Предлагаме на ЕС да изградим център срещу трафика на оръжие

България трябва да има проактивна позиция срещу тероризма, отсече Кунева
28
Предлагаме на ЕС да изградим център срещу трафика на оръжие
Меглена Кунева. Снимка: БТА, архив

България да изгради център срещу трафика на оръжие през Западните Балкани. По това предложение към ЕС работят управляващите, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева пред журналисти в Брюксел след срещата си с координатора на ЕС по въпросите на борбата с тероризма Жил де Керхоф.

Предложението ще бъде направено на срещата в Рига следващата седмица на министрите на вътрешните работи и на правосъдието от ЕС.

Кунева беше категорична, че България трябва да има проактивна позиция в общите усилия на Европейския съюз в борбата с тероризма. Според нея ние сме добре ситуирани и имаме необходимия административен капацитет за такъв център.

Кунева посочи, че през май Европейската комисия ще представи новата си стратегия за вътрешна сигурност, като добави, че България трябва да участва много активно в нейното изготвяне и като външна граница да даде своя принос. Вицепремиерът подчерта, че това минава и през приемането на страната в Шенген.

Тя беше категорична, че Европейската комисия няма да обвърже предстоящия другата седмица доклад за напредъка в правосъдието с Шенген. По думите й въпросът за българското членство в Шенген е въпрос за сигурността не само на България, но и на целия Европейски съюз, съобщиха от правителствената пресслужба.

На въпрос за ситуацията с бежанците в Харманли Кунева коментира, че се взимат необходимите мерки от страна на вътрешното министерство.

По думите й изграждането на местата за настаняване на бежанци от затворен тип е временно решение, което не може да компенсира мерките по интеграцията, защото именно интеграцията е това, което може да обезпечи сигурността на гражданите.

Кунева съобщи още, че в момента се готви комплексен план за интеграция на лицата, получили закрила, както и окончателен разчет на средствата, които страната ни ще търси през европейските фондове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
бастун преди 9 години
До ВЕЩИЦАТАами сигурно я е хванала критическата , или е заболяла от внезапно оглупяване?
13
0
 
4
 
! Отговори
Ядосан преди 9 години
Кукувице Пръ(д)мова,Прочети коментарите на обикновените хора, И ХУБАВО СИ ПОМИСЛИ ДАЛИ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ПОВЕЧЕ!Виж каква "подкрепа" имаш! Мислиш ли, че сме забравили КОЙ ЗАТРИ АЕЦ "Козлодуй"? Нямам думи да те нарека!
12
0
 
5
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Ако остане още няколко месеца на този пост е предложила и да се създаде център на простотиите.Изключително арогантна и адски глупава жена.Поне да се бе изкъпала поне, за да заприлича на жена!
11
0
 
5
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗА КАКВО ИМ Е ТОЗИ ЦЕНТЪР. ТА ТЕ НАШИТЕ МАФИОТИ ИЗНАСЯТ ОРЪЖИЕ НА ЗАПАД. КОЙ ЩЕ ГИ СПРЕ, ТА НАЛИ ПЪЛНЯТ ДЖОБА НА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ГОРЕ. ТАЗИ ЖЕНА МНОГО СЕ РАЗШЕТА НАПОСЛЕДЪК. МНОГО СЕ СТАРАЕ. КАКВА ЛИ ЩЕ Е ПРИЧИНАТА?
10
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Тази да не е рода със Кондолиза Райс?
9
0
 
9
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
"Кривата джука"си я кара по комсомолски.Освен да създава позиций за пухкави чиновнически ***,за нищо друго не става.Стига с тия центрове и комисии,бе лигло!Това ли са работните места от които ще се захранва икономиката?Сиктир....
8
0
 
10
 
! Отговори
biko преди 9 години
не знам просто но така наричащите те се политици наясно ли са колко много омраза и злоба се събужда в хората и това ще ескалира скоро скоро наясно ли са че тълпата ще ги помете и размаже. А какъв беше този скункс на снимката
7
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 9 години
Що на "бежанците" да им е необходима интеграция? Не е ли като отмине конфликта и кой откъдето е?!?И Германия по време на Косово се напълни с едни "бежанци", които после нито избягаха, нито се интегрираха. А немците положиха усилия, не е като да не.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дамата с памперсите окончателно се комсомолизира- ежедневно прави предложения!Няма ли поне един юнак в държавата да й ги приеме ,че да миряса?Няма ли кой да й каже,че наглостта и досаждането на обществото с перманентно говорене и правене на простотии е доказателство за липсата не само първите 7 години от възпитанието й?
5
0
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Po princip taya nyama tolkova um da predloji takuv centur.Tova e nechiya druga ideya.Ako e v nas centura shte moje da se regulira nelegalniyat trafik,ako ne e u nas,kontrola e po silen ot EU.Kuneva ili predstavya preporukata na Djon Kery ili na nyakoi biznes persona..
4
0
 
17
 
! Отговори
Мишка скапана преди 9 години
Адски проста женица. Един път не се е появявала да не е облечена със снамето на ЕС. Върти я пералнята здраво, ама въпросът е какво прави такава в политиката, и то след всичките долни предателства които е извършила срещу България.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Курева е пълна с идеи като л.@но с витамини!
2
0
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Стига сте правили комисии. центрове и други такива.Стига сте раздували никому ненужна администрация.Трябва здрава полиция, читави митничари и свестни съдии.А закони има достатъчно,само трябва да се спазват.И тази дума - трябва- политиците да я забравят и да действат.Другото е популизъм и празни приказки
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе няма ли кой да гръмне таз нагла отвратителна дропла ве.досадна е като цирей на г.з и ми се повръща вече от мутрата и.то бива бива...ама не се издържа..ей!!!