Арестуваха ултраси, готвили нападение над протестиращи роми

Групата била от около 100 души, 33-ма са задържани
Обновена: 22 дек 2014 14:01 | 22 дек 2014 10:56,
109
Арестуваха ултраси, готвили нападение над протестиращи роми
Снимка: архив Булфото

Около 100 ултраси и скинари са опитали да атакуват шествие срещу ксенофобията в София. 33-ма от тях са задържани.

Още по темата
Протестът срещу расовата омраза се събра в центъра на столицата вчера, за да се обяви срещу нападенията на лекари в ромските махали, но и срещу расистките обиди, последвали това. В недоволството се включиха както роми, така и българи.

Днес от полицията съобщиха, че са задържали 33-ма, планирали да се саморазправят с представители на етнически малцинства в столицата. Те са арестувани вчера, минути след началото на шествието, съобщи БНР.

Според информацията нападателите имали идея да нападнат участници в протеста. Цялата група е била от около 100 души, сред които е имало фенове на футболни отбори от столицата и скинари.

Полицията обаче им препречила пътя и те не успели да нападнат ромите. Ултарсите обаче се насочили към ромския квартал „Факултета“. И там обаче били спрени от полицаи, а 33-ма от нападателите били отведени в 3-то РУП в София. Останалата част от 100-те души, които също са били проверени, са били с лични документи и след кратък разпит са освободени.

Към момента не е ясно дали на феновете ще бъдат наложени наказания по Указа за борба с хулиганството

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: ултрасиромискинари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
6
 
! Отговори
POLICIA преди 9 години
По правилно трябва да пише ''Арестуваха за подготовка на Терористичен Aкт''
28
0
 
10
 
! Отговори
партиец преди 9 години
как няма да ги пазят...партиите плащат на всеки избори
27
0
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Пазят ***, а българите- кучета ги яли, пфу!
26
0
 
17
 
! Отговори
На господа полицаите преди 9 години
ще им кажа "браво" тогава, когато предотвратят поне едно предварително замислено нахлуване в дома на беззащитна бабичка с цел да й вземат пенсията след инквизиции!А вчера какво се е случило? 150 платени "протестиращи" и 100 възмутени от наглостта им! Полицията разгонва 100-те, защото се предполага, че може да създадат безредици. Ами ако са искали само да скандират срещу ромския терор над лекари и беззащитни старци?!По селата старците поименно посочват мъчителите си, но резултат - никакъв!
25
1
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
"ултраси" така ли ги наричате вече,я малко по смело на граждански договор ли са??
24
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управляващата коалиция ГЕРБ - ДПС, за пореден път бие българи, а на *** позволява всякакъв произвол!Но най-голямата им глупост може да е, да настроят футболните фенове срещу тях!
23
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли статистика за *** престъпления? Не само, че няма, но дори министърът когато го попитаxа да това, отговори, че не е етично да се прави такава. А какво е етично - да продължават да ни малтретират, изнасилват и крадат?
22
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че имаме проблем с ромите имаме. Но боя какво решава? Ако ти си човек, на който работата му е да участва в масов побой, значи си толкова полезен за обществото, колкото и ромът, който индивидуално налита на бой над лекарите. Трябва много сериозна дългосрочна стратегия за ромите, която е приложима на практика - да се научат, че трябва да се образоват, да работят, да плащат битови сметки и данъци. Иначе всичко друго е в услуга на политиците - противопоставяне на обществото, разделяй и владей.
21
2
 
29
 
! Отговори
истината преди 9 години
Не мога да си обесня как в 21 век, вие все още искате да гласувате за някой и той да ви представлява и да изказва вашите желания по-всеки закон! има интернет и това което смятате за правилно може да се сподели с останалите за секунди, съответно за няколко минити да се знае мнението на мнозинството не само в България а по целия свят. Съответно гласуваме да не даваме пари за нищо и те само ще си отидат. Гласуваме да влизат в затвора и да работят без пари докато са там !
20
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как, никой не видя ,че на шествието -НЯМАШЕ НИТО ЕДИН ***! Милата ни ,,честна,независима ,демократична преса,,... пак Ви хвана за канарчета . И при социямизма ли -комунизма ли беше ,не лъжеха така. Намаше един ***.Та как така ще нападат нещо несъществуващо .Щото ако имаше *** ,непременно щаха да го (ги) изтипосат на първо място в репортажите . Да ,ама ,не!Нямаше ! Пореднате лъжи и манипулации! И нямат спиране .Ще продължават с нови сили!
19
51
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Футболните запалянковци са грозна, противна и безнадеждна група точно толкова, колкото и римите.
18
0
 
76
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Единствената патова ситуация, в която нашите родни милициноери не знаят как да се държат е когато се сбият две ромски фамилии. Тогава изпадат в тотален цайтнот - просто не знаят кой избирател е няшият и кого трябва да пазят.Виж ако е да се бият протестиращи на жълтите павета или да се защитават ромите - веднага знаят какво да правят. Инструкциите от Брюксел и Вашингтон са ясни.
17
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те си работят - щатни протестъри. Една част са си на постоянни трудови договори, а другата на граждански, само за определен протест.
16
10
 
12
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Тез ултраси кой ли ги е подготвил??????Орешарски също трябваше да си подготви "ултраси" срещу протестиращите пред парламента.Виждате ли хората как си ги подготвят учете се
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще се хванете нещо да работите ?
14
6
 
29
 
! Отговори
Ку Ку Клък Заклян преди 9 години
Стигнахме ги американците! Скоро полицаи ще убиват *** и обратното.
13
11
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само тези момчета са последната надежда за България. Ако не бяха те онзи долен *** убиец кирил рашков нямаше да бъде осъден.
12
48
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само се мешат в мирните протести, на които присъстват нормални хора и хвърлят камъни. Ултраси ми били. Мамини синчета без работа и образование са тези ***.
11
32
 
26
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Тези запалянковци, да отделят малко време за образованието си. Така може би ще излязат от стадото и няма да приличат на никое малцинство! Прочитайки нещо, може и да разберат, че проблемът ни е в БЪЛГАРСКИТЕ политици. Дано да доживеем да ги видим срещу истинските лоши и не срещу пари!
10
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Белене !