Видимо доволни над смълчаните полета - какво пеят на Дядо Коледа

Добрият старец в интервю за Dnes.bg
Обновена: 25 дек 2014 10:54 | 25 дек 2014 10:50,
11
Видимо доволни над смълчаните полета - какво пеят на Дядо Коледа
Снимка: Reuters, архив

Само преди няколко часа любимецът на всички деца и възрастни Дядо Коледа успя да посети всеки дом. Въпреки усилената работа на добрия старец и неговите помощници, от Dnes.bg успяхме да разговаряме с него за тенденциите сред коледните подаръци както при най-малките, така и при по-големите деца.

"Последните няколко години всички искат смартфони и таблети“, категоричен е Дядо Коледа. По думите му децата стават все по-информирани за новите технологични тенденции и ако преди година-две са искали просто таблет, то днес конкретизират и марки, и цветове.

Особен хит сред момиченцата тази година е всичко, свързано с Елза от филмчето на Дисни „Леденото кралство“. „Всичко искат – и кукли, и рокли, някои дори и козметика“, разказва Дядо Коледа. Мода обаче има и при момчетата. Тя отново се влияе основно от филмчетата: днес актуални са (отново) Костенурките Нинджа и Hot Wheels. Любимците от близкото минало Angry birds пък остават в историята. Някои искат и класическите конструктори на Lego.

Дядо Коледа разказва за стабилната тенденция по-големите деца да си пожелават и по-сложни играчки.

За себе си разказва, че обича професията си. „Няма нищо по-хубаво от това да дойде някое дете при теб и да те погледне с любов и надежда и да те прегърне“, разказва Дядо Коледа. По-притеснителни били по-големите деца. „Малките имат повече доверие към мен, по-големите като че ли ги е срам да не ги види някое приятелче“, допълва още той.

Въпреки че има мода сред подаръците, Дядо Коледа разказва, че не рядко е изненадван от желанията на децата. „Последното странно нещо, което си пожела едно момиченце, беше таен микрофон, за да записва госпожата от детската градина как им се кара“, разказва той. Дядо Коледа разказва, че сред най-умилителните пожелания на децата са това да имат братче или сестриче, да са здрави родителите им.

Веднъж добрият старец почти се разплакал. Едно от дечицата поискало баща му да се върне. Оказало се, че бащата е на работа в Германия.

Дядо Коледа твърди, че репертоарът на децата от стихотворения и песнички, задължителни за получаването на подаръка, не се променя много. По думите му все още са живи класиките „Над смълчаните полета“, „Шаро и първият сняг“, „Тиха нощ“. Въпреки това често децата му изпълняват актуални песни, познати от радио ефира. Дядо Коледа очаквал особен бум на песента „Видимо доволни“ на Мария Илиева и Криско, но едва десетина дечици рапирали летния хит. В момента по думите му най-популярна сред модерните песни е „All About That Bass” на Мегън Трейнър.

По улиците не рядко Дядо Коледа е спиран и от по-големите. Те обаче били далеч по-скучни от децата. Най-често искали техника, някои го молили и за нова работа.

Добрият старец пожела на българите една по-добра 2015 година, в която да се радват на малките неща около себе си. Той не пропусна да засегне и политическата тематика, като пожела политиците да се вслушват по-често в народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дядо Коледа минава през Враца за да достави коледните подаръци на малчуганите от 1 до 10 годишна възраст. Спира пред един блок, а от входа врачанче тича към него и пита развълнувано добродушният старец: Дядо Коледа, донесе ли ми това което най-искам за Коледа?Дядо Коледа му казва отегчено: Донесох ти! Дай тирбушона!