Синдикат иска оставки заради инцидента тази нощ

Зове за отговорност на виновните за нещастието
Обновена: 26 дек 2014 14:47 | 26 дек 2014 14:46, Камелия Цветанова
60
Синдикат иска оставки заради инцидента тази нощ
Снимка: Булфото, архив

Най-големият полицейски синдикат иска оставките на част от ръководството на МВР в декларация по повод на катастрофата тази нощ, при която загина граничен полицай.

Още по темата
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за пълно, бързо, всестранно и безпристрастно разследване на инцидента до с. Горно Ябълково, община Средец.

Да бъдат установени всички виновни длъжностни лица, които с действията или бездействието си са допринесли за нещастното развитие на ситуацията, и да им бъде потърсена дисциплинарна, а при наличие на данни за престъпление - и наказателна отговорност, се посочва в декларацията на синдиката.

СФСМВР иска ръководството на МВР да направи публично достояние доклада, изготвен от комисията за проверка на условията по границата с Турция през ноември, и да посочи причините и отговорните описаните в него проблеми да продължават да съществуват.

В документа синдикатът предлага водачите на този тип превозни средства да бъдат предварително запознавани с терена и обстановката, и да преминат кратко обучение за управление в такива терени.

За обезопасяване при пътуване и за недопускане на инциденти да се поставят дръжки, встрани от пейките, от вътрешната страна на каросерията, които да служат на служителите да се придържат по време на превоза по неравни пътища.

От синдиката припомнят, че според Закона за движение по пътищата в каросерията на товарен автомобил може да се превозват лица, които товарят, разтоварват, съпровождат, приемат или предават превозвания товар, като бъде осигурена тяхната безопасност. Броят им за всеки тон полезен товар е по един човек, но не повече от осем.

СФСМВР настоява министерството в най-кратък срок да излезе с програма, съдържаща спешни мерки, насочени към минимизиране на риска от повторение на подобни инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
До ИСТИНАТАЛЕВСКИ ГО Е ПРОЗРЯЛ МНОГО ОТДАВНА И ГО ОПИЪЛ В ПРЕДСМЪРТНОТО СИ ПИСМО . АКО НЯКОЙ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ГО ПРОЧЕТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ВСИЧКО Е ИСТИНА И ЧЕ ТОЙ СЯКЪШ ЖИВЕЕ СЕГА МЕЖДУ НАС
48
0
 
1
 
! Отговори
стар преди 9 години
Тъпите полицаи се возат надлъжна на канатите , уж до бързо да сляат туфлеците ,при нужда!!!! по ЗПД се возан на пейка напрачно поставена! ино врими у казармата се разтуварувахне с лекити картечници за 15 сикунди!!!!
47
2
 
3
 
! Отговори
k преди 9 години
До АнонименTezi polizai kato sa podavali molbi za rabota kakvo sa misleli 4e ste rabotiat? Moze bi za rannoto pensionirane i privilegiite sa postapili na sluzba.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквато ни държавата-такива са и полицаите!Ш*ани съдии,прокурори,депутати,корумпирани политици ,а ние седиме ,дондуркаме ги и си живееме ш*ано 25 год. измислена демокрация!Ако ни видят Левски,Ботев,Стамболов,колко сме жалки роби без робство?Мръсни мутри ,а ние гласуваме за тях!?ЕЙ,ХОРА,КОГА ЩЕ СЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ?ДЕЦАТА НИ НЯМАТ БЪДЕЩЕ!!
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотни мерки искат *** от този синдикат- да се направели дръжки с винтчета да се държали за тях полицаите да нямало смъртни случай. Смешници и чантаджии- вън на такива от МВР
44
4
 
2
 
! Отговори
Пенко преди 9 години
До ВанкоТи какво предлагаш? Със стаж до 15 години да работят в дирекциите, а като навършат 50 тогава да ги пращат по границата. Нещо май не мислиш...
43
0
 
2
 
! Отговори
kar преди 9 години
dneska sinora ostanal bez granichari.gorkite bejanci sa varveli pesha v mokroto i tamnoto s nadejda da otkriyat dobri hora i dobri mesta.
42
0
 
7
 
! Отговори
ДО ГЛУПАКА 41 преди 9 години
До 41 не знам къде си бил но аз бях войник по времето на соца ЗИЛ 157 е джоган а не 131 и да обвиняваш момчето е непочтено.Да качат човек в такава местност на непозната за него ТОВАРНА машина пълна с хора е само в болните мозъци на шапкари.
41
0
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
до 41ЗИЛ 157 е джуган.а не 131.Оцелелите най добре знаят кой е виновен.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тия синдикати в МВР.Това са некадърни хрантутници на държавната ясла.Дигат некомпетентна пушилка за да напомнят,че съществуват по списък за заплата.Ако ги изпратят на оперативна дейност са кръгла нула.Крайно време е да се премахнат.Там където заповедта на началника е закон за подчинения не не ся нужни синдикати.
39
4
 
7
 
! Отговори
някой преди 9 години
абе хора, само като видите пиянската физиономия на началника на гранична полиция и няма смисъл да коментирате повече. Този човек е лишен от всякаква мисъл. За разлика от редовите му служители, той не е изтрезнявал от 1 декемви. Тази държава е обречена, нищо не можете да направите!
38
0
 
12
 
! Отговори
as преди 9 години
Той е заминал на 18 декември на южната ни граница в командировка, която е трябвало да приключи на 29 декември.През останалото време е служил на граничен катер по Дунава в Свищов, където е живеел със съпругата си и двете си дъщерички на 4 и 10 години Питам колко стаж е имал на Зил 131
37
4
 
10
 
! Отговори
мен преди 9 години
Според премиера Борисов сигурно пак Орешарски е виновен
36
0
 
10
 
! Отговори
as преди 9 години
Като се обърне Зила пътища много.По мое време в БА имаше закон за превоза на хора да става със изрична заповед на командира.Оттук нататък това за стажа на Асен и Зила е от компитенцията на ВКР или прокуратурата.И честка от тук на горе
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ще кажа това защо не са сложили местен да шофира познаващ пьтя? Става дума за черен пьт.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде стига сте коментирали неща които на повечето не са ясни.Имайте поне малко достойнство на българи не ви ли е срам ....НАПРАВО МЕ СЕ СРАМ
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До коментар 31 ...Ж.Живков НИКОГА не е бил директор или началник на Охранителна полиция....беше Директор на НС.Жандармерия.....( хайде да разграничаваме структурите ) До....отворковците в мрежата...тук сте много отворени и разбирате всичко...едно е да отбиваш военна служба на границата и да мръзнеш като *** ,друго е да те пратят там командировка...Хайде разберете най-накрая че при слаби ( полиция,военни,образувание,медицина ) важни структури .....самата държава е жалко подобие на .....
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При президент комсомолски секретар, министър председател пожарникар и охранител и председател на нанодното събрание стругарка, тези случки са повече от логични. Надолу по вертикала в държавата няма и не може да има по умни от горните особи, първо защото на умните им е под достойнството и второ некадърниците няма да го допуснат. Между коня сенатор на Калигула и стругарката няма особена разлика. А и вече всеки стругар напира да стане министър. Рибата се вмирисва от главата.Меметика, нищо лично.
31
3
 
7
 
! Отговори
В нашата ... преди 9 години
... неолиберална, либертарианска Държава всичко е "след дъжд, качулка".
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До shefaТо щеше да е хубаво,кой за каквото е учил,ама не би!В МВР-то е пълно с учили за агрономи,градинари,ВИФ-аджии и и всякакви други специалисти.Не съм чувал само за метереолози,ама може и такива да има!За леви резби със сигурност,ама си траят!