Полицията ще решава да ходи ли патрулка с линейката

Телефоните в спешните центрове ще бъдат свързани с МВР
21 дек 2014 08:09,
19
Полицията ще решава да ходи ли патрулка с линейката
Снимка: архив Булфото

Линейките ще бъдат придружавани от патрулки, когато се налага и по преценка на полицията. Това обяви депутатът от ГЕРБ ген. Стоян Тонев, пише„Монитор”. Той обясни, че полициите ще пазят медиците, когато те отиват на адреси, където вече е имало прояви на насилие или агресия. Става дума не само за определени райони и региони, но и за конкретни семейства.

Още по темата

Телефоните в спешните центрове ще бъдат свързани с МВР и когато се налага, полицейски патрул ще придружава медиците. Това обаче няма да се случва по желание на лекаря, а по преценка на униформените. Ген. Тонев изрази надежда мярката да влезе в сила възможно най-скоро и проблемът да бъде решен до шест месеца.

До нея се стигна след зачестилите случаи на побои на лекари през последния месец.

Такова е решението към момента след проведените консултации на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов с Националния консултативен съвет, лекарския съюз и пациентски организации по отношение на здравните реформи в страната.

МВР и здравното министерство се договориха преди около две седмици необходимостта от придружаване от полицаи на екипи на Спешна помощ да се преценява по места. Областните директори на МВР и директорите на центровете за спешна медицинска помощ в страната ще идентифицират регионите и районите, където през последните две години е имало инциденти с лекари. Те съвместно ще трябва да решават в кои квартали полицията да оказва съдействие на лекарите.

По данни на Министерството на здравеопазването от началото на годината досега има регистрирани 225 нападения над доктори от Спешна помощ. От тях 174, което прави около 80 на сто, са били в ромските махали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО----ДЪРЖАВАТА Е ПОД ПЪЛЕН КОНТРОЛ НА ЕТНОСА--ДПС--ГОРЕ---министри И ПРЕЗИДЕНТ--турци БЪЛГАРИТЕ ---нема ТАКИВА ВЕЧЕ
13
0
 
2
 
! Отговори
Да ходи полицията? преди 9 години
Откъде накъде,бе?!Това означава, да признаем, че някои са важни колкото президента,министър-председателя и официалните чуждестранни правителствени делегации - не говоря за лекарите, а за онези, от които медицинските екипи трябва да бъдат пазени.Мързи ги да работят, ако работят са в сенчестия бизнес и не си плащат осигуровките, а когато извикат Спешна помощ,която е на наша издръжка, *** ей така,за кеф,бият лекарите!Щом е така ТЕ да плащат на охранителна фирма,ако искат линейката да дойде
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е просто. Бетонни стени около съответните маали и надпис на входа. Трудът ви прави свободни.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо да зачислят по един калашник на лекарите
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говори се постоянно за насилие над лекари. Вие виждали ли сте как изглежда отряд полицаи, след сигнал за проблеми в маалатъ. Връщат се окъсани,опърпани, бити, с потрошени коли, пълна трагедия. Но за това не се говори.
9
0
 
13
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
До къде ни докара "либерал" демокрацията и толерантноста!?.....Да се чувстваме заплашени в собствената си държава! И всичко благодарение на предателската ***"български политици" от 1990г. та до днес!!!....
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Допълнение кам пост 7: касовата бележка от таксито да се заверява на регистратурата в болницата, както и от лекаря!
7
0
 
20
 
! Отговори
ми то е ясно преди 9 години
Не е ясно кой ще пази полицайте!?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
6
10
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Дрогираният Министър няма ли някоя нова идея!??
5
0
 
31
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ми тогава и лекарят от бърза помощ може да реши дали да отиде или не на повикване, нали така!!! Аз бих отказал да отида на адрес в махалите, и не ми говорете за хипократови клетви, живота и здравето не съм си го немарил на улицата. След като държавата е безсилна да се справи лекарите да започнат да отказват да ходят на тези адреси!!!!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Линейката да идва до изхода на махалата, на осветено място, до там с лични средства-съседи,братовчеди, и да не спира,ако са повече от 4 човека. Ама как така?-Така ,нали се нуждаете от помощ-та и безплатна
3
0
 
13
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Трябва да помолим Бан Ки Мун да пуска сини каски безплатно в ромовските гета да съпровождат лекарите както в Африка!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БП-Ало полицията ли е? Тряяя ходим в махлата, че там някъв с инфаркт. Ще идвате ли е?МВР-АА Кой звъни? Бърза ли е? Ми сега тука оформяме на 1 побой и като свършим идваме. Кажете му на тоз да изчака там. Ае Пешо ходи ли ти са до махлата е? мммм ай решавайМВР-Ми да ще дойдемБП-Няяя проблеми. Той инфаркта не е спешен ай чакаме ви.
1
1
 
26
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Лекарите да се нуждаят от полицейска охрана докато указват първа помощ,няма такава държава.На къде сме тръгнали?