Преквалифицират кадри на железницата

Има нужда от стрелочници, които да работят по гарите
2
Преквалифицират кадри на железницата
Снимка: БТА

Ще се преквалифицират кадри на железницата заради спешна нужда от експлоатационен персонал, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

По думите на Ангелкова има нужда от минимум 30 стрелочници, които да работят по гарите на ръчно управление. Вече има и готов план на обучение, който се изпълнява съвместно със синдикатите, уточни тя.

Следващата седмица предстои да бъде свикан Консултативен съвет по сигурността в БДЖ съвместно със социалните партньори за повишаване безопасността, подобряване условията на труд и обучение на персонала в железницата, информира още министърът.

Съветът ще заседава всеки месец и на първото му заседание ще се набележат конкретните мерки, свързани с контрола както по отношение на системите за автоматична локомотивна сигнализация, така и с радиодиспечерската връзка.

Според Ангелкова темата за увеличаване на цените на билетите на влаковете не е на дневен ред, а графикът за тяхното движение, който се обсъждал с НК "Железопътна инфраструктура" и с БДЖ. Актуализираният график влиза в сила от декември и това се прави всяка година, подчерта тя.

Ангелкова коментира, че до края на 2014 година няма загуба на средства по ОП "Транспорт", а до края на 2015 г. трябва да бъдат усвоени около 1,4 милиарда лева.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: БДЖНиколина Ангелкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да преквалифицират някои от полицаите от транспортна полиция- минават 2 пъти в нощните влакове на начална и на крайна гара, а през цялото време дишаме цигарите на селяните, които не признават правилата. Няма кой да ходи да гледа и да глобява, аз като го набия, ще съм виновен за саморазправа. Кой да пълни касата на БДЖ от глоби ако нарушителите си вилнеят както си искат? Нека се направи бутон за сигнали във всяко купе, ако човека до мен получи удар - аз ли пак ще съм виновен, че е умрял до мене?