Наказват ЕРП-тата при фактури на тока за над 30 дни

Предупредени са, няма да го позволим, заяви Делян Добрев
24 дек 2014 11:08, Александър Попов
40
Наказват ЕРП-тата при фактури на тока за над 30 дни
Снимка: Булфото, архив

ЕРП-тата трябва да са предупредени, че няма да се позволи да фактурират повече от 30-дневен период. Това заяви председателят нa Комисията по енергетика в Народното събрание и бивш енергиен министър Делян Добрев пред Нова телевизия.

Той припомни, че този "филм" с отчитането на сметките на ток през 2012 година.

"И сега има серия от почивни дни, но ако електроразпределителните дружества го направят ще бъдат наказани с цялата сила на закона", закани се Добрев.

По думите му те имат база от последните сметки за ноември и могат през декември да направят сравнение. Той обясни, че ако в тях има по-висок процент това означава, че ЕРП-тата не са си свършили работата.

Добрев изрази несъгласие с практиката в други страни електромерите да се отчитат на 3 или 6 месеца и да се плащат прогнозни сметки.

"Новите технологии позволяват да се сменят електромерите с такива с дистанционно отчитане, те дори позволяват и домакинството да следи сметките си”, допълни Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: токделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Отново ... преди 9 години
... популизъм и празни приказки а ла ГЕРБ. Страх ги е да не ги изритат за втори път и почнаха да хвърлят превантивно прах в очите на хората.Когато някой бъде наказан в нашата неолиберална, лобиистка държава елате и ми се обадете.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, Бокооо, страх те е май от народа. Това е добре. При всяка боковска изцепка, трябва демонстрации докато не се откаже. Това му е майката.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сега ви отчетат на 40 дни а следващия месец на 20 - каква е разликата за тези два месеца в общо отчетената стойност? НИКАКВА. -Да, ама как щяхме да разберем, че бащицата е загрижен и строго и безкомпромисно разпорежда проверка и ще разобличи фалшификати и гешефти. Прибави сега и разходите по тази проверка...
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте готов да си платите между 1500 и 3000 лв за електромер с дистанционно отчитане, не виждам проблем с дистанционното отчитане. Освен това ДКЕВР постанови такива електромери да не се слагат на домакинствата именно поради високите разходи, които пак трябва да влязат в сметките.
28
0
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
И кой според теб е виновен за това увеличение ?ЕРП-тата ли ?Ами вземи се образовай малко - ЕРП-тата нямат правомощия да увеличават тока.Това е работа на ДКВЕР, който е придатътк-слугинаж на Правителството.А чие е правителството, мисля че всички знаем.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наказвали ЕРП-тата. А какво да ги направят за това. че истинското увеличение на тока е не 10%, а около 30%. Това го виждат всички, но си траят. Аман от евтин пиар
26
3
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Ей, бълха ша земе да ги ухапе тия ерпета,да знаете, тогава да ги видим какво ша правят!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Независимо дали ще ти отчетат на 40 дена или на 15 дена, ти ще си платиш толкова, колкото си изразходвал и нито киловатчас повече.
24
0
 
4
 
! Отговори
до ГЕРБераста преди 9 години
30+20+40=90 30+30+30=90 Ако това, което съм написал е вярно, спести си нервите и се радвай на празниците.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Електромерът е измервателен уред, на него има едни цифри. Ако сега ви отчетат на 40 дни а следващия месец на 20 - каква е разликата за тези два месеца в общо отчетената стойност? НИКАКВА. Само глупави разходи. Цяло правителство се занимава с отчитане на електромерите. Мизерията ражда мизерия!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам къде е проблема! Парното може да се плаща на равни вноски и следващо изравняване, а тока - не може!? Отчитане на по-дълъг период (нека започнем с тримесечие)
21
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
ГЕРБер, толкова ли се неграмотен, че не можеш да си видиш показанията на ел.мера, та говориш за надписани киловати. Нали винаги можеш да си го провериш и свериш с показанията от фактурата.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКО МИ Е ЯСНО САМО ЕДНО НЕ. КАК МОЖЕ ЗА ЕДНА И СЪЩА КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ЗА КОЯТО ПЛАЩАХ 17 ЛВ. СЕГА СЛЕД УВЕЛИЧЕНИЕТО С 10 % ЗАПОЧНАХА ДА МИ ПРАЩАТ СМЕТКА ЗА 30 ЛВ.? ДА НЕ БИ ТОКА ДА Е УВЕЛИЧЕН СЪС 50 % ? ПОГЛЕДНЕТЕ СИ СМЕТКИТЕ ДА ВИДИТЕ КАК НИ НАДПИСВАТ КИЛОВАТИ И ПРОЦЕНТИ. СЕГА СИ СЛОЖИХ КОНТРОЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР И ЩЕ РАЗБЕРА С КОЛКО КИЛОВАТА ЩЕ МИ НАДПИШАТ СМЕТКАТА.
19
0
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
добре си го написал.... всеки си заслужава съдбата
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Германия отчитат един път годишно. На основата на годишния ти разход ти изчисляват месечната вноска. Накрая изравняват. В сметката е записан разходът ти, цената на кВч и твърдата такса за мрежата. И ДДС разбира се. Това са четири числа, които всеки грамотен човек трябва да може да разбере. Който не може да разбере годишната си сметка, няма да разбере и месечната си сметка.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знаех, че основният проблем на Бай *** е дали му отчитат електромера на 30 ия или на 31 ия ден. Ей, тоав си е сериозна работа - цял ден разлика.А пък това че ГЕРБ предния мандат за 3 години увеличиха тока с обощо 64% и сега още дошли недошли, отново го вдигнаха с 10%, чрез служебното си правителство, което пак си беше тяхно, назначено от послушкото Плевел. Хайде, моля ви се да не си разказваме приказки за деца.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** матрял не се усеща че го работят по далеч повечеотколкото дали отчитането е месечно или дневно. Първо го окраждат откъм производителите с надути изкупни цени, после го доят по веригата с надути цени на държавни поръчки в държавните фирми, после го доят като му пробутват най-скъпия ток а евтиния го изнасят. Това за отчитането е само за прах в очите на бг простотията.И всичко това го прави Правителството, в комбина с ДКВЕР, НЕК, БЕХ и ЕСО - а го отнясат ЕРП-тата, за пред материала.
15
1
 
8
 
! Отговори
mathur преди 9 години
До АнонименОСТАВКА!!!!
14
1
 
11
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Знаят, че след Нова година, неизбежно ще има увеличение на сметките за ток, просто те са поели такъв ангажимент пред техните лобита, и сега са в паника! Така е, самите те искат да повторят "филма 2012", ама ако може да им се размине и хората да си мируват...Е, няма как да стане! US централи си искат парите, Шефа на ЕВН си иска заплатата от 70 000(или на ЧЕЗ, беше...)Половината от тях имат перки и фотоволтаици - няма как да са набутани, някой ще трябва да ги плаща, познайте кой?! И още и още.....
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли кое е най-смешното, тези глоби ще ги платим ние, а не ЕРП-тата, защото всичките глоби влизат в сметките ни, честито.