Задържаните в Сърбия българи: Нямаме политически намерения

Сънародниците ни се върнали тази нощ у нас
5
Задържаните в Сърбия българи: Нямаме политически намерения
Българите, задържани в Сърбия, дадоха пресконференция вече у нас. Снимка: БТА

Българите, които бяха задържани в Сърбия, са се завърнали тази нощ в България. Това съобщиха самите те на пресконференция и благодариха на Министерството на външните работи, както и за международната подкрепа.

Още по темата
Мартин Ангелов каза, че проявата е била мирен апел, организиран от сръбски практикуващи Фалун Дафа. Нямаме никакви политически намерения, коментира той, цитиран от БТА.

Българите обясниха, че предварително планираното начинание не е било разрешено от властите, но те все пак са отпътували за Белград, за да се срещнат със сръбските практикуващи и да обменят опит.

Виктория Джерманова разказа, че са пристигнали в Белград в неделя и са отишли до хостела, където са им поискани личните документи. След това са дошли сръбски полицаи и са ги отвели в полицейско управление, а впоследствие са били прехвърлени на друго място, предназначено за чужденци без статут.

Георги Плешков посочи, че срещата с консула ни е станала във вторник и че той ги е уверил, че МВнР използва всички възможни лостове за освобождаването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: СърбияМВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може този *** Виктория Джерманова дето всичкия я знаят как е постигнала назначението си в ДКЕВР и образованието си да има очи и да се показва. Любовницата на Шушулов дето го умори сега се завряла в секта да бори правата на китайците, звучи гнусно. Безочлива, нагла дупнишка цървулана, която се е самозабравила. Как може такава долна жена да е служител в държавна комисия и да яде парите на данъкоплатците. Тази е пълен срам за ДКЕВР.
4
13
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 9 години
Фалун Гонг е традиционна китайска духовна практика за самоусъвършенстване на духа и тялото. Фалун Гонг (известен още като Фалун Дафа) е част от школата на Буда. Той се състои от философия, медитация и четири елегантни упражнения, които приличат на "тай-чи" и са известни в китайската култура като чигонг" (цигун, чигун). Упражненията са уникални и много приятни, и са прекрасен начин за подобряване на здравето, както и цялостното състояние на тялото.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я да се пратят на Китайското правителство
2
0
 
16
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Тези хора какво работят,че се разхождат до съседни страни за обмяна на опит?
1
2
 
19
 
! Отговори
жоро преди 9 години
Кво ме занимавате с тез сектанти