Разработвали Касим Дал и партията му в бастиони на ДПС

Атанасов: Висш полицай и още трима са наказани за това
Обновена: 27 фев 2015 09:59 | 27 фев 2015 09:50, Веселина Йорданова
27
 Разработвали Касим Дал и партията му в бастиони на ДПС
Атанас Атанасов. Снимка: БулФото, архив

Разработвана е цяла една партия, участвала в протестите, обяви председателят на парламентарната вътрешна комисия ген. Атанас Атанасов /РБ/ пред bTV.

Още по темата
От думите му стана ясно, че това е партия "Свобода и достойнство", а Касим Дал е бил подслушван. Атанасов, който пръв обяви, че по разработката „Червеи“ са подслушвани протестиращи срещу кабинета „Орешарски“, уточни, че за това е бил информиран служебният премиер Георги Близнашки.

Извършена e проверка от инспектората на МВР.  По думите на Атанасов наказани са 4-има служители, сред които е бившият шеф на Националната полиция Тодор Гребенаров.

Според депутата това означава, че проверяващите са установили злоупотреба със СРС-та в конкретния случай.

Атанасов обясни и хронологията - постъпил е анонимен сигнал, по който главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е разпоредил да се работи и по думите му моментално са включени разузнавателни средства по отношение на Касим Дал.

Депутатът уточни, че не знае колко време е бил подслушван телефонът на Дал. Заявител на СРС-то, като директор на полицията, е Гребенаров, при условие че в анонимния сигнал нищо не се говори за Касим Дал, допълни шефът на вътрешната комисия.

Трите места, където агенти на ДАНС са действали по разработката срещу Касим Дал, са Бургас, Варна и Шумен. Това са местата, където той е пробил бастиона на ДПС, смята Атанасов.

По думите му „ще дойде време и пъзелът ще се подреди“. Според него много бързат тези, които обясняват, че той не казва истината.

Атанасов обвини главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, че и в този случай както в случая в Лясковец всички негови подчинени са били наказани, а той все е невинен.

Депутатът посочи, че никой не знае „какво е източено“ като информация в разработката и това е големият проблем.

Той не пожела да коментира дали има амбиции да оглави ДАНС. „17 пъти съм казвал, че не ме интересуват позиции на ръководители, това, което съм искал да стана, съм станал. Председател съм на комисия, пред която шефовете на ДАНС могат да се явяват всяка седмица, ако комисията вземе такива решения“, отсече той.

Ген. Атанасов заяви още, че шефовете на службите по време на кабинета „Орешарски "са били посочени от ДПС". „Това осигуряване е един процес, който не се случва за два-три дни“, коментира той.

Атанасов подчерта, че не се интересува от номинациите за шефове на службите, които се очаква да станат ясни на заседанието на МС следващата седмица, но по думите му в положителната си оценка за настоящите премиерът Бойко Борисов е сам срещу мнозинството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цвъци в затвора и точка!
19
2
 
23
 
! Отговори
? преди 9 години
Нека истината да излезе докрай! Отговорност се иска-лична!Ако Атанасов е прав защо съдят Цветанов,че е отказал подслушване,а за тези,които масово са подслушвали и в чийто ръце е била цялата държавна машина са я ползвали с какви цели...?
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поплювко !Голям генерал .Те всички са генерали-Б.Б.,А.А, Ст.Ст,.и.. и о, ужас начело с върховния главнокомандващ -Р.Пл.
17
3
 
25
 
! Отговори
Максим Клейтман преди 9 години
Всяка информация поднесена от Атанас Атанасов трябва да се разглежда като 100 % дезинформация поднесена за да завоалира един или друг проблем създаден от него лично и неговите съпартийци. Нямо по - нечистоплътен от него ,който на всичкото от горе сипе лъжа след лъжа за да им омръзне да се занимават с него. Неговия принцип е ,че всяка *** може да изрови от бунището и шекспиров сонет. Той досега не е успявал.
16
3
 
27
 
! Отговори
ПОГНУСЕН преди 9 години
Атанасов, стига вече с твоите ***, видяхме с кой сте коалиция, кой гласува с вас и двете крадливи и безобразни предложения - това да окрадете пенсионните фондове и сега да окрадете осем милиарда евро. Знаем, че сте с Доган и Делян и твоите простотии не заблуждават никой. Вие сте аут завинаги и ти и оня комплексар Рамадан и недъгавия Мартин. Проститутките винаги ще си останат такива, дано да платите за всичко, но то в живота има равновесие. И вашия ред ще доиде.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корупцията е разпространена във цяла Българя,и то нее от вчера.Например във село чавдар об6тина Доспат обл Смолян,Бисер Ценков Салапатев бив6 техник във об6тина Доспат,си направи къ6та със абсолутно всички средства от съвета,цемент желязо тухли.Емил Ку6ев настоя6т кмет и бив6 партиен секретари от чавдар тои цялата къ6та муе аванта построена.Вуичому бе6е кмет и тои премъкна всичко от кметството.Гн Борисов трябва да имате изпредвид за такива престъпници доказани всичките хора ги знаят.И пак 6тесе кандидатира за кмет на село чавдар гн Емил Ку6ев.Не трябва даги допускате във власта,те трябва да бъ
14
3
 
24
 
! Отговори
джобна болонка преди 9 години
Точно когато политическата нула и джобна болонка на Кощофф, Атанас Атанасов, беше шеф на контраразузнаването, не беше заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те бяха поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Атанас Атанасов, чрез бездействието му! А сега Атанас Атанасов леко приджавква от време на време, за да не го забравят окончателно.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генерал Хаяско пак е изпаднал в халюцинации
12
8
 
27
 
! Отговори
NLP преди 9 години
Тоя Генерал излъчва само негативна енергия
11
6
 
36
 
! Отговори
Едикой преди 9 години
Да бе, горкият Касим Дал, той пък по това време на Ердоган ръка целувал.
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи ДАНС да работи за ДПС!!! Що за безродна нация от слепи ***!!!
9
7
 
30
 
! Отговори
самозванец преди 9 години
Боже опази България от такива генерали!
8
9
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Народна партия свобода и достойнство с лидерите Касим Дал и Корман Исмаилов е проект на ДПС и Турция. Сега ми кажете, че РБ не се финансира от Турция, не можете да ме оборите. Щом партията на Касим Дал е в РБ, значи РБ е малкото ДПС козируващо на Турция и Реджеп Ердоган.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето когато Този беше начело на контраразузнаването НСС, служителите му забогатяха с пъти, докато се "бореха" против наркотрафиканти и пр. бандити.
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атанасов защитава Касим Дал, вожда на Мюсюлманските братя в България и "красивите и умните" ,дето са маша на всеки, който е против интересите на България. И дето се спотайват сега като пръ--я в ***, когато се взимат безумни заеми за харчене. Нали и на тях ще плащат, като се наложи. Жалко за България !!!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
здравомислещи граждани:Моля ви, не се палете! Не слагайте край на живота си!По-добре ги запалете ТЯХ, лично и поименно! ТЯХ и техните партийни централи, техните дворци, техните и ТЯХНАТАТова е положението, уважаеми дами и господа!
4
5
 
26
 
! Отговори
1 преди 9 години
До ?!?,бре бре,много се загрижил генерал-локомотивния машинист за корморан и касим взел,само да му напомня за кражби и други далавери в дпс ,бетонджията дал и корморан смаил ,бяха изгонени от дпс,но вярвам ,че ахмед доган ,ако напусне дпс,и направи друга партия,др.локомотивен машинист ,ще го подкрепи,и той ще бъде най-добрия,понеже напуснал дпс.
3
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо друго не произвежда Атанасов, освен мръсотии. Следователно - ***.
2
9
 
29
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Всички от предната власт са изпокриха като мишоци. Какво означава това? Те са били просто едни проекти, никой от тях не носи политическа отговорност защото те са били бай-никой! Това е лицето на БСП-ДПС.
1
13
 
37
 
! Отговори
кк преди 9 години
Този "Генерал" е завършил "инженерно интригантство".Чист продукт на ДС, макар и да се джаска, че няма нищо общо.Пълен със злоба, излъчващ краен негативизъм.