Проблемът на съдебната система са кадрите, видя Пенчев

Омбудсманът прогнозира още скандали, ако няма реформа
Обновена: 19 дек 2014 16:46 | 19 дек 2014 16:45, Веселина Йорданова
19
Проблемът на съдебната система са кадрите, видя Пенчев
Константин Пенчев. Снимка: архив, БТА

Кадрите са основен проблем на съдебната система, смята националният омбудсман и бивш председател на Върховния административен съд Константин Пенчев.

Според него на много ръководни места от най-младшото до най-старшото ниво има гнили ябълки в тази система.

Уви, тези гнили ябълки до голяма степен определят политиката и развитието на системата и не дават възможност на почтените, на работливите, да дишат и работят така, както те искат, заяви той на дискусия за съдебната реформа, цитиран от БНР.

Пенчев се съгласи, че трябва да има правила това да не се допуска в бъдеще, но попита как системата да бъде изчистена от гнилите ябълки, които са в нея сега.

Той прогнозира още скандали, ако съдебната система не бъде радикално реформирана.

Още по темата
Няма връщане назад и никой няма интерес от тази съдебна система. Проблемите на Висшия съдебен съвет какви са? Ако гнилите ябълки ги разделим на два отбора - ще станат ли по-малко гнили? Ако има гнили ябълки, които решават делата по един съмнителен начин, какво общо има софтуерът с това? Т.е. проблемът е един единствен - гнилите ябълки. И трябва точно тук да се замислим отново как конституционно, по какъв начин да изринем гнилите ябълки от съдебната система, настоя омбудсманът.

По думите му те не са толкова много, но са на възловите места и определят политиките на съдебната система, определят всички действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Работата е много проста,трябва да се разбият червените мафиотски връзки!Всичко над 35 години-аут!Избор на гл.секретар на системата за 8 години,той кадрува и носи отговорност пред Нар.събрание!Министъра действа само след съгласието му!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16Объркал си нещо, човек. Тази система да не би да е продукт на марсианци. Под качество на кадрите, разбирай качеството на самия народ, защото те, кадрите идват от там. И така малко ще ти се изясни. Решението е в революция на образованието, не само в академичен, но и в морален аспект. Това хората са го правели преди нас: Япония и редица азиатски държави, а в крайна сметка и възраждането в Европа е подобен прецедент.
16
0
 
3
 
! Отговори
миро преди 9 години
прав си кйораво и сакато взе да става юрист заради далаверата майната му на държавноста
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пенчев,Проблема на Системата не са кадрите. Кадите са продукт на Системата. Проблема на Системата е самата Система и по-точно липсата на обратната връзка - контрола от народа.
14
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 9 години
В съдебната власт гнилите ябълки са точно толкова, колкото се сред вас пишещите тука. Защото и там и тук са българи. Ние не сме най-почтените хора всеки от вас много добре го знае. Затова правилата трябва да такива, че да не допускат възможности за корупция. Това е специфично за всички южни народи. Променя се с бой. Много бой в буквален и преносен смисъл. Най-напред трябва да бъдат променени правилата. А гнилите ябълки сред политиците например са много повече.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко отдавна беше казал една умна приказка за материала в България....
12
0
 
2
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Сатрапа Сталин е казал "кадрите решават всичко" . Ясно е ,че не всички в съдебната власт са гнили ябълки но е достатъчно възловите места от които зависи работата на правосъдието да е в ръцете съдебната мафия и КРИВОсъдието става очевадно.
11
0
 
3
 
! Отговори
Важно!!! преди 9 години
Отговорът е в НПК. Съд за предателите на България!
10
1
 
7
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Над 80 % от съдиите и прокурорите са номенклатурни кадри на БКП-БСП-ДС . С такива хора нищо не може да се направи . Не случайно другарите направиха конституция от велико народно събрание и съдебната система стана независима и вече е вредна за държавата и хората . С тези хора нищо не може да се направи . Вижте Полша , Чехия и Унгария къде са , а ние къде сме . Просто не става нищо и така ще продължи .
9
1
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Пак ли мтряла?
8
3
 
4
 
! Отговори
177 преди 9 години
Поредния констататор. Той констатирал нещо. И като го констатира, какво предлагаш да се направи? Констататори много. Ти не беше ли на ръководна дружност в съдебната система? Тогава какво направи? Подмазваше се на властимащите тогава за да те направят омбудсман. Сега вече констатираш проблемите. Какво пречеше досега гнилите ябълки да се премахнат от системата. Вместо това политиците ги издигаха на възлови места. Крайно време е някой да направи нещо, остарях от приказки.
7
0
 
3
 
! Отговори
ан преди 9 години
много точно казано,но само казанокой е този дето ще ги изринете се знаятние сме колкото един голям град народпросто не вярвамсвински черва са всичките отгоре до долу
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОБЛЕМЪТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СА ПОЛИТИЦИТЕ.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквито и реформи да има, важно е качеството на кадрите. Копирайте най-прогресивната система на света, резултатът пак ще е лош, защото хората са същите.
4
1
 
6
 
! Отговори
симо преди 9 години
Ами в Полиция ДАНС МО да не би да няма гнили ябълки ? Кадърните или напуснаха системата или държавата. Всички политици си мислят, че като сложат на ръководни постове техни хора си решават проблемите. Професионалистите истинските не се интересуват от партии и национални предатели,те просто си вършат работата.
3
15
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Усмивки от старите ленти ... :)Абе, откъде го извадихте тоя *** на снимката ?!Този да ми е омбудсман ? Този да ме пази и защитава ?По-добре да се гръмна !
2
2
 
17
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 9 години
БАЩА -КРАДЕЦ, ДЕТЕ ПО ГОЛЯМ . ПОСТОВЕТЕ СЕ ОНАСЛЕДЯВАТ !!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът е в самата система, защото тя произвежда тези кадри.