Ангелкова доказва с действия, че може да разчитат на нея

Подкрепя идеята Крисия и известни лица да рекламират туризма ни
Обновена: 23 ное 2014 12:54 | 23 ное 2014 11:03,
29
Ангелкова доказва с действия, че може да разчитат на нея
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че подкрепя идеята на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация спечелилата второ място на детската Евровизия Крисия да стане лице на българския туризъм.

Ангелкова подкрепя идеята всички известни лица, които създават положителен имидж, да представят страната ни зад граница - чрез музика, спорт, защото „така ще представим най доброто от нас”.

Около 8 милиона лева европейски средства, предназначени за туризма ни, може да бъдат загубени, ако не бъдат предприети спешни мерки, каза още тя в предаването „Тази неделя” по bTV.

Министърът обясни, че става въпрос за общо около 20 милиона лева по оперативна програма „Регионално развитие”, които трябва да бъдат усвоени до края на 2015 година.

Средствата са за реклама на българския туризъм на международните борси и рекламата на България като туристическа дестинация по чужди телевизии. Ангелкова изрази притеснение във връзка с проблем именно с договорите с паневропейските телевизионни канали, по които страната ни се рекламира, както и с участието на международните туристически борси.

Министърът на туризма каза, че в момента европарите за туризма са спрени, а проекти са забавени с повече от осем месеца. Ангелкова подчерта, че вече се предприети мерки в тази посока, без да даде повече подробности.

Тя изтъкна част от спешните задачи, които са приоритет в работата й - да се приемат подзаконовите нормативни актове, които спъват реалното действие на приетия през март Закон за туризма, решаване на въпроса с управлението на туристическите атракции публична собственост, създаване на визия за водещия за страната туристически продукт, както и ясна визия за национална реклама, лого и бранд.

Министърът категорично заяви, че в работата си ще води постоянен диалог с бранша, защото по думите й без диалог не бихме могли да решим проблемите на този частен сектор.

Тя каза, че не е обидена от първоначалната негативна реакция на сектора към избора й за министър на туризма и заяви, че с действията си ще докаже, че е партньор на бранша и той може да разчита на нея заради богатия й управленски опит в управлението на европейски средства.

Николина Ангелкова е дала заявка за срещи с туристическите организации всяка седмица. Тя посочи, че ще работи за постигането на основната цел в туризма ни – увеличаване на приходите от туризъм и превръщането на България в дестинация на четири сезона.

Относно негативната тенденция все повече българи да почиват в чужбина министърът каза, че въпросът ще бъде поставен за обсъждане в Националния съвет по туризъм, където Ангелкова разчита на експерти от бранша със сериозен опит в сектора. Министърът обяви, че в кабинета си ще има съветници, които са известни хора и биха били добри посланици на България в чужбина заради положителния си имидж.

През изминалата седмица за заместник на Николина Ангелкова бе назначен досегашният заместник-министър, отговарящ за туризма в кабинета „Орешарски”, Бранимир Ботев. Предстои Ангелкова да структурира новото министерство и да представи екипа си.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако взема България под аренда,ще стана милиардер. Такава благодат,Такава ресурси. Но ако я поискам,ще ме гръмнат.
19
10
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Точно такива министри като Ангелкова са необходими на България.Умни, високообразовани и с полезни идеи.
18
2
 
5
 
! Отговори
д ОРОДИТЕЛЕТИ НА КРИ преди 9 години
ВАШЕТО ДЕТЕ Е ГЕНИАЛНО,НО НЕ ГО ПРЕТОВАРВАЙТЕ И ЕКСПЛОАТИРАЙТЕ,ЗАЩОТО ТАЛАНТА МУ МОЖЕ ДА ПРОПАДНЕ! КРИСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВИВА И ТАЛАНТА Й ДА РАЗЦЪВТИ!
17
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Хотелиерите още се отнасят с БЪЛГАРИТЕ, като хора втора категория и не ги обслужват подобаващо! Затова и българите предпочитат чужбина /Турция и Гърция преди всичко/!Там има по-добро обслужване и е по-евтино! "Туризмът" загуби българите и много трудно ще ги върне!Не трябва да забравят,че ние харчим много по-вече пари и у нас,отколкото чужденците , гостуващи у нас! Относно Крисия-да се използва е добре,но трябва и да й се заплати подобаващо!А родителите й да я оставят да се развива!
16
2
 
10
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
Щом опряхме до това значи Ангелкова няма глава.
15
0
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До Кашчей БезсмертнийЕгати и държавата щом опря до парите на пенсионерите, тогава управлявашите трябва да работят в галериите, а на Гергана да увеличат диаметъра на салама.
14
5
 
2
 
! Отговори
ейи,аман преди 9 години
А стига сте плюли по Пулев бе,олита нещастни,човека изтъргува един нокаут за 1,400,000,а вие ще се *** от завист!Баси плюнкаджиите!
13
1
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Възрастните хора с радост трябва да приемат пенсиите им да бъдат намалени и да са сигурни, че отговорният им жест ще допринесе за оправяне на положението в България... Такава теза разви неотдавна в ефира на БНР Гергана Паси.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санкциите са по-ефикасни от оръжията !
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой му пука за тоя измислен политически конкурс където печелят моми с бради. Това показва провинциалното мислиене и селския манталитет на българина. И то спечелихме второ място, а не първо. Оня чалгарски бияч по дискотеките който се правеше на боксьор когото Кличко размаза и той излезе втори от двубоя - дайте и него да го сложим да рекламира туризма.
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Кобрата беше много по добър от Кличко, и щеше да го размаже ама ония му играеха мръснишки, и ръкавиците му пречеха, щото му бяха дали кофри ръкавици. Иначе ние българите сме първа световна сила в бокса, Кобрата трябва да го сложат за човека на годинат и той да рекламира туризма.
9
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
оставете децата намира да си учат уроците и не ги разкарвайте като мечкихотелиерите да не укриват приходи и да се държат както трябва с клиентитедържавата няма защо да участва с пари за реклама на частни търговски дружествагазигодина дъщеря ми ходи 3 пъти в лозенец за по една седмица никаква фактура занищо при това положение защо държавата да плаща за реклама
8
3
 
18
 
! Отговори
Smurf преди 9 години
Това герберско блонди, първо трябва да обясни от къде има пари да ходи на ски в най скъпия ски курорт - Китцбюел с батко Арни
7
13
 
3
 
! Отговори
шарана преди 9 години
Не всеки има смелостта на Пулев да излезе срещу професионален боксьор,той е достоен и за мъж на годината.
6
1
 
7
 
! Отговори
faculteto stolipi преди 9 години
reklamni pana na bejanci i na bejanski lageri v bg - na aeroport sofia, na centralna gara sofia i na centralna autogara sofia, na port varna i na port burgas - pozdrav kam bg turistite.
5
0
 
12
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 9 години
Нищо против това момиче Крисия, но нима нямаме друго с какво да се гордеем и какво да показваме като наша марка пред Европа и света... България в райско кътче, предизвикващо с природата си завист в страни с десетки пъти по-голяма земя от нашата. С малки певици, пък макар и талантливи, нека се рекламират другите народи! Ние имаме Рила, имаме Родопите, имаме все още уникалното си черноморие и безброй други туристически атракции. Не сме го опряли още по телевизионни звезди за наше лице и марка!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете детето на мира.
3
11
 
1
 
! Отговори
шарана преди 9 години
Без конкуренция съм за Пулев да рекламира България в туризма ни,той доказа че е най-смелия мъж в тази държавица.
2
5
 
12
 
! Отговори
Дурев преди 9 години
Да използват и децата за реклами и каквото могат ,па на Боко, Доган и Цветелина хотелите да забърсват парсата. Да ми яде и тая от неумитиятт сиренето.
1
6
 
16
 
! Отговори
Nika преди 9 години
След като загроби ОП Транспорт 2014-2020 с абсолютно неадекватни действие и правителството на ГЕРБ трябва отново да внесе документа на Орешарски, сега ще оправи и туризма. Калинки, калинки...с двуседмични лидерски курсове в САЩ.