Протест срещу расизма събра българи и роми

"Обичаме всичко, което е шарено, обичаме различията"
21 дек 2014 18:49, Екип на Bulgaria On Air
640
Протест срещу расизма събра българи и роми
Снимка: Булфото

Протест срещу расизма и дискриминацията събра на едно място българи и роми. Причината – изказването преди седмица на здравния министър Петър Москов, че в ромските махали линейки ще влизат само с полиция, както и последвалите коментари в парламента по темата.

Недоволството на гражданите беше организирано в социалните мрежи и събра около 150 души в София.

Всички дошли на протеста бяха категорични, че нападението на медицински екипи не е нормално и трябва да се наказва. Обявиха се обаче против трибуната на Народното събрание да се използва за популистки и расистки обиди.

"Обидно е министър на здравеопазването да се изкаже по расистки начин, обидно е от парламентарната трибуна да се чуват такива неща, и то не е просто обидно, а опасно за свободата на всички ни", обясни Владимир Василев, протестиращ.

"Аз не смятам, че моята майка е с инстинкт на улична кучка, защото аз не съм си играл с прасета, защото аз не съм човекоподобно и не съм от въпросната популация. Аз съм човек и гражданин на България и искам към мен да се отнасят нормално, а не като човек, който принадлежи към някаква общност", заяви Огнян Исаев, протестиращ.

С нестандартен хепънинг част от протестиращите показаха, че хората не трябва да се делят по расова и религиозна принадлежност.

"Обичаме цветовете, обичаме всичко, което е шарено. Не обичаме монотонното. Обичаме различията и не харесваме хората, които говорят расистки от парламента, и смятаме, че прокуратурата трябва да се намеси, защото е срам и позор за България", заяви журналистката Еми Барух.

С плакати и скандирани протестиращите извървяха разстоянието дo Народното събрание, където за кратко блокираха движението.

Видеорепортаж вижте в сайта на Bulgaria on Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 155ДА ТЕ СА ПЛАТЕНИ
131
1
 
6
 
! Отговори
Без коментар преди 9 години
От 632 коментара са останали 160 .
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестите в Чужбина бяха платени от ГЕРБ тогава а сега кой плаща
129
5
 
7
 
! Отговори
злобата -2 преди 9 години
Омразата и злобата я откючи Проект Възродителен Процес на Тодор Живков само че сравнение с Чаушеску нашия си живя като Крал до последния си дъх , само че няма и един смел Политик да потвърди ИСТИНАТА , вероятно е много страшно в България да се казва истината по модерно е да се манипулира
128
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
парите на сорос събраха петата колона на протест.
127
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платени са....
126
2
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Всеки вижда на снимката това което иска да види ХИ ХИ ХЕИ нямало българи що за бели има тогава в България
125
3
 
34
 
! Отговори
читател преди 9 години
Невъзможно е българи и *** да се съберат на протест.Освен ако не са от две противоположни страни.Тези там са с маргинално мислене, нямат нищо общо с българите.
124
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНаместо да говориш глупости, що не се разходиш до *** махала, да видиш какви коли има из нея, да видиш колко сателитни чинии, пък после ми говори, че крядали да оцеляват. Нищо подобно! Крадат, щото ги мързи да работят! Работа има, ама що да работят, като може по лесния начин... За осъден телефонен измамник аз още не съм чул.
123
37
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
До ???Много смешно нали?А защо Москов нищо не казва колко българи биха лекари от спешна помощ защото не идват навреме???????
122
4
 
43
 
! Отговори
666 преди 9 години
Изборите,формата,която определя властта,се базира на мнозинство,така че ако само 150 души са подкрепили този протест, съжалявам - малко сте! Всички останали искат да живеят без за която да плащат, която да ги краде, бие, убива и на всичкото отгоре да слуша претенциите им! Нямаме нужда от такива! Не искам да ме е страх когато отивам на работа, когато пускам детето да си играе пред блока, да си стискам джобовете в транспорта, да се заключвам зад 2 врати и аларма!
121
3
 
6
 
! Отговори
go преди 9 години
sahto sam protiv poboi nad medicinski lica,tova sa horata I koito posqga vurhu tqh trqbva da si ponese posledstviqta,vapreki razdelqneto na balgarskiq narod ot politicheskite sili tazi statiq me kara da se chustvam gord che sam roden v Balgaria.Edin narod Edna darjava...ne DPSETA, GERB,ATAKA I t.n,BOG da pazi I blagoslovi Balragia....
120
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има еди просяк.не мобе да ходи.студува,така вече 3та зима. Защо не стачкувате за бедните?Защо не давате на просяците,защо не се грижите за тях? Кой ви плати за този процес?
119
2
 
21
 
! Отговори
- преди 9 години
Много грУмотно е написан текста. Едва ли някой от тях знае за какво е там ...
118
3
 
43
 
! Отговори
vas преди 9 години
Този протест щеше да е новина, ако се беше провел в някое село в Северозападна България, а не на жълтите павета в София.
117
29
 
9
 
! Отговори
Пламен Бучински преди 9 години
Имам приятели Евреи, съседи ***, омразата не е решение! Никой не си избира родителите! Националнаста! Името! Омраза, завист, това не е пътя! Благодаря
116
3
 
25
 
! Отговори
327 преди 9 години
Да, има такива случаи, но се запитай кой е виновен за положението в което сте изпаднали? Разбира се отговора за вас е ясен българина. Все пак е най лесно и удобно. За да се ненавижда един етнос в цял свят значи има някаква причина. Причина коята повечето представители на този етнос не желаят да променят, а искат да живеят снея. Сега ще кажете че са подтикнати да не го правяр. Не, воля за промяна липсва в повечето от тях.
115
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, скоро ще дойде някой читав човек на власт, който няма да оставя танковете и въртолетите да ръждясват по хангарите! Ще има ежедневни акции в гетата, ще има военно присъствие...Който не му изнася, ей му Европата, Турция, Индия, където си искат, Свят широк...
114
5
 
65
 
! Отговори
??? преди 9 години
Този протест само ме разсмя. Срещу какво протестират ? Срещу истината ,която каза Москов?
113
1
 
23
 
! Отговори
до възмутена преди 9 години
Поне наказания за тях има, полицията си върши работата чудесно. А за осъден *** да си чивала напоследък?