Престъпниците не хващат, невинен мъж хванаха!

Майката на Муса: Синът ми служи само на Аллах
Обновена: 28 ное 2014 10:52 | 28 ное 2014 10:35,
59
Престъпниците не хващат, невинен мъж хванаха!
Снимка: Dnes.bg

Престъпниците нe хващат, един невинен мъж хванаха. Така коментира ареста на обвинения в проповядване на радикален ислям Ахмед Муса неговата тъща.

Още по темата

„Какво е направил? Как го хванаха – да убива, да краде, човекът само с Аллах е свързан. Ние не сме терористи, те убиват, ние не сме такива хора. Ние сме си мюсюлмани“, допълни още тя пред Нова телевизия.

Майката на ходжата Ахмед Муса пък е категорична, че синът й служи само на Аллах. „Нямат никакво доказателство, идваха, ровиха“, заяви тя. Близките разказват, че живят скромно. Майка му държи магазин и казва, че и момичета християнки пазаруват при нея. „Нито сме лоши, нито сме направили на някого лошо“, твърди тя.

Тя беше категорична, че никой не задължава жените да носят бурки. По думите на майката на Муса това е техен избор, защото това е тяхната религия. „Сами знаят за какво да се забулят. Това се прави, за да не виждат другите мъже красотата им, а само техните мъже“, поясни още тя и отбеляза, че самата тя не носи бурка, а само е покрила главата си.

Майката на Муса беше категорична, че в дома им няма друга литература освен Корана.

Съпругата на Муса се представи за негова близка пред камерата. „Постоянно сме живели в мир, всичко правим от вяра“, разказва тя.

„Радикалният ислям трябва да се наказва с доживотна присъда. Аз категорично съм „за” оставката на шефа на ДАНС Владимир Писанчев”, каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев.

За оставка на председателя на ДАНС се заговори вчера след изслушването му на закрито за медиите заседание във връзка с акцията в Пазарджик, където бяха иззети материали, свързани с Ислямска държава.

Андреев се обяви категорично „за“ оставката на Писанчев, но не само заради акцията в Пазарджик. „Трябва да разгледаме нещата като два процеса – навлизането в страната на хора, свързани с радикалния ислям. Това не става само през махалата в Пазарджик. Става и през нашата граница и този момент е много по-опасен. Акцията в Пазарджик е един недобре свършен процес от страна на ДАНС”, заяви той. По думите на Андреев ДАНС трябва да „профилактират“ всички лица, свързани с групата в Пазарджик.

„Това според мен е пиар акция“, категоричен бе Андреев. По думите му към момента са нужни законови промени, защото сега обвинението към Муса щяло да бъде за фашизъм.

Андреев постави въпроса и за начина на назначаване на кадри в ДАНС и тяхното обучение. Андреев даде пример с други държави по света, където има държавна политика и независимо кой дойде на власт се работи по национални приоритети. „Трябва да заявим кои са заплахите и независимо кой работи в ДАНС, да работи срещу тези заплахи. Едната много сериозна заплаха, която чука на вратата, е Ислямска държава. Втората е евразийската заплаха от режима на Путин“, обясни още той.

„Заседанието беше закрито за медиите, за да бъдем максимално информирани. Но ние научихме по-малко неща от срещата, отколкото от пресконференцията и сайтовете. В крайна сметка беше много семпло, кратко и сдържано поднесена информация, която ние предварително знаехме. Призивът на РБ господин Писанчев да си подаде оставката беше свързан с това, че всъщност от неговата уста проблемът не изглеждаше толкова сериозен“, обясни Иван Иванов от Реформаторския блок.

„Има три хипотези за подозренията срещу него. Едната е, че в момента тече много мащабна акция и има данни, които не трябва да се изнасят, но НС е мястото, на което тези данни да бъдат предоставени. Втората хипотеза е, че става въпрос за неуважение към институцията, а третата – непрофесионализъм”, допълни той.

По думите на Иванов в момента институцията на ДАНС се обезценява.

Росен Петров от Българския демократичен център заяви, че вчера на заседанието е задал въпроса колко са джамиите, които не са под юрисдикцията на Главното мюфтийство. „Писанчев каза: „Ми не знам, събираме данни“. За какво е тази мегаинституция, ако не се знае колко такива джамии има?“, попита той. По думите му България не е готова да посрещне такъв проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Справедливата българска присъда е доживот !!! Без никакви права и привилегии !!!
37
1
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Доживот да лежи дано !!! И нека всички ислямисти да влязат в българският затвор доживот !!!
36
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Много хубаво че са го заловили !!! Супер !!!
35
0
 
1
 
! Отговори
PEPE REALIST преди 9 години
istinata kazva maikata na ANGEL( mysa) na kogo e napravil losho ta go sadiat :zashto DANS ne xvanat tezi koito ograbixa BALGARIA s milardi ot *** ,v sarbia si zivorka vasilev i nikoi ne si marda prasta no shtom si s mafiata na giayrite si dobre,4oveka ima 4 deca koi shte gi gleda aaaaaa ??? zalka strana s oshte po zalak narot za sazalenie e istina !!!!!!!!
34
0
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"През 2005 г.Ахмед Муса Ахмед бе осъден на три години условно от окръжния съд в Пазарджик за членство в забранена ислямска фондация,отричане на светската държава и проповядване на халифат.Преди това е задържан-в създадения от него молитвен дом е намерена радикална ислямска литература,а той забива ислямско знаме на покрива на къщата си."24 часа 1.12.2012 г.Следва ефективна 4 годишна присъда през март тази година.Невинен ?Като влязат в съдебната зала такива "невинни" и са все нелечимо болни!
33
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Ако ДАНС не си върши работата чия е тогава тази работа и защо не я вършат.Разковничето да си живеем в тази държава всички мирно е точно това ДАНС да РАБОТИ,РАБОТИ,РАБОТИ.Който не работи си отива ,идва такъв на когото му се работи.
32
0
 
1
 
! Отговори
Злати преди 9 години
За Злати-понеже е олицитворение на куха лейка умишлено пропуснах и сгреших някои думи за да изглежда всичко автентично за този тип хора.За което се извинявам.Чао.....
31
2
 
5
 
! Отговори
Злати преди 9 години
Иние слум само на Господ обаче човек трябва да е с морал и мнго добар човек.Тези хора са жестоки и гнусни.Особено брадясали ,космясали.Об....ат си ония неща за по хигиенично ,а брадите им колко бацили носят не ми се мисли.
30
2
 
17
 
! Отговори
за съжаление преди 9 години
Мисля че мюсюлманите са доста реакционнно настроени,ниско образовани и не интелигентни хора. Кажете ми една мисюлманска държава в която хората имат успехи във науката,спорта или правата на човека.
29
3
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Всички дето служат само на аллаха, паспортите в коша на влакове и в Суадитска Арабия! България е светска държава.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и ония които режат глави "служат само на Аллах".Всъщност не е важно на кой "служиш" а какво правиш и си склонен да направиш в негово име.В случая този е виновен не защото служи на Аллах, а защото проповядва война и насилие в иначе МИРНАТА ни държава. Колкото и недостатъци да има нацията ни, не сме имали кървави вътрешни конфликти.
27
3
 
17
 
! Отговори
Турчин до 33 преди 9 години
Ами не наеш нищо за исляма, а и нищо не знаеш за християнството.Повярвай ми, ако исляма беше добър, нямаше да се отрека от него и да стана християнин.
26
2
 
7
 
! Отговори
Турчин@ до турчин преди 9 години
Ами аз се различавам от другите турци в България.Знам че повечето гласуват за ДПС, знам, че всичко е един *** с бивши сътрудници на ДС, но българските турци са като стадо. ДПС вече е промило мозъка на тези тук. Пък и с тая религия и с тези нрави.Аз не съм мюсли.Така, че те разбирам.За жалост такива са нещата.Аз лично съм християнин.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се отвори Белене и цялата тази гмеж директно там. Там до служат на аллах и пророка му! Ние сме светска държава и докато лежим на т.н. етническа толерантност тези муджахадини за по 300 евра на месец са готови на всичко. Този *** Муса, съден с влязла присъда продължава гадостите си! Защо и къде е съдебната система? В Англия ги изгонват с шутове, промениха законите а тези червеи 20 години си прават каквото искат! Това е липса на държавност и слабост. Трябва ли да убият някого за да се стреснат
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'синът ми служи само на Аллах'..каза майката на Муса, докато препасваше бомбите..'в името на мира', казаха някои и пуснаха 2 атомни бомби над Япония..'в името Божие' - и други изклаха половин Йерусалим. 'За светлото комунистическо бъдеще' - и си отидоха 20 милиона по лагери и каторги..
23
1
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Е как може в нета хората да са по-умни от теЗи дето управляват тази държава?Да се спре финансирането на ислямските организации със съмнителни дейности в България.Толкова ли е трудно?И *** да спазват закона като всички.Ще набия някой ден някой ей така, заради неговите събратя дето всеки ден ме дразнят.Билети не дупчат, ток, вода, данъци не плащат.Не се къпят, не се перат, не си мият зъбите, миришат, изглеждат гадно, държат се гадно.В София вече е ужас заради тях.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Синът ми служи само на Алах"- ИМЕННО!
21
0
 
12
 
! Отговори
до турчин преди 9 години
знаем много добре какви са, знаем и че те са основните гласоподаватели на дпс, защото образованите турци отдавна вече не се връзват на мафиотите. въпросът е, защо стоите безмълвни и ги приемате за свои със задоволство? нима не знаете, че тези хора не подбират етнос и религия, а крадат, изнасилват и убиват наред?
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за народ сме ние, сгушваме се когато видимо ***, *** и безмозъчни вилнеят над бащино ни огнище. Служели на аллах и един маймун ще ме убеждава, че цялата земя щяла да стане ислямска?!? И услужливите БТВ и НОВА ни ги натрисат да слушаме тези урангутани които не биха се колебали един ден като получат сигнал за джихад да тръгнат срещу нас. Разберете, исляма е крайноагресивна религия, нетолерантна и жестока! Само смазване по законов път, пълен контрол и забрана на ДПС! Защото закъснеем л
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей, като ги видя тия мургавките с брадите по телевизията, и все едно наистина гледам талибански лагер в индия или пакистан. после ни убеждавайте, че били коренни европейци. единствената разлика е, че при нашенските хубостници крава няма да изкара и 10 секунди - ще я опоскат с кожата и ще запалят копитата на улицата.