Сертов не е отвлечен, имаме още един запис, рече Лазаров

Тежките моменти за МВР тази година - миграционният натиск и протестите
Обновена: 20 дек 2014 13:14 | 20 дек 2014 11:12, Веселина Йорданова
17
Сертов не е отвлечен, имаме още един запис, рече Лазаров
Светлозар Лазаров. Снимка: БулФото, архив

Първият председател на ДАНС Петко Сертов, който е в неизвестност от 5 декември, не е отвлечен и няма данни да е изчезнал против волята си, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред bTV.

Още по темата
„Намерили сме още един запис, който ще покажем следващата седмица как е в колата и я управлява сам. Може да се направи съвсем ясен извод, че Сертов не се е крил на гръцката граница”, заяви Лазаров.

Той не беше категоричен, дали МВР може да открие един бивш председател на ДАНС, ако той реши да се скрие от българските власти. Лазаров не изключи изчезването му да е свързано с лични причини и евентуално с фирмите, които е консултирал.

Главният секретар на МВР не разкри повече подробности около взрива в завода за боеприпаси в Мъглиж, при който вчера загина мъж, а две жени бяха тежко ранени. „Причината за Мъглиж трудно може все още да бъде установена обективно. Става дума за грешка в технологичния процес при производство на осветителен факел”, коментира той.

Главсекът коментира лаконично провалилата се акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. „Аз предложих да си подам оставката. Проверката за действията на главния секретар приключи, стана ясно, че няма грешка на главния секретар”, заяви той.

„Много смърт, много загуби – имахме още няколко колеги, които загинаха по време на работа. И в Горни Лом, и в Мъглиж, и във Варна, и на всички наводнения, беше много тежко”, обобщи Лазаров.

За очакваната му смяна след промените в Закона за МВР, приети на първо четене през изминалата седмица, той каза, че не се е родил главен секретар. "Времето ще покаже”, бе лаконичният коментар на Лазаров.

Около 9% спад на битовата престъпност в сравнение с миналата година, отчете главният секретар на МВР.

Той направи равносметка на отиващата си година. „Имах два тежки момента – опазването на гражданския мир по време на протестите и справянето с миграционния натиск”, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
Този ***, още ли има смелост да се показвата ! Гьон сурат ! Подай си оставката, *** !
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
onia pisanchev za kvo e bre da vzima 7000 lv zaplata ot nashia djob li ,koi vi izdarja burokrati niakoi rabotiat samo smychite pari nagotovo....
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
neee otvlechen prosto zazidan v niakoi blok
7
1
 
3
 
! Отговори
информиран преди 9 години
да ви пикам на записите на вас...човекът почти сигурно вече не е между живите-и не защото са го утепали,а защото вероятно поради депресия си е сложил край на живота-защо не прегледате горски масиви,водоеми,язовири в близките до софия окръзи,ами дрънкате та чак пушек вдигате..
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като видях жена му, разбирам защо се е самоотвлякал, при такава "красавица" и аз бих хванал гората!
5
1
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Сертов си играе с Лазаров на жмичка. Болен очевидец го е видял в Лясковец. Планира се операция.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Гърция се ходи само с лична карта и кеш. Като отрезнее след празниците ще се върне!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1ЗАЩОТО е от специален род "говорещи и послушни" маймуни, служещ за лъгане на останалите прости обикновенни маймуни, от НЕМАЙМУНИТЕ!
2
3
 
33
 
! Отговори
зет преди 9 години
Днес тъщата дойде на гости. Смята да остане поне до нова година. Ще ми се и аз като Сертов да изтегля малко кеш, да си оставя телефоните и да мина в нелегалност за две седмици.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя гледа по-тъпо и от овчев! Защо още не е пред бюрото за безработни?