Местят в друго училище Митко, който спука тъпанчето на Леа

Това решение са взели родителите му
26 ное 2014 17:12,
44
Местят в друго училище Митко, който спука тъпанчето на Леа
Снимка: Dnes.bg

Четвъртокласникът Димитър, който спука с шиш тъпанчето на своята съученичка Леа, напуска училище. Той ще бъде преместен в друго училище, а решението са взели неговите родители.
 
Инцидентът стана в час по музика. Родителите са подписали жалба срещу ученика Димитър, който тормози целия клас, и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.

Още по темата
„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg малката Леа.

"Надявам се в новото училище Митко да получи професионална помощ и да бъде намерен начин да се овладее агресията му”, заявиха пред Dnes.bg родителите на момичето.
 
Всички 21 деца от 4 б клас на СОУ „Братя Миладинови” в понеделник не влязоха в класната стая заради агресивния съученик.

Димитър е само в четвърти клас, а това е петото учебно заведение, в което учи. Децата разказват, че избухва винаги когато някой се обърне към него с фамилията му. Потърсени за коментар, родителите на момчето отказаха да говорят.

„Той има много дефицити, които във времето не са наваксани. Такъв случай съм нямала от страна на родителите, които защитават изключително много сина си, а ние проявяваме изключителна толерантност и търпение до момента”, заяви пред Dnes.bg директорът на СОУ „Братя Миладинови” Румяна Петрова.

Митко е осиновен, но с него не са работили психолози.

„За съжаление, в подобни случаи институциите не реагират адекватно. Това дете е сменило пет училища и навсякъде напускането му е свързано с някакъв проблем”, казват със съжаление родителите на Леа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой бой и пак бой само това би го оправило малкото чудовище нищо друго ! Ако съм на мястото на бащата на пострадалото дете причаквам го след училище и го ступвам после ако щат да ме съдят ! Стига с тая толерантност към малките садисти !
37
0
 
3
 
! Отговори
притеснена преди 9 години
Е днес стана ясно че Митко е преместен в нашия клас и най -странното директорката на училището крие този факт от родителите.Училището е Константин Величков ,казват че медиите са преувеличили но е нормално да се притесняваме при условие че в този клас има22 деца които не са дори придупредени да се пазят и да внимават.Не съм наясно родителите защо не вземат мерки за това дете било е местено не 4 пъти а 7 като 2 от училищата са били частни .И сега ние по цял ден ще се чудим дали децата ни са добе.
36
0
 
1
 
! Отговори
Четете повече преди 9 години
Родителите на Митко не приемат, че детето им има нужда от логопед, психолог и ресурсен учител. Учителският колектив многократно е предлагал подкрепа на детето, но те са отказвали, заради предразсъдъци. plovdiv.topnovini.bg/node/556505
35
0
 
8
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Забележете, местят го защото неговите родители искат. Не е изключен. Не знам колко човека трябва да убие, за да го изключат, щом след като е осакатил бедното момиченце за цял живот. В момента ми се въртят много проключия в главата, които няма да изрека, но съм бесен наистина. Мразя в училището това, че изчадията на утайките ходят от време на време там, за да тероризират останалите, знаейки че никой нищо не може да им направи. За такива хора трябва да има последствия.
34
0
 
5
 
! Отговори
сами м преди 9 години
Това дете и родителите му имат нужда от помощ, а не от заклеймяване.
33
0
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 9 години
Фамилното име е Манзуров.Не ми е ясно защо изпада в истерия, когато си чуе фамилното име. В много мюсюлмански страни назовават с думата "манзур" онова, което е било обещано в момент на даване на клетва.
32
0
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Така и не го показаха тоя МитЮ. и не му споменаха фамилията, но както и да е. Но ако не му "уври" галвата на малкия тарикат, един ден ще си намери "майстора" а него ще го намерят в някоя канавка с дупка в главата.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
32 е прав.Но, според мен, важна роля е изиграла и средата в социалния дом, в който е живяло момчето до шестата си година. Този няма да се промени, може само отчасти да се дисциплинира.
30
0
 
9
 
! Отговори
eксперт преди 9 години
Защо не разбирате,че някои хора са лоши и това няма да се промени до края на живота им, а все се мъчите да търсите нещо,което нямат и никога няма да имат?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърсете в гугъл "димитър манзуров" и ще попаднете на друга статия от 2012та година, в която има повече инфо. Детето не е от ромски произход, осиновено е на 6 и още тогава вече е проявявало подобен "нрав". Очевидно е било травмирано в дома, в който е живяло. Очевидно е и че осиновителите не са си свършили работата добре и предпочитат да го подмятат по училища, вместо да се занимават с него. Едва ли го малтретират, просто травмите, които са му нанесени, преди да бъде осиновено явно са необратими
28
9
 
5
 
! Отговори
Оня преди 9 години
до 27Глупаво сравнение!Новината 'мимоходм' обявява че детето е исновено. Казва се медийно насочване.Аз казвам, че осинвено дете или дете от друг етнос не го прави по-различно от всяко друго дете.Детето не е изтървано - службите и родителите му са изтървани, законите са изтървани, ние сме изтървани като гражданско общество че приемаме това за даденост.Кой е дал избор на това дете, да види по-добро, нещо по-различно?Лесно е отстрани нали? Най-лесно е да си съдник.
27
0
 
20
 
! Отговори
До "Оня" преди 9 години
Детето е изтървано. Не си въобразявай, че характерът му може да бъде променен.Единственото, което може да има някакъв положителен ефект, е да му се покаже на дело, че каквото и да направи, ще последва санкция, от която то ще пострада много повече от евентуалната му жертва. Само респект и твърда ръка могат донякъде да го вкарат в пътя - и това няма да го промени, но ще го дисциплинира донякъде.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Димитър е само в четвърти клас, а това е петото учебно заведение, в което учи. не се тревожете, той ще стане и десети клас и тогава душичката да е яка на връстниците. Насилника си остава насилник. Единственото нещо което оправя човека това е труда и желязната дисциплина.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОняОтговорно ти отговарям един че един убиец, крадец и мародер поставен до един порядъчен честен, трудолюбив човек не го прави с нищо по различен от всеки друг човек. Кажи ми ти в саксия ли си пораснал или вятър те вее на бял кон.
24
2
 
2
 
! Отговори
Оня преди 9 години
до 25Сългасен съм и те разбирам. В оформено общество соц. службите обаче идват и проверяват родителите. Стига се и до отнемане на детео и настаняване в приемно семейство. Когато една брънак не работи, лентата е накъсана и резултата е изпуснато дете което се оформя в бъдеще като криминален деятел.Просто в БГ ниюо не работи - но в този случай родителите му трябва да влязат в затвора. И да им се отнемат род. права!Разбира це, нищо няма да се случи. Демек жалко за бъдещето на това дете.
23
0
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Обясни го на следващата му жертва. По време на социализЪма се е влизало за къде къде по-леки нарушения в ТВУ. Пак е имало проблемни деца, не казвам че не е имало. Но е имало РЕСПЕКТ!!! Когато едно 10 годишно дете ти покаже ху* си и бърка под полата на дъщеря ти, ми обяснявай колко трябва да съм толерантен и да проявявам разбиране! Такива отпадъци на обществото трябва да се изолират!
22
12
 
3
 
! Отговори
Оня преди 9 години
до 22Само в държани като БГ, където всичко е в батака може да се приеме за нормално че едно дете на 10 г. е за ТВУ.- социалните служби в БГ са ужасни, *** и незнаещи личности които се зоват 'главни специалисти'и т.н.- аконите са никакви за родители малтретиращи децата си - в това число влизат и *** защото всички сме българи по паспорт.- всеки е вече 'психолог', ама хал-хабер си нямат какво е това.Жалко за детето, орисията му ще е тежка. Но ТО НЕ Е ЗА ВИНОВНО! То е просто продукт.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на Митко ще му скъсам калната веничка
20
0
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Прав си че родителите са виновни... не детето е за бой, то е за ТВУ. Родителите са тези, които трябва да се спукат от бой... Освен боя трябва да получат и дело за средна телесна повреда... Всеки трябва да плаща за грешките си!
19
17
 
6
 
! Отговори
Оня преди 9 години
Отоговорно искам да заявя, че всички изказали са се срещу това дете са хора които са:- ограничени умствено и морално- акъл колкото една човешка длан или долу-горе колкото на едно 6-месечно телеКретените с нападки срещу детето, защо никой не попита какво правят неговите така наречени родители??Това че едно дете е осиновено или от какъв етнос не го поствавя по никакъв начин в по-различна група от всяко друго дете.Проверете родителите му, те са причина за агресията - нарича се малтретиране.