"Българската Коледа" събра 1.5 млн. лева

Благотворителната кампания продължава
Обновена: 26 дек 2014 12:31 | 26 дек 2014 12:31, Камелия Цветанова
66
"Българската Коледа" събра 1.5 млн. лева
Кампанията е под патронажа на Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

Близо 1.5 млн. лева достигна набраната сума за инициативата след края на благотворителния спектакъл

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ в подкрепа на децата с вродени заболявания продължава. Близо 1.5 млн. лева достигна набраната сума за инициативата след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев.
Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На благотворителния концерт „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, Георги Близнашки - министър-председател на служебното правителство (6 август-7 ноември 2014 г.), дипломати, политици и много деца, подкрепяни от „Българската Коледа“.

В подкрепа на децата с вродени заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти, които участваха в концерта „Българската Коледа“ под мотото „Ние сме едно“.

Валя Балканска, Графа, Поли Генова, детската вокална група „Бон Бон“, хор „Космически гласове“, Михаела Филева, Вензи, Прея, рок бандата D2, Орлин Павлов, участници от предаването „X Factor“, трио „Сопрано“, Жана Бергендорф, Веселин Маринов, малките таланти Крисия, Хасан и Ибрахим посветиха свои песни на децата в беда и призоваха за подкрепа.

Всяка година у нас се раждат около 3500 деца с вродени болести. „Българската Коледа” си поставя за цел да помогне на децата със специализирана диагностика, медикаментозно лечение и рехабилитация и да осигури модерно оборудване на областни и университетски болници в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
абе БГ Коледата хубаво си събра париците,ама тия от снимката ще си ги приберат за премийки....
51
0
 
1
 
! Отговори
k преди 9 години
До АнонименVsi4ko koeto otkradnaxa tezi nasi ypravnizi e ot dezata na koito yz iskat da pomognat.Razrysixa Balgaria, ograbixa tryda na xorata, ostavixa dezata ni bez badeste.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да помогнеш е човешка и достойна постъпка, но това ли е начина са се помага на нуждаещите се. Къде е ангажимента на държавата? Къде е правилната организация и защо се пълни една каца без дъно наречена здравеопазване. Постоянно събираме пари за нещо. Винаги ли ще е така?
49
1
 
7
 
! Отговори
Къде е ... преди 9 години
... първата Дама? Тя продължава все още да е против ролята на мъжа си и.д. Президент, след като е избран от простаците от ГЕРБ. Този факт не и дава мира.Тя предпочита фината, образована, интелигентна компания на неолибералите и либертарианците от кръга на шефа и Прокопиев.
48
0
 
5
 
! Отговори
За ... преди 9 години
... болните дечица не е важно какви *** са събрали тези средства. Това го знаят възрастните, които съзнателно виждат и разбират какво се случи последните 25 години. Важното е да се помогне на дечицата. В този случай парите наистина не миришат.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко че децата и всички които се нуждаят,са станали заложници на клиентелизма,егоизма и счеславието на нези нахилени другари бивши и настоящи комунисти с червило и фондютен на снимката,дружно зовущи се анникомунисти.Снимката на тези буди само и единствено отвращение писък за разплата.
46
0
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
Няма по-гнусно нещо от злоупотребата със чувства. Къде отидоха събраните пари от наводненията? Дано на всяко детенце помогне онзи отгоре!
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не би Президентът да е дарил имението си в Гърция, в Банско или ...
44
3
 
17
 
! Отговори
great walltopi@ преди 9 години
Хай тек инженер президенте бил бездомник в германия ,но пестял от закуски в дойч марки и си купил голям имот в гърция , вервайте франкофони , па предишния ни президенте какъв "историк" беше .....
43
1
 
1
 
! Отговори
ап преди 9 години
До АнонименПарите се отчитат с документи за извършена процедура. Знам от позната, чието дете се ползва от такъв вид подпомагане.Не знам дали е мафия или не, но и на най-големия си враг не пожелавам дете с проблеми,защото самото дете и благодат, но това обрича единия от семейството на нулева реализация и трайна неспособност да се върне на работа.Ежедневието е заменено с процедури и лечения, и с това да се чувстваш абсолютно безполезен като родител.Не пишете простотии.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Българската Коледа" събра близо 1.5 млн. лв.В предишните издания събираха над 2 млн.Би било добре, както правят журналистите от развитите държави, да посочите и събраните за "Българска Коледа" средства през последните няколко години.
41
2
 
17
 
! Отговори
Боже пази България! преди 9 години
Има ли някой нормален човек,който да не се срамува от този на снимката?Никога във вековната история на България не е имало такъв човек на чело на държавата.Ех Бойко къде ти беше ума,когато го тури там уж да ти пази мястото?
40
0
 
6
 
! Отговори
kris преди 9 години
to kakvo drugo da se o4akva ot tazi karikatura?
39
0
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
licemeri vijdam samo na snimkata
38
0
 
18
 
! Отговори
дон преди 9 години
Като ги гледам тези всичките са потенциални клиенти за главния прокурорза тях народен съд.как с един хубав християнски празник го обърнаха на далавера.Като знам колко трудно един родител взема мизерната сума която получи и то чрез връзки как го разкарваха по съдилища.Американски мекерета ваш .............идва ви краядо един в белене
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има мъж на снимката и е ... с червило.
36
15
 
3
 
! Отговори
Ади преди 9 години
Аз пък харесвам инициативата БГ Коледа. Има смисъл от нея и наистина се помага. Как пък всичко за вас е пиар ?!? Поне по Коледа плюйте и мразете по-малко !!!
35
1
 
32
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Цялото събитие беше пропито от егоистичното желание на Плевнята и политическата върхушка от първия ред на балкона да си направи ПР и да ни замаже очите. Вместо декори ни се набиваше в очите СМС 1117 все едно сме в бинго зала, а появяващите се на сцената вместо да наблегнат на изявата си се чудеха как и те да натрапят 1117. Сценарият и режисурата смърдеше на безидейност, а операторът на пулт, който избираше кадрите от заснемането сякаш бе инскруктиран на всеки 3 мин. да показва Плевнята.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BLAGOTVORITELNATA MAFIA PRODALJAVA.
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да видим какъв пореден гаф ще сътвори с новогодишната реч си реч прецедента Плевнята. С нетърпение чакам.