Валидираха пощенска марка с лика на цар Самуил

Той е изобразен заедно с християнски закрилници на храбростта
25 ное 2014 14:15, Анисия Иванова
3
Валидираха пощенска марка с лика на цар Самуил
Валидиране на пощенска марка с образа на цар Самуил. Снимка Булфото

Пощенска марка с лика на цар Самуил бе валидирана днес. ​Българският цар е изобразен редом до християнските закрилници на храбростта - Исус Христос, Архангел Михаил и Свети Георги Победоносец. Печата за пускане в употреба на изданието поставиха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров.

Пощенско-филателното издание е посветено на личността на един от най-достойните български държавници и на 1000 години от Беласишката битка, известна като битката при Самуиловата крепост.

Изобразяването на цар Самуил в стила на средновековната икона изразява съвременното отношение към неговото дело, заяви на церемонията заместник-министър Борисов. Той припомни, че през 1997 година е валидирано пощенско-филателно издание, посветено на 1000 години от неговото възцаряване.

"Темата за българските царе от Средновековието е една от най-разпространените в маркоиздаването. Може би защото филателията като популярно изкуство и средство за общуване е най-подходящият начин да бъде почетена личност, която има съществен принос в историята на българския народ", посочи още Валери Борисов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VASKA ILIEVA PEESHE ZAR MAKEDONSKI
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А коледните валидирах те ли или остават за свтлото бъдеще - вашта мамка чиновническа!