Правосъдният министър ще стеснява кръга на задкулисието

Иванов: Нямам тефтерче и ме критикуват за това
Обновена: 27 ное 2014 10:23 | 27 ное 2014 10:23, Веселина Йорданова
6
Правосъдният министър ще стеснява кръга на задкулисието
Христо Иванов. Снимка: архив, БТА

Правосъдният министър Христо Иванов заяви, че реформите в съдебната система няма да се случат за 6 месеца и ефектът им няма да се усети за година.

"Става въпрос за доста дългосрочни усилия", каза още той пред Нова телевизия.

Иванов посочи, че целта му е кръгът от хората със задкулисна роля, каквато се приписва на човека с инициали Д.П., да се стесни силно.

Още по темата
„Демонтажът на тази система обаче не може да стане с еднократен акт”, коментира правосъдният министър пред Нова телевизия.

Според него всичко около тефтерчетата на Филип Златанов добива театрален привкус. По думите му в доклада на Европейския съюз със сигурност ще бъде отбелязано дали институциите са реагирали адекватно в този случай.

„Нямам тефтерче и ме критикуват доста заради това“, призна министърът.

Иванов каза още, че независимостта на институциите не е написана „нито в тефтерче, нито в Конституцията, нито в Държавен вестник, а може да бъде единствено в колективния манталитет, който се изгражда бавно и трудно“.

Министърът изтъкна, че у нас всички институции, не само прокуратурата, са в доста сериозна институционална криза, но за пръв път прокуратурата излиза с предложения за собствената си реорганизация.

Относно това дали има нужда от промени в Наказателния кодекс в частта с наказанията за убийците на пътя, Христо Иванов заяви, че ще има среща в МВР и със специалистите, които се занимават с тази тема.

"Цялото приложение на закона е много важно, а не само крайният размер на присъдата, така че ключовото е да покажем, че действаме по целия периметър на проблемите. С годините все повече се увеличават размерите на присъдите, но не може да се каже, че чувството за справедливост се е увеличило кой знае колко много”, коментира министърът на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
Ицо, *** на бръснар преди да си въшлясал, защото и теб ще те обвинят, че си последовател на ИД или за радикален ислямист!
3
0
 
2
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
........... И как ще го "стесни" ми е страшно интересно............... След като и той е част от същото това 25- годишно "ЗАДКУЛИСИЕ" в Абсурдистан?!?!..................... "ГЕНЕРАЛСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ" в БСП и ДС само леко ще му скръцнат с зъби и веднага ще се откаже да "стеснява" каквото и да е............. :) ;) :) Това че ВЕЧНО ще си правите КРУПНИТЕ ДАЛАВЕРИ е ясно....... Поне увеличете мизерната заплата на нормалния Българин и е вкарайте в някакви нормални Евро стандарти , бе , оядени *** !!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ли жулналист или журналистко е влюбена в този кълвач, в този уди? Не виждат ли, че всичко е прах в очите на хората и въздушни балони...
1
4
 
6
 
! Отговори
Да му стискаме палци преди 9 години
От време на време се появява по един свестен човек в управлението. жалко, че като Христо Иванов са единици.