До края на годината готвят анализ за тол система

Павлова: Държавата ще може да реши по кой път да тръгне
Обновена: 12 фев 2015 17:31 | 12 фев 2015 17:15, Миглена Иванова
17
До края на годината готвят анализ за тол система
Лиляна Павлова. Снимка: архив, БТА

Правителството се е договорило със Световната банка финансовата институция да подготви необходимия анализ за въвеждането на тол система, която да замени винетните такси. Това съобщи пред депутатите от парламентарната комисия по регионална политика министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова припомни, че Агенция „Пътна инфраструктура” е бенефициент по програма „Транспорт”, като Световната банка я консултира за развитието на пътния сектор. Общият бюджет е 6,8 млн. лева, от които са спестени близо 1,4 млн. лева.

Министърът посочи, че е постигнато предварително съгласие със Световната банка, а вчера и правителството е дало мандат за сключване на анекс към сегашния договор на институцията с Пътната агенция.

Анализът и бизнес моделът трябва да са готови до края на годината, посочи още Лиляна Павлова. Тогава държавата ще може да реши по кой път да тръгне, заключи регионалният министър.

Анексът към договора между Пътната агенция и Световната банка ще бъде подписан утре. Той трябва да се ратифицира и от Народното събрание.

Намеренията на регионалното министерство са през тази година да бъде избран консултант, който да изготви анализ как да бъде създадена тол системата. През 2016 г. може да започне внедряването ѝ в пътната мрежа, а през 2017 г. системата може да започне работа.  В момента тол система не може да бъде изградена у нас, защото не е позволено по пътища и магистрали, изградени с европейски средства, да се монтира тол система.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** тая за какво ни говори бе ?Като чуя за Световна Банка и ми става лошо !
12
0
 
3
 
! Отговори
без фактури преди 9 години
Гербавите пак се решили да крадат. Крадат от винетките, за които не се издават фактури и продажбата им е без контрол. Сега ще крадат двойно от Тол-системата, защото и нея ще я направят безотчетна.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лилеее, ще те залея с конфети по лицето!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Uvajaema gospojo Ministur,ne vi li e sram da vzemate putna taksa ( vinet ) za shoseta kudeto izbirash kude da karash - dupki,dupki,dupki...-ako ne vnimavash ostavash bez kola.I v Shveitsaria ima vineti,koito struvat 40 franka,no sa zadaljitelni samo za magistralite.Samoooooooooooooooooo!!! A vie mizerni-tsi iskate takiva ot tozi beden narod i za shoseta s dupki.Pozor.......!!!! Pone malko suvest.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква ТОЛ система ви гони бре, герберушки? Та ние нямаме и една магистрала за пред света, вие ТОЛ система ще въвеждате...
8
2
 
1
 
! Отговори
Ромео преди 9 години
Супер секси чаровница
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майданчовците мълчат. "Америка за България на гражданите" и "Отворено герберско общество" не плащат за протести.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Негодници мръсни! Не ви ли стигат 16-те милиарда заем, които извън всякакво съмнение ще откраднете? Малко ли ви е това, което сте планирали да краднете от санирането? Ало, "младите" скокливци по жълтите павета, всичките ли сте във властта и сладко папкате? Остана ли поне един, комуто да не се е издължила Мутрата за спретнатия държавен преврат? Майдан и в София ли чакате?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ало балоните. с тия 16 милиарда че можели да пробиеш и шипка,а ко не стигнат теглете още 16 ::)))
4
0
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Лиляно моме хубава,ти искаш да ни изклатиш с ТОЛ системата,САНИРАНЕТО и другите неща които тепърва ще измислите.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готвят анализ "Дали ще мине номерът". Как да обясним на Европа, че ще нарушаваме европравилата. Анализ за опита за далавера.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не моям да се светнем, за къв ни е тука консултант и анализ от СБ, а?! Какво ще им продавате зарад едната комисионна, другарчета?!
1
0
 
19
 
! Отговори
Ицо преди 9 години
Ах, Световната Банка ще изготви анализ - т.е., ще каже колко да й плащаме. Много добре звучи. Анализатори, консултанти - все някой взема нааай-добрите решения за нас. Вземаме огромен заем за огромни инфраструктурни проекти, след което я СБ, я МВФ ни назначават консултанти, които да анализират, кои фирми ще лапнат залъка, а после ние ще плащаме кредита. Стара, стара песен... Еквадор, Панама, Индонезия, България...и още много знайни и незнайни попаднали в лапите на световните кредитори.