Ангелкова чака оставката на заместника си Ботев

Министерството на туризма започва проверки по зимните курорти
Обновена: 27 ное 2014 13:14 | 27 ное 2014 13:14, Веселина Йорданова
3
Ангелкова чака оставката на заместника си Ботев
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява заместникът й Бранимир Ботев да се оттегли от поста, след като туристически организации се обявиха против назначаването му.

В Пловдив, където откри Петата международна среща на туроператорите, Ангелкова отново напомни, че номинацията е на лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Още по темата
Председателят на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев припомни, че основните възражения на туристическия бранш срещу Ботев са свързани с блокираните средства за туризъм по европейски програми в последните 15 месеца, липсата на поднормативна уредба към Закона за туризма, на адекватно планиране и концепция за развитие на бранша.

„Ние предложихме да не е човек от правителствата на Орешарски и Близнашки, назовахме и конкретни имена, но в крайна сметка й (на Николина Ангелкова – бел. ред.) наложиха човек, който се е дискредитирал в две правителства“, коментира Фратев.

От следващата седмица Министерството на туризма започва проверки на зимните курорти преди началото на новия ски сезон. Те ще обхванат курортите Боровец, Банско и Пампорово.

Ангелкова съобщи, че тази зима страната ни ще посрещне с 10% повече туристи от Турция, с по 5 % повече от Великобритания и Гърция, с 1-2 на сто повече от Румъния, повече гости се чакат и от Германия.

Прогнозата е на база предварителните заявки, а очакваният ръст е на база миналия зимен сезон. Спад има в броя на записалите се туристи от Русия, като той е в рамките на 2-4 на сто. Интерес да почиват у нас проявяват желаещи от Индия, Китай и Япония, допълни министър Ангелкова.

Според нея България може да бъде конкурентоспособна и да разработи съвместни маршрути  със съседните държави на Балканите. Друга възможност е да използваме потенциала на река Дунав и Дунавския регион, смята Ангелкова.

По данни на община Пловдив с 14 % се е увеличил броят на нощувките в града през първите 9 месеца на годината в сравнение със същия период на 2013 г. Приходите от тях са нараснали с 34 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ТЕЗИ УПРАВНИЦИ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЯМА РАБОТА!КОЛКО СА ДОЛНИ!чака от заместника си оставкА!!!БРАВО НА ТАЯ !!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Щатски агенти преди 9 години
Николина Ангелкова е възпитаник на Harvard Business School - Бостън, САЩ, по програма за ръководни кадри Развитие на лидерски умения. Магистър по право от Университета за национално и световно стопанство, завършила с грамота за отличен успех, със специализация Фирмено управление от Института за следдипломна квалификация на УНСС.Прочети още на: magazine.bgonair.bg/bulgaria/2014-08-05/nikolina-angelkova-e-noviyat-sluzheben-ministar-na-transporta-informatsionnite-tehnologii-i-saobshteniyata
1
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 9 години
taia da ia galtach za strah!