Кралев иска нов закон за спорта

Идея: Треньори да преподават на ученици в час по физическо
27 ное 2014 14:07, Красимир Ангелов
12
Кралев иска нов закон за спорта
Снимка: Impact Press Group

Най-важното нещо, което трябва да се свърши още през следващата година, е приемането на нов закон за спорта, съобщи във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По думите му новият закон ще приближи страната ни максимално до най-елитните държави в спорта. Според министъра общините трябва задължително да отделят средства за масовия спорт, а министерството ще финансира централите и клубовете, които обръщат внимание и развиват детско-юношеския спорт.

Министърът каза още, че се обсъжда въвеждането на трети час по физическо възпитание в училищата. Идеята е да се привличат професионални треньори, които да занимават учениците с основните видове спорт в този трети час, обясни Кралев.

Още по темата
Той посочи, че е водил разговори с няколко спортни централи, които подкрепят идеята и ще отделят средства за обучение на такива преподаватели.

За започналия ремонт на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна министърът каза, че се прави всичко възможно от актуализацията на бюджета за тази година да бъдат осигурени недостигащите 5,3 милиона лева, съобщава БТА.

По думите на министъра е стратегически важно да се намерят средства и за ремонт на спортния комплекс "Черно море" във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
На снимката в ляво един нов животински вид - "тюленово прасе"
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
почвам да се чудя на г-н Кралев ПР-те кой ги плаща дали от неговият джоб или с държавна пара всеки ден ни го натрапват по медиите какво бил казал. С Боко вече свикнахме, но с това правителство рекордьор по брой министри, зам министри и съветници разходите от държавната каца ще скочат много , а тя вече не е без дънно и няма нищо в нея.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако вкарат треньори трябва да махнат учителите, защото няма свободни места за тях. Вариант и треньори и учители е раздуване на щатове и по-малки заплати.
7
3
 
5
 
! Отговори
а ся де преди 9 години
Г-н Министър,тия дето ви дават идеи спортните клубове да пишат разни програмки и проекти нищо не разбират от спорт. Те ако разбираха-щяха да се занимават със спорт и нямаше да имат време да мислят простотии и начини как да изкярят някой лев. Д.Пенев едва ли е писал програми, но ни направи 4-ти в света. Стоян Делчев, Петър Лесов, Боян Радев и прочие-едва ли някой им е писал програми,едва ли и те ще пишат програми. Проектите са само инструмент за източване на държавни пари без да има резултат
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тра ла ла,........... Тра ла ла...........Г-н Кралев не зная какъв спортист те бил, но трябва да направите справка каква добра система сме имали за подготовка на спортисти от Републикански, световни, олимпийски, величини. Явно не сте запознати. Затова прочетете, "История на физическата култура" и тогава ще спрете да говорите ГЛУПОСТИ ! И моят съвет е запишете " задочно " Национална Спортна академия" за да се ограмотите малко. Препоръчвам ВИ запознайте се с закона, целите и задачите на УЧИЛИЩНО
5
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
a toja ti po otiva ot boiko pone po kilogrami si prilitschate a i po minaloto jivkovo vreme hubavo se smeeta a naroda e gladen no vie ne ste schastlivi i ne spite dobre nischo tsche ste bogati i nagli s laji i pari evala na ataka ne vi zepi basma i koi ste vie to se snae koisa rodninite vi jivkovistite ot bkp
4
1
 
1
 
! Отговори
lili преди 9 години
o dascherata na kumunagite dado partisanini a baschata bkp i obikalasche s delegaziite po ch i dr.strani a lileto kakto kasva boiko e negov tschovek tja milata tu debela tu otslabva ami lile boiko e mn,saet ne moje da e vse do tebe ja isberi drug drugar kato jeni jivkova ne vi e sram be ot komunjagite bjahte dobre i se prebojadisahte kato raschidov agenta vie ot gerb ste predateli samo i samo da ste na valst kato komuniskata zaztschaeva i dr.ot gerb edni i saschi ste
3
1
 
12
 
! Отговори
а ся де преди 9 години
Г-н Министър, откакто станахте министър всеки ден пускат по някой новина с вас-какво искате, какво мислите, на какво ще наблегнете, как е важно децата да спортуват криво-ляво, ама да са живи и здрави . Няма ли вече да свършите някой работа, няма ли да почнете да работите и по-малко да говорите? И моля- спрете безумни идеи-никой качествен треньор по който и да е вид спорт няма да иде в училище да преподава физическо като трети час. И стига с тоя масов спорт-от масовия спорт се краде най-много!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой знае ли защо Дебеланката се бута постоянно навсякъде ?
1
4
 
6
 
! Отговори
Закон за Спорта преди 9 години
Член 1. Спортистите са ненужни.Член 2. Поради причините, изложени в Член 1, спортът се забранява.