6-годишно дете изпи 200 грама водка, успяха да го спасят

Момиченцето погълнало алкохола, докато родителите му били вкъщи
Обновена: 29 ное 2014 09:51 | 29 ное 2014 09:50,
17
6-годишно дете изпи 200 грама водка, успяха да го спасят

6-годишно момиченце изпи 200 грама водка и беше прието в МБАЛ Бургас в тежко състояние. Благодарение на бързата реакция на лекарите обаче детето е спасено. Това съобщиха от болницата в морския град.

Още по темата
В петък, в късния следобед, родителите на детето са го донесли на ръце, в безсъзнание. По думите им, то изпило около 200 грама водка. Родителите се притеснили, защото детето започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Те са били заедно вкъщи, но не са разбрали кога дъщеря им е намерила и погълнала алкохола.

„Детето беше почти пред кома. Веднага го поставихме под кислород, направихме стомашна промивка, за да излезе алкохолът”, обясни д-р Димче Миладиновски, който е бил дежурен. Заедно с реаниматора д-р Милена Минева, двамата овладели критичното състояние и в момента детето е настанено за продължаващо лечение в Отделението по реанимация.

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малки деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания, припомнят от болницата. При липса на лекарска намеса, има голям риск от смърт поради тежка сърдечна недостатъчност и дихателна парализа. В случая от голямо значение е била и правилната реакция на родителите, които веднага са потърсили помощта на дежурните медици в Спешно отделение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Аз не може изпи 200 грама,какво деца изпи?
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Историята малко намирисва, не може 6 годишно да изпие 200 грама водка без да усети, че му гори гърлото.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости, пишете!Няма дете което може да изпие 200 грама водка! Просто след първата глъдка, се задейства рефлексно повръщане! Освен ако детето не е тренирало често!
10
2
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
До Берлин. Ах ти, дедуктивна машино ! Разгада поредната мистерия изяждайки едва половин пакетче слънчоглед. Ако водката е била смесена с нещо не е му е запарило. Също така зависи колко е омекотена водката. Има такива дето на 14 години не съм усещал какво пия. Дано детето е добре и съм сигурен, че това ще е сериозна поука за родителите му. Важното е ,че засега нещата са се разминали. Кофти ситуация, но не се случва за първи път и едва ли някой има пряка вина. Важното е ад е наред всичко.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве на всички форумци. Пия едно маврудче с една пържола на жар. Пийте с мярка- моята е литър и половина винце и ми стига толкова. Иначе който не му понася, да не се мъчи изобщо. И в пиенето си има чалъм. Няма да забравя Ал Пачино в "Усещане за жена", когато предлагаше Джак Даниелс на момчето което го придружаваше: Един Джак? Момчето: Аз не пия, а Ал: Че къде е ползата от това?! Муахаха. Голям!
8
14
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Бургас - ясно. Това е русначе - дете на руски заселници по Черноморието. Само русначе може да изпие толкова много водка на 6 години.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6-ti Аз за пръв път опитах алкохол когато бях на 10 години. Имахме кръчма и изпих тайно един път една капачка от бутилката Балантайнс. Хареса ми, но нямах желание да пия още една просто зашото не исках- нямах нужда. След чак 3-4 години започнах да пия по 50 грама на месец и то уиски само. А на 18 чак започнах да пия редовно.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно съгласен с 5 .Децата,като отпият първата глътка и така ще им се отврати,че няма да повторят дълго време.През социализма в Унгария провеждаха подобни опити,дават глътка алкохол на деца,или да си дръпнат от цигара.Естествено резултата е отвращение от двете.След това ги проследяваха в годините и ставаше ясно,че тези деца никога не ставаха пушачи и алкохолици.Така,че на историята за доброволно изпиваме аз лично не вярвам.,особено,когато става дума за цели 200гр
5
2
 
27
 
! Отговори
аз преди 9 години
и как не му е запарило в устата от първата глътка??????!!!!! тая работа вони!
4
7
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
бива ли така, без мезе. на какво учат децата тия родители?
3
33
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
защо го спасяват щом е изпило 200 гр то е искало да се спаси от всичко и от всичкидокъде я докарахме деца да се самоубиват други да пробиват тъпанчета
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мога само да кажа Евала на лекарите.
1
12
 
12
 
! Отговори
от детската градина преди 9 години
Ти мени уважаааш ли *** ни мъ ли уважаааш