БСП подкрепя ГЕРБ срещу връщане на прогресивното облагане

Миков: Пенсионните промени не дават прозрачност
Обновена: 20 дек 2014 15:31 | 20 дек 2014 13:12, Веселина Йорданова
27
БСП подкрепя ГЕРБ срещу връщане на прогресивното облагане
Михаил Миков. Снимка: архив, БулФото

Соцлидерът Михаил Миков обяви, че ако ГЕРБ остане без подкрепата на сегашните си партньори, левицата би подкрепила управляващите. Той обаче постави условие за това - ако предложат връщане на прогресивното облагане.

Лидерът на левицата коментира в „Годината“ на Дарик спорните пенсионни промени, като каза, че направени по този начин, те не дават прозрачност къде и за какво ще отидат тези средства.

Още по темата
Не трябва да става по този начин. Има риск в по-далечна перспектива да расте недоверието на гражданите към пенсионната система, допълни той.

Според него трябва да се замразят стажът и възрастта за пенсиониране заради състоянието на икономиката и заетостта в момента.

За причините левицата да загуби властта през тази година той заяви, че БСП не е имала цялата власт, за да я губи.

БСП участваше в управлението. Но процесите по отношение на правителството на малцинството, отношенията между БСП и ДПС, както и оценката на резултатите от евроизборите заслужаваха внимателен прочит. Не мисля, че става въпрос за грешка в управлението, а за едно много трудно управление, което разчиташе на 120 от 240 депутати, посочи той.

„На тези, които казват, че БСП върви по стъпките на СДС, бих казал, че левицата има история, европейска легитимност и идея - това е идеята и целта на по-голямата част от гражданите в България - лявата идея", каза още лидерът на социалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плоският данък е вреден за БГ. Трябва да се промени този данък и олигарсите най-после да вкарват пари в хазната, а не само да крадат и лъжат. Ако не искат, просто да им се приберат парите чрез национализация и без това , това което имат е крадено чрез различни схеми.
20
0
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Trickle down 2.0?
19
1
 
4
 
! Отговори
СТАР КОМУНИСТ преди 9 години
Миков, Миков омитайте се ояли се дебелаци от тази партия ,защото я сринахте и погубихте. Хората ви мразят,а и нас ,които ви построихме държава, която да крадете заедно с боко.Горе в ръководството сте все десни и за нищо не ставате освен за празни приказки по събранията ни и безкрайни лакърдии в Народното събрание. Защо хора като Н.Малинов и Л.Костов ги няма във висшия съвет-*** е отговорът те не са удобни, защото говорят истината!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате Мишо наздраве.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Со пияници от Перник не радим.На този му е червен само носът.Бивали човек с подпухнало лице да дава акъл за щяло и нещяло.Ми ще е против ДПС-в Турция не пият.Пък има и един алкохолишки израз"Га яди кютетата ни рева...Отвратителен другар.БСП се излагат с това пиянде.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко е дадат подкрепата си! Да дадат и Мая Манолова!
15
5
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
На България е небходима силна дясна политика.Само така може да се излезе от блатото в което сме затънали.БСП и ДПС трябва да бъдат забранени със закон.Това са партии, които са нанесли неизброими злини на българският народ.
14
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 9 години
До програмист- да се съглася със вас , но кой ще плаща на всички тези нещастни , калпави и крадливи , *** ,а и тези незаконо нелегални преминаващи границата , жените им раждат като зайкини , КОЙ ЩЕ ПЛАЩА
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вЕрвайте...
12
8
 
16
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Дааа но няма да ви мине номера, в момента в който сложите прогресивно облагане на физически лица който са така или иначе крехката и малка средна класа, ЩЕ останете и без тях.Причината е елементарна : Никой няма да ви плаща каквото и да е било БЕЗ да дадете гаранции и да направите необходимите норми. В момента в който го промените това всички тези около 100хил отиват към ТЕРМИНАЛ 2. Тези който подкрепят подобно безумие са *** ако си мислят че това ще им реши проблемите.
11
4
 
8
 
! Отговори
От 9 преди 9 години
Забавих да споменя и факта, че тънките им сметки няма да излезнат - как си мисли премиера и министъра му, че ще сложат прогресивен данък на човек, който взима 7000 и той ще плати пълният данък.... има толково много хватки да не ги плати че просто им се чудя на наивността. През седмицата коментираха, високоплатените лекари, адвокати и IT специалисти са около 100 000 и основно от тях очакват да лезат парите, а питат ли се те дали ще им ги дадат :)
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На БСП им се иска парче от откраднатото, но ще трябва да изчакат 4 години и тогава ще лапната по-голямата порция. Сега ще трябва да се задоволят с малка порция срещу резервна подкрепа на ГЕРБ.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неможаха ли всички да разберат, че проблемът е сивата икономика, липсата на събираемост на данъците, голямата корупция в администрацията и раздутата неефективна администрация. Без да се извърши реформа първо в администрацията всякакви галимации са вредини - така само ще задълбочат и ще тласнат още работодатели към сивата икономика, а пък работниците които още не са се пристрашили да погледнат към чужбина ще го направят рано или късно - защо да хранят разни *** се пита в задачата.
8
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се върне прогресивното облагане. Който натрупал пари, натрупал, кака се ожени! 25 години "преход" стигат! И изобщо не ме интересува кой го е предложил, а кой е против!
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При преобладаващо сива и мизерна икономика - прогресивно облагане ... Е няма такъв комунизъм и по-голяма мизерия- Минавам в сивата икономика - Нито лев повече данъци!
6
1
 
9
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Не съм виждал по-мека опозиция от тази - всяка партия, която се пише за опозиция си предлага подкрепата за правителството на ГЕРБ.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Левицата - у лево. Нещастници.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли не подкрепя БСП, само и само да има кокалче за тях и парче от откраднатото.
3
8
 
13
 
! Отговори
Соц преди 9 години
Никакво ли ?!? За това и ще си ходите през март :)
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакво прогресивно облагане! Точка.