Ако Борисов реши да е президент, ще стане!

Михаил Константинов: Историята възложи трудни задачи на Плевнелиев
Обновена: 22 яну 2015 14:03 | 22 яну 2015 11:22, Веселина Йорданова
90
Ако Борисов реши да е президент, ще стане!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Ако премиерът Бойко Борисов реши да стане президент, ще стане, убеден е математикът проф. Михаил Константинов.

Той заяви пред TV7, че следващият президент може да е жена и допълни, че има много примери за жени - световни ръководителки, които са много успешни, в миналото и в момента.

Още по темата
Константинов се пошегува, че ако атаките срещу здравния министър Петър Москов продължат, той ще е готов за държавен глава догодина, защото в момента е много популярен.

Политологът Татяна Буруджиева пък коментира, че е показателно, че не говорим какво настоящият президент ще прави в политиката, а кой ще го сменя.

Тя разкритикува изявлението на Росен Плевнелиев, който вчера отчете три години мандат, като посочи, че не е било необходимо да казва „къде се е разхождал и какви интервюта е давал“.

По думите й не е трябвало президентът да говори и че ще подкрепя реформите на правителство и парламент, защото това е негово задължение.

Константинов посочи, че историята е възложила трудни задачи на Плевнелиев, като тази да състави два служебни кабинета. По думите му според конституционната уредба трудно българският президент може да се окаже слаб.

Той посочи обаче, че армията и може, и трябва да защитава българската граница. Тезата на държавния глава е, че това трябва да прави само МВР както досега.

Проф. Михаил Константинов и политологът Татяна Буруджиева дискутираха по темата за задължителното гласуване, която отново стана актуална в парламента.

"Да си оправят първо избирателните списъци и след това да говорят за задължително гласуване. При 1 милион фантоми да се говори за това е смешно", каза проф. Константинов, който се завърна като директор на "Информационно обслужване".

"Каквото и да се въведе като технология нещата не се получават. Липсва качество във взаимоотношенията между политици и избиратели", добави Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов чете ли какво мислим за него ?Е как получава тия гласове при " преброяването "?
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже се разболя Митьо пищова дай да "сложим"Боко -
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според професора , няма качество в отношенията политици и избиратели !Значи няма значение за кого гласуваме ,При броенето Борисов става президент !Вярно ли , до сега ни прецакват !И професора го одобрява !
66
0
 
2
 
! Отговори
?? преди 9 години
Как така решаваш и ставаш президент ?Нямаш ли поне 5 конкурента и народа дА избира ?
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 64, а така ***, давай, то така направихте и с ББ, рекламата на всякакъв буламач е средство което работи пред матряла.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По закон директор на държавна фирма като Информационно обслужване, трябва да не се занимава с политическа дейност. А той ни посочва кой да ни е президент като решал. Оставка!
63
0
 
7
 
! Отговори
мдаа... преди 9 години
прецедент-Б.Борисов - президент.Много П .. му се събраха пожарникар, полицай ,премиер айде сега президент -много П бе!
62
5
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
Borisov znae kakvo pravi
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако премиерът Бойко Борисов реши да стане президент, ще стане..." - а ние наивно си мислихме, че това зависи от нас "избирателите"?!
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професора ще му помогне да стане президент.Не е важно колко хора са гласували,а кой брои бюлетините.М.Константинов явно е на заплата в ГЕРБ,щом е потъпкал морал и достойнство в услуга на мафията.Но няма нищо чудно в това,щом и съдебната система е прогнила и всяка институция до която се докоснеш е гнила ябълка и всеки те гледа в ръцете,преди да ти свърши някоя работа.А професора си го знаем,не му е за пръв път.
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С такъв *** маТрял,може и господ да стане :))
58
3
 
6
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Абе че народа е наивен е ясно но Борко за президент ще има да си мечтае защото дотогава може и да го няма.....но като преценяваме неговия ум , можем спокойно да кажем Не ти остана много борко
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишоооо,подлого герберска,изборите нямат ли значение????Тогава защо да се харчат милиони за вота щом е предрешен????
56
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Който и да е,няма да има избор ,ще ни го натресат.
55
0
 
5
 
! Отговори
Хм, преди 9 години
След Плевналиев и Йоло Денев може..
54
0
 
3
 
! Отговори
kefir преди 9 години
gorkata loena topka - iska i se da izbyaga ot izp.vlast na bezumnite ministri i bezumnite ministerski kabineti, deto izkompozira da sviryat falshivo, i da stane bash bakam predstavitelna vlast (samo za ikona na Kolorado sluji) u bg.
53
0
 
17
 
! Отговори
антигрб преди 9 години
Ако решат американските му господари! Този нищо сам не е постигнал! Първо мамата на бОЙко е ходатайствала да му пишат САМО ШЕСТИЦИ, защото е учитетелско чедо и не може да получава други бележки! После таткото на бОЙко го научил на поведение и чуп ки в кръста пред висшестоящите комунисти, а те го приели като тяхно момче комунистче! После минал школата на ТЖ, мафията и ДПС и с тяхна помощ се издигнал! Все са го тикали!
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петър Москов - Президент
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже не става за премиер и кмет и хайде и президент.
50
3
 
2
 
! Отговори
DailySh!t преди 9 години
? Раzте ли БВП на П то на Сф. БВ П-то Бойко раzте ли БВ П-то ?