Неотложните реформи в здравеопазването. А сега накъде?

Puls.bg и клуб Investor.bg организират здравен дебат за реформите и финансирането в сектора
Обновена: 27 яну 2015 16:16 | 27 яну 2015 16:16,
9
Неотложните реформи в здравеопазването. А сега накъде?
Снимка: Club Investor

Реформата в здравеопазването, подготвяна от здравния министър д-р Петър Москов, ще бъде акцент на здравния дебат, който ще се проведе на 10 февруари в София Хотел Балкан.

Основните акценти на форума, който се организира от здравния сайт Puls.bg и клуб Investor.bg включват концепцията за реформа в Спешната помощ, дискусии, свързани с финансирането и инвестициите в здравеопазването и други неотложни въпроси по реализирането на здравната реформа у нас.

Във форума ще участва министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

Останалите участници в дебата, потвърдили своето участие са: проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на болница „Св. Екатерина“, проф. Стоян Миланов, изпълнителен директор на „Пирогов”, доц. д-р Божидар Финков от „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология и бивш министър на здравеопазването.

„Необходимо е да се търси широка обществена подкрепа на промените, а това изисква разговор, диалог, дебат“ - споделя инициаторът на събитието проф. Габровски, началник Клиника по неврохирургия в „Пирогов“ и основател на здравно-медицинския сайт Puls.bg.  "Само по-доброто разбиране и осъзнаване на предизвикателствата ще ни насочи по правилния път на тяхното преодоляване.“

Модератор на събитието ще бъде Калин Манолов,  журналист с дългогодишен опит в проследяване и анализиране на управлението на страната, в това число и в сферата на здравеопазването и движението на средствата в него.

За повече информация, моля посете www.investor.bg/club

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
медик преди 9 години
сестемата семашко която оплюха и разрушиха ако не я върнат ще става много по лошо
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Reformata: 1. Darzjavata da si poeme upravlenieto! - ne BLS!2. Premahvane na OPL! Da stanat realno chastnitsi. Plashtane ot NZOK sled otchetii, podpisani ot vseki lekuvan patsient.3. Plashtane na GP i bolnitsi - ZA KACHESTVO! 4. Bez KONFLIKT NA INTERESI v upravlenieto. Ne mozje da vzema natsionalni reshenija sobstvenik na chastna bolnitsa. Da e konsultant!5. Bolnitsi - navsjakude - ne samo v golemite gradove6. Chovek ne boleduva po NAPRAVLENIE I PATEKI!!7. I ne se izlekuva za 1 m. v DKC!
5
3
 
10
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
РЕФОРМАТА Е----БЕЗПЛАТНО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ---ПРЕМАХВАСЕ МАФИЯТА ЗА ПРОДАЖБА НА ЛЕКАРСТВА ЛИЧЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ПАСПОРТ ВАЖАЩ ЗА ЕВРОПА---НАЛИ СМЕ ЕВРОПЕИЦИ ВРЪЩАНЕ НА МЕДЦЕНТРОВЕТЕ В СЕЛАТА ЛЕКАРИ ---НА ЗАПЛАТИ ЕВРОПЕИСКИ БОЛНИТЕ ----БЕЗ ИЗХОД----ТОВА Е СЕГА
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ммммЗа сравнение: холандското министерство 14 (четиринадесет) души. Ще ги стигнем друг път. :-)
3
3
 
11
 
! Отговори
мммм преди 9 години
До Анонимен 1 Напълно си прав ,но тогава ще лъсне истината че трябва да се отделят по 14%за здравеопзване .а не както тук 3.7%.Както и нещо друго МЗ 2000г -300 човека админитрация .2013г -8000 .Кои ли плаща и какво правят???
2
3
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
Когато правя реформи вкъщи ,сядам и смятам за фаянс за банята,толкова лв. За боя,толкова лв за майстори.За нови мебели толкова лв.Накрая сметката илиза 12-хил лв .+10% непредвидени разходи.Срок 45 дни.Но ако започна без пукнат лев,познаите каква какфония ще бъде следващите 5 год.Същото е в здравеопзването.Най напред трябва да се отделят 10-12% от БВП .ББ да върне 2-та млд лева отделени за здравеопзване и да почваме да мислим.Всичко друго е разместване на мебелите в същата ***.РЕФОРМА
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се започне отостойностяването на лекарския труд от първото стъпало от там и нагоре всяко нещо си има стойност За всяка стойност се издава касова бележка и фактура -Пациента си заплаща кеш или с карта от която да тегли за здравна помощ/ подписва се и отива да му връщат определен процент от ЗК.В зависимост от болестта връщат различен%.Така ЗК ще изпълнява функцията си на разплащателен орган а не на репресивен спрямо лекари Хората са го изпробвали така е и във франция нали д-р Москов