Вучков пуска камерите срещу рушветите на пътя

Ще се купуват и джипиеси за полицейските коли
22 ное 2014 13:58, Александър Попов
21
Вучков пуска камерите срещу рушветите на пътя
Снимка: Булфото, архив

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че ще води борба срещу рушветите на пътя.

"Имаме не малко стационарни камери, които издават електронни фишове, в процес сме да закупим няколкостоин джипиеси, които ще монтираме до края на годината на всички патрули по КАТ. Във всеки момент ще се знае къде се намира полицейския автомобил", заяви той в ефира на Нова тв.

Още по темата
Според него е много важно да се работи интензивно с пътния полицай, както и с всички контролни органи и допълни, че субективният момент трябва да бъде елиминиран.

Той посочи като удачен пример нито за момент униформеният полицай да не остава насаме, без видеозаснемаща камера с този, който е водач на спряната за проверка кола.

"Имаме не малко стационарни камери, които издават електронни фишове”, посочи Вучков.

За джипиесите можело да се използва европейско финансиране и така да не излиза скъпо за държавата.

На въпрос, дали ще може да излезе от сянката на Цветан Цветанов, той отговори, че само времето ще покаже и че не иска да бъде в сянката на никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: КАТМВРВеселин Вучков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ефективната борба срещу корупцията и нарушенията на правилата за движение може да се води само чрез масирано инсталиране на камери по пътищата! Защо не се прави, е друг въпрос............... Със сигурност не е свързано с липсата на пари.
16
0
 
1
 
! Отговори
младен преди 9 години
"Той посочи като удачен пример нито за момент униформеният полицай да не остава насаме, без видеозаснемаща камера с този, който е водач на спряната за проверка кола."Ха ха ха...като малки деца ша ги пазите. Я пробвайте няколко катаджии като ги барнете не гои пенсионирате с 20 заплати ами да ги бутнете в панделата пък да видим дали ще има нужда от камери!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин Вучков,по-добре пуснете камери за скоростта из улиците на градовете! Обезумя българският шофьор. Карат в буквалния смисъл като бесни. В Европа, на светофар, независимо от цвета на сигнала, шоьорите намаляват скоростта. Ами да, стоящите в изчакване са хора - някой може да се спъне, да падне... А между блоковете - е, направо е рали! В съчетание с жизнерадостните гърмежи от всевъзможна пиротехника, за което ни община, ни МВР намери начин да ги спре, е просто нийде не срещан в Европа уют.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо забравихме за полицаят дето написал акт за превишена скорост на министър и го платил полицаят?И сега какво стана-полицаите имаха търкания с властите за заплати и им спретнаха компромати!Алооо депутатите,утре като се юрне народа кой ще ви пази от народната любов,ааааа?Май забравихте какво ставаше преди няколко месеца само!
13
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
Междувременно полицаят дето го снимаха,че е взел 20 лева според жена му е направил инсулт.Дали ще разбере за какво го съдят?А онези които взеха милиарди се реазвяват свободни по белият свят.Тях никой не смее да помисли да ги съди!И след 100 години ще ни се надсмиват!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POLIZAITE ZA OPLAKVANE LI SA?KOGA EDIN POLIZAI MOGE DA BADE DOVOLEN BEZ NADNIZA OT 500 LV. PLUS ZAPLATA.
11
0
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Добре,с кадатжиите ще се оправите.А с митничарите,банкерите,петролните мафиоти и депутатите кога? Ще възобновите ли делата за "Белите якички",които фалираха банките с "лоши" кредити на техни хора ,предимно на комунисти агенти на комунистическата ДС по Виденово време? А къде остана следприватизационния контрол при раздаване "на тон" на общонародното-държавно имущество? А външнотърговските дружества какво стана с тях? Това старата милиция ли е или новата полиция? Къде е контрола от ЕС ?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само не става ясно защо са GPS-ите в цялата работа, и какво общо имат с вземането на подкуп...искате да предотвратите вземане на подкуп ? направете го като в други страни... полицай хванат с подкуп да си губи пенсията и проблема е решен, надали някой ще рискува пенсията си за едни 100 лева
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има просто решение Всеки път като ви спрат , вадите телефона и снимате всичко на видео Като види че го снимате катаджията просто се държи нормално Имате право да снимате всеки на обществено място , полицаят няма право да спрете да снимате или да триете записа
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков,ако ще и ти да стоиш до милиционера при проверката на документите ,пак ще вземат рушвети.те за това са влезли в системата.
7
7
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Защо това не го направиха БСП-ДПС-Атака . Нали много милееха за народа . И както милееха Станишев и компания станаха милионери , а баба Гицка от Долно *** живее с 130 лв. на месец . Добре , че и повишиха пенсията с 15 стотинки на ден та да живне . Пожелавам на всички комунисти-социалисти да живеят до 100 години с пенсия от 130 лв. на месец .
6
3
 
3
 
! Отговори
! преди 9 години
"Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава"..стара българска поговорка, така, че умната... драскачи...!
5
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 9 години
Сега една наша фирма ще се облажи от обществената поръчка да достави камери.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименО горкичкия българин как е ограбван от лошите обирджии...Те понеже не са от тази страна и не са като нас,а той бай *** не е този който дава парите на корумпираните катаджии...И едните и другите са за съд.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Европа няма такива обирджии по пътищата, а ние имаме и плащаме заплатите им за да ни крадат.
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема е корупцията на високите етажи за милиони! Но Борисов, Станишев, Местан, Костов, Шулева, Царчето, Милен Велчев, Дянков и стотиците бивши и настоящи никой не закача! Ако катаджиите са ни проблема ...да сме вече като Австрия. Те просто са елемент от тоталната корупция в държавата и КАТ са само производна.
1
3
 
17
 
! Отговори
колега преди 9 години
ей дърт *** сега като те хванаха теб ние всички други не можем да рекетираме