Оградата с Турция ще е като Берлинската стена

Съоръжението няма да може да се преодолява с килимче, ножици и лопата
Обновена: 31 яну 2015 12:37 | 31 яну 2015 08:14, Елка Василева
98
Оградата с Турция ще е като Берлинската стена
Снимка: архив, Impact Press Group

Новата 82-километрова ограда по границата с Турция ще е с няколко метра по-висока, по-широка и добре вкопана в земята и по нищо няма да прилича на временно съоръжение. Това пише "Сега", като се позовава на източници от вътрешното министерство, на което правителството възложи до 30 януари да представи проект.

Цената ще скочи до около 90 млн. лв. или 1 млн. лв. на километър, които ще се похарчат без търг.

Съоръжението ще е между пунктовете Капитан Андреево и Лесово и с него управляващите ще се опитат да поправят грешките от построеното миналата година съоръжение. Съществуващата ограда се оказа с много пробойни и се прескача за броени минути. Чужденците или хвърляли килимчета върху бодливата тел и прескачали по тях, без да се порежат, или режели с ножици, или прокопавали с лопата дупка под оградата, която е разположена само над земята.

Още по темата

В цената на допълнителната ограда МВР възнамерява да включи и камери с възможности за нощно виждане. Така ще се спести от разполагането на допълнителни постове по дължината на оградата. В момента граничари пазят първата ограда, за да не се опита някой да премине, а поставените камери са от полза само при хубаво време.

Ще бъде построена и полоса, успоредно на оградата, която ще позволи патрулите бързо да се придвижат, ако камерите засекат опит да се премине нелегално през заграждението.

На оградата се възлагат големи надежди - откакто са построени първите 30 км, опитите за преминаване в този участък са намалели от 7 хиляди на хиляда души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: границаоградаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
ЕКСКУРЗИИ ! преди 9 години
Трябва да има екскурзии до Границите ни и околностите. , за да се уверим какво става в действителност ??Защото като гледаме какво е населението около центални хали , невярваме !А и като гледаме снимката на граничната " стена " съвсем.Какви са тия българи в управлението ?? ?
67
0
 
3
 
! Отговори
евроатлаантическоУАУ преди 9 години
1000000лв. на км.Ами това прави по 1000 на метър...!!!
66
1
 
5
 
! Отговори
краен атакист преди 9 години
никаква ограда няма да помогне на 50 м воиник с калашников на 500м тежка картечница
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хах ..ми то яко турция реши да ни пороби..пък само някаква оградка ще и спре армията..стига сте говорели глупости...ако ще ни робят ще е лека полека като внедряват повече и повече *** както правят с останлите страни.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
затова останалите 6 000 годишно, вече минават от Турция в Гърция и после Свиленград
63
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България и Турция са две отделни суверенни държави за това такова сравнение е най-малкото неуместно.Друг е въпросът че някои господа от Турция или пък от ДПС все още вярват че Османската Империя има шанс отново да ни пороби и да развява ятаган над главите ни.Да ама не!За това нека да я има тази стена,аз съм за!
62
4
 
8
 
! Отговори
пешо преди 9 години
мини
61
17
 
13
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
царство България!Искаш да кажеш *** България.Царска била аууууу смях
60
4
 
16
 
! Отговори
азъ преди 9 години
Освен здрава ограда трябва и термокамери камери за нощно виждане прожектори за осветление и високо говорители за предупреждение. Не е лошо и миниране със светещи предупредителни мини.
59
2
 
21
 
! Отговори
ИВАН ШИШМАН преди 9 години
Който не помни миналото повтаря грешките на предците си! Пиле не трябва да може да прехвърчи през югоизточната граница на царство България!
58
1
 
14
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
абе какви телени оградки, минираш жсичко, и слагаш табели за минно поле. Тогава никои няма да посмее даже и да се пробва!
57
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 9 години
Още римляните са строили по границите на империята огради срещу варварски нашествия, ТА НИЕ ЛИ НЯМА ДА СТРОИМ ? Границата между България и Турция БИ СЛЕДВАЛО ДА Е НАЙ-МИЛИТАРИЗИРАНАТА ЗОНА В СВЕТА!!!
56
1
 
4
 
! Отговори
ще е като Берлинскат преди 9 години
Аи стигя Вие?!
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Реалист как така ***? А ,с каква любов се грижи за тях ,,демокатична Европа ,,.Та после да ни бият през пръстите.
54
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добре е да се върне старата охрана на границата, с полоса и мини!След като се взривът няколко "емегранта",другите ще спрат! Стига са тази демагогия- тези хора никога няма да се адаптират към България и Европа!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринКаква е твоята алтернатива ? Какво предлагаш ? да продължаваме да си ги посрещаме и развъждаме ?
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Берлинската стена беше от железобетон...
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да , прилича на Берлинската стена ?То не прилича на ограда - тия ми казват да вярвам че е СТЕНА !Успех в борбата с ислямистите !
50
4
 
3
 
! Отговори
fr преди 9 години
Dokolkoto vijdam nqkoi si e prisvoil parite ot starata ograda!Koi vze reshenieto za takava smotana ograda, a i tq struvashe ne malko milioni. I pak shte popitam zashto mahnahte ogradata na Bai Tosho?Kolko struvashe tova na bulgarskata durjava 40 000 bejanci vleznaha v bulgaria! Novata stena trqbvashe da q napravite kato v Gurciq ili kato v iztochna evropa.
49
1
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Щеше да е добре ако беше истина. За съжаление тази "новина" обикаля от вчера вестниците в един и същи формат, еднакво заглавие и подзаглавие. Кой ли я поръчва?