2009-2013 г. Коментарът е излишен.