Над 100 иракчани пробваха щурм на границата ни откъм Турция

Преминаването през "Капитан Андреево" беше спряно за 2 часа
Обновена: 22 дек 2014 14:02 | 22 дек 2014 12:47,
30
Над 100 иракчани пробваха щурм на границата ни откъм Турция
Снимка: архив Булфото

Над 100 иракчани са опитали да щурмуват българо-турската граница при „Капитан Андреево“ снощи. Бежанците искали да пробият на българска територия, атакувайки турския граничен пункт „Капъкуле“.

Още по темата
Турските власти обаче успели да ги спрат и те не могли да достигнат до българската територия. Това съобщи директорът на  "Гранична полиция" Захарин Пенов, цитиран от БТА.

Той обясни, че това е първи подобен случай на турско-българската граница.

При атаката чужденците се пръснали по граничния плац и се укрили. Заради това турските власти се принудили да затворят граничния пункт. Така границата между България и Турция е останала затворена за преминаване в продължение на повече от два часа – от 18.30 часа до 21 часа.

Щурмът е бил предотвратен от пристигнала жандармерия. След намесата им иракчаните били заловени и арестувани за нарушаване на обществения ред. Чужденците били и без документи за самоличност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Турцияиракчани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
8
 
! Отговори
аслан мехмедов преди 9 години
Време е да поставим България над всичко и с цената на всичко. С това разделение в момента това би ни обединило. Да има закони. Вижте днес инфантата отива на съд. Стига вече с тия араби и африканци. В D,UK,GR,B или другаде така ли минават граница. Идете на Кале да видите кви са нагли. На цяла Европа им писва вече, и ще има страхотни рестрикции до година. Само атентати,кражби,изнасилвания.... А София да ги взема ако държи, аз обещавам да не и преча. *** скотска и нищо повече са тия ***.
19
3
 
2
 
! Отговори
Майка Тереза преди 9 години
Какво коравосърдечие струи само от коментарите.А те показват само едно-озлобление,комплексарщина и липса на поне малка човещина.Бягат горките хора.Познайте от какво.От ,,демокрацията" натрапена им съгласно западната ценностна система.А тя е ясна до болка-имаш петрол който ми е необходим.Турците имат 2 милиона бежанци вече.Защо ли се натискат да ги задържат на тяхна територия.Вместо да сме им благодарни за усилията и тях ги очерняме,защото са мюсюлмани.Докога ли ще търпят.Дано да е дълго.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bgТе заради такива "толерантни" Европа се напълни с тях, че чак до нас долази радикалния ислям,а да не припомням и атентатите в Мадрид и Англия кои ги извършиха...
17
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
София, не смяташ ли, че има закони? Или те са в сила само за българите, или по-скоро докато ни има като народ. Вземи си ги у Вас тия изтерзани сладури и скоро друго ще пишеш тук. Аман от широко скроени личности. За това сме на тоя хал, защото ни липсва решителност и лобов най-вече към самите вас!!!
16
6
 
2
 
! Отговори
sofia преди 9 години
Толкова омраза.........какво толкова......поне за миг си представете, че сте на тяхно място, ама наистина се поставете на мястото на един от тях. И какво щяхте да направите.......Същото каквото правят и те, мъчат се да оцелеят........Борят се със съдбата си.Мъчат се да я променят.....На никого не пожелавам такава съдба.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ БОЙ БЕ! САМО БОЙ НА ТОВА ПЛЕМЕ ЩО НЕ ХРИСТИЯНИН! И ДА СИ СТОЯТ ТАМ КЪДЕТО СА!ДА НЕ БИ НЯКОИ ДА ТРЪГНАЛ ПРИ ТЯХ?
14
1
 
2
 
! Отговори
boko преди 9 години
Pisna mi ot tiq afrikanci i arabi. Samo ubiistva, krajbi, iznasilvaniq i atentati. Te na dtugo ne ss sposobni. Da ste 4uli za uspehi b sporta,kulturata,naukata i dtugi... Boi i olovo za tiq primitivni bokluci
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мдааа,Стига с този Волен. Не мислиш ли че вече всички го разбрахме. Едно говори , друго върши. Който предпочита да слуша пиказки вместо да вижда дела даслуша силните родолюбиви думи на Волен
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте ще видите какво значи арабския терор. Ако не ги пуската, ако не ги храните и не им давате ще ни тероризират дори ще ни избиват
11
16
 
4
 
! Отговори
Мдааа, преди 9 години
Сега всички плюят по АТАКА и Волен, но един ден ще съжаляват, защо не са ги подкрепяли и този ден не е толкова далече.
10
5
 
22
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Каква ограда? Картечни гнезда по границата! Нямам против различните култури, но Европа си има достатачно мюсолманска *** вече.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя тая война не свърши ли?Не може да е вечно оправдание за това,че се бият сами по между си за кокала.Вечно разни бременни с по още 5 увиснали на вратовете им черни дечица,трябва да предизвикват съчувствие у нас.А българката дори няма право да забременее,защото не може да издържи финансово.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано не се сбъднат предсказанията на Нстрадамус! Главата на змията трябва да се смачка докато е малка, иначе лошо ни се пише!
7
4
 
24
 
! Отговори
Wilder преди 9 години
Стреляйте на месо! после и по един контролен... след първите 200, другите ще се замислят...
6
12
 
37
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
На всеки граничен пункт да има Православен параклис, поп и бръснар. Бръснене, подстригване, смяна на дрехите с цивилизовани, и ...... влиза в параклиса муслим, излиза християнин . :)
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eее, взехте да дразните, днес. Това са нелегални имигранти, престъпници според нашето и европейско законодателство. Толкова ли е сложно да научите разликата между бежанец и имигрант?
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще се поздравяваме с "аллах акбар" ,вместо нашенското "здрасти".
3
6
 
54
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
О не, ама те горките просто бягат от войната. Нямахте ли някоя снимка на бременните им женички заобиколени от сополиви запъртъчета да ни покажете.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как сте го написали, все едно, че е е било въоръжено нападение. Изкарахте ми акъла.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така като гледам снимката, наште да не са изровили танковете от едно време ?