БДЖ ще подобрява хигиената във влаковете

Подобряват организацията за чистене, ще се усети в края на март
10 фев 2015 15:55, Анисия Иванова
14
БДЖ ще подобрява хигиената във влаковете
Архив: Булфото

БДЖ "Пътнически превози" предприема мерки за подобряване на хигиената във влаковете. Това заяви на пресконференция Димитър Костадинов, управител на дружеството. Повод за предприетите действия е телевизионен репортаж за чистотата по линията София - Банкя.

Като ръководител изпитах неудобство от услугата, която се предлага по линията София - Банкя, посочи Костадинов.
По думите му лоша организация на почистване и слаб контрол е заварило новото ръководство на БДЖ, поело дружеството преди два месеца.

Костадинов призна, че макар да няма недостиг на хора и почистващи препарати, влаковете не са били хигиенизирани ежедневно.

През юли миналата година е създадено самостоятелно звено за почистване с численост от 441 души, което освен да генерира административни разходи, явно не си е свършило работата, каза той. От 3,2 млн.лв. през 2013 г. на 4,2 млн.лв. през миналата година са се увеличи разходите за почистване, като в тази сума влизат и парите за заплати и социални осигуровки на тези 441 служители.

Той съобщи, че в края на януари новото ръководство е предприело мерки за закриване на това звено и връщането му в експлоатационната дейност, за да се подобри контролът и работата.

Технологичното време за завършване на процедурата е два месеца, така че подобряването на организацията ще се усети в края на март, посочиха от БДЖ.

Чувство за лошо качество на жп услугата създава и старият подвижен състав, отбеляза Костадинов, пише БТА.

По думите му старите електромотриси по линия София - Банкя вече са спрени от движение и ще бъдат заменени. Управителят на "Пътнически превози" увери, че началник влаковете ще пускат в движение единствено добре почистени композиции, иначе ще бъдат налагани наказания.

Може и да се стигне до влакове, които няма да тръгнат от гарите, ако хигиената не е на ниво, отбеляза Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: хигиенаБДЖвлакове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
друг пътник преди 9 години
До Пътник - Аз не помня в чист влак на БДЖ да съм се возил или на филм да съм гледал.Тъкмо почти същото се гласях да напиша тук. През 70-те този тип влакове бяха нови, но никога чисти, особено замръсени тоалетните. Тогава пътувах всеки ден за работа. Всичко идва от възпитанието и културата на потребителите. Най-напред проявяват омерзително отношение към обществената услуга и на второ място търпят самоунижението. Асоциално поведение на "строящите" своето общество, каквото и да е то.
5
0
 
5
 
! Отговори
Пътник преди 9 години
За да я подобряват първо да я създадат ! Аз не помня в чист влак на БДЖ да съм се возил или на филм да съм гледал
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
крадеца вика дръжте крадеца поредната димна завеса за да скрием собствените си далавери
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С лопати ще ринат *** и ще къпят пътниците, които се нуждаят от баня, преди да се качат във влака.
2
1
 
17
 
! Отговори
свидетел преди 9 години
Да пратят администрацията си малко да поработи, че и без това само си клати краката под бюрата
1
4
 
16
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Единственият вариант за "подобряване на хигиената" във влаковете на БДЖ е да ги подпалят. За съжаление, от известно време влаковете се запалват с все пътниците вътре...