Ангелкова преговаря с Турция, Русия, Китай за визите

"Има напрежение от назначението на Ботев за зам.-министър"
10
Ангелкова преговаря с Турция, Русия, Китай за визите
Снимка: БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява напрежението около назначението на заместника й Бранимир Ботев да се изчисти.

Преди два дни в декларация почти всички организации в туризма поискаха съпредседателите на Патриотичния фронт да оттеглят своята кандидатура в лицето на Ботев. Според тях в досегашното си управление по време на кабинета „Орешарски“ той не е показал търсените от бранша резултати.

Още по темата
Ангелкова потвърди пред БНР, че заместникът й е бил предложен от Патриотичния фронт.

„Създаде се напрежение с това предложение, има декларация от голяма част от браншовите организации по отношение на неговата кандидатура“, призна тя.

По думите й новото министерство на туризма ще отделя средства през следващата година основно за реклама и устойчиво развитие на туризма. Ведомството вероятно ще се настани в сградата на бившето Министерство на инвестиционното проектиране. Определените към момента щатни бройки са 120, а централната администрация ще бъде в София.

„В Пловдив в никакъв случай няма да се закрива и няма да се местят хората, които вече имат изграден капацитет. В момента обсъждаме дали дирекции, дали отдел ще останат в Пловдив , но няма хората, които са от Пловдив и които работят там и са се доказали като експерти, да бъдат отново местени“, обеща министърът.

Николина Ангелкова обясни, че има огромно забавяне на усвояването на европейските средства за туризъм.
В последната година и половина има огромно забавяне по усвояване на европейските средства, свързани с туризма, особено по ОПРР. Около 8 милиона лева са с риск от загуба, а до края на 2015-а година следва да се усвоят 20 милиона лева.

Ангелкова обяви и с кои страни, основни пазари на туристическия продукт, са започнали разговори за облекчаване на визовия режим.

Основно стартирахме разговори за Турция, Русия, Китай, Индия и други трети страни, които са целеви пазари за нас. Още в понеделник ще проведем работна среща по отношение на Турция, съобщи тя.

От следващата седмица започва проверка на готовността на зимните курорти за сезона и по отношение на предлаганите от тях услуги.

Николина Ангелкова смята, че трябва да има консолидация на туристическия бранш. По думите й в момента 183 са регистрираните сдружения. Тя смята, че е необходима и промяна по отношение на Националния съвет по туризъм.

Министър Ангелкова коментира и опасения на жителите на Велинград, според които концесията за добив на волфрам в района застрашава туризма и биоземеделието. Министърът обеща, че ако това се окаже вярно, нейното министерство няма да подкрепи рудодобива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Кругер преди 9 години
Тая е абсолютния ***...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ОТМЕНЯТ ВИЗИТЕ. ПО-ГОЛЯМ НАПЛИВ ОТ ТУРИСТИ ЩЕ НАЛЕЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ В ДЪРЖАВАТА НИ.РУСНАЦИТЕ НАПРИМЕР КАЗВАТ ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ ВИЗОВИЯ РЕЖИМ ТО ДОСТА ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЯЛИ ДА ИДВАТ ПРИ НАС. ЗАЩОТО ДО МОСКВА ДА ПЪТУВАТ ЗА ДА ГИ ПОДАДАТ. А ПОСЛЕ ПАК ДА ГИ ВЗЕМАТ Е ОТЕГЧИТЕЛНО И Е ДАЛЕЧ. ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ БИЯТ ВИЗА НАПРАВО НА ЛЕТИЩАТА И ТОВАЕ. ХИЧ НЕ МИ ПУКА ОТ РУСОФОБИТЕ.ЗАЩОТО ПОЗНАВАМ ЕДИН ТАКЪВ-ДЪРЖИ ХОТЕЛ И РЕСТОРАНТ. АМА КАТО ДОЙДАТ РУСНАЦИТЕ ЛИГИТЕ МУ ТЕЧАТ КАТО ИМ ПРИБИРА ПАРАТА.
5
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 9 години
taja ot kade boiko ja ismisli visi sa rusia kolko ste nagli nali govorite vse protiv Putin rusija sega visi a i sa kakvo s turzia sche pregov.nali ne obitschate dps i turzite v bg.nikoga ne trrabva da se rita sreschu po silnite a rusia e silna i kitai imat proisvodstvo imat stopanstov kakto i truzite a nie kakvo Imame vs.otide kakvoto imahme kostov sasipa bg.kuneva satvori reaktorite ubiistva t.n i nama vinovni ama ima milioneri i miliarderi ot kakvo stanaha tolkova bogati ot predatelstvo
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2 анонимен.Много добре е разбрал даже. Точно това се има предвид, преди малко Ангелкова го каза по телевизията.
3
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Искали да се смени една калинка на така наречения патриотичен фронт, с друга калинка, примерно калинка на ГЕРБ или на Сините.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какви визи преговаря с Турция? Кой иска туристи от там?...Не си разбрал, друже. Търсят се три синджира роби *** без визи.
1
12
 
10
 
! Отговори
164 преди 9 години
За какви визи преговаря с Турция? Кой иска туристи от там? Аз не ги искам. Не искам нито тях, нито туристите им, нито инвестициите, нито нищо. Те да си стоят там, ние тук. Те бяха вече тук, знаем какво донесоха.