Врачките се втурнаха да следват психология

Така по-лесно манипулират клиентите си
27 фев 2015 07:39, Елка Василева
11
Врачките се втурнаха да следват психология
Снимка: архив, Reuters

Врачки, нумероложки и ходжи се записват да учат психология в университет, за да имат повече професионална тежест и да придобият нови знания и умения за манипулиране на жертвите си. Това пише „Монитор”, позовавайки се на преподавател в търновския университет.

Притежаващите свръхестествени способности обикновено били жени на възраст над 35-40 години. Те се записвали в магистърските курсове по психология за неспециалисти. Така всеки, притежаващ някакво друго висше образование, може да учи допълнително и психология.

Самите врачки имали и други професии. Сред тях имало икономисти, инженери, финансисти и дори учители. Някои от тях в разговор с колегите си споделяли, че са били съкратени от работа и затова се наложило да прибегнат към врачуването. Други пък признавали, че държавната заплата от 500-600 лв. не им стига доникъде и затова чрез гледане в отвъдното, бъркане и разваляне на уроки и магии те си докарвали една доста прилична сума.

Бивша служителка в банка пък споделила с колегите си, че след като я съкратили, започнала да се занимава с гледане по телефона. „Звъни някой и иска да му гледам. Казвам му: „Чакай да хвърля картите Таро да видим какво ще ти покажат”. След това ходя, мотая се, пия кафе, пуша цигари 5-10 минути, а през това клиентът чака на телефона. Той не знае, че минута разговор на този телефон е 2,40 лв. На месец мога да си докарам и до 2-3 хил. лв., че и повече”, хвалела се бившата банкерка.

На повечето от врачките и екстрасенсите дипломата от университета всъщност им трябвала, за да могат във визитките си да напишат „магистър психолог” и да имат повече тежест. Други пък споделяли, че наученото ще им помогне да вникнат по-добре в психиката на клиентите и за по-изкусното им манипулиране.

Търновски психолози обясняват, че повечето от врачките са изключителни психолози и без да са карали курсове или да имат магистърска степен. Те имали вродено чувство да усетят човека срещу тях по цялостното му поведение: маниери, жестове, глас, тембър, поглед. Само за 5 минути разговор те вече знаели къде са слабите му места и го удряли именно там с изпитаните приказки за черна магия, родово проклятие, уроки и други лоши влияния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: психологияврачки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Врачката преди 9 години
Ела ***, како, ела да ти казвам, ***. Сичку пузнавам, питай кого щеш у маалата!Купила съм си диплумъ за вишу от Илиянци, после съм карала магистърски курс по психология. Честнъ думъ *** како, ела, нема дъ съжаляваш!
6
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тези жени са живи хиени.Свикнали да печелят пари от манипулиране и вече не им се работи като останалите а търсят ново поле за изява.Тез трябва да се премахнат като вещи лица даже и със кетап по психология.Като са толкова загрижени за болните хора да отиват да ги обслужват,едно време имаше социален патронаж и се грижеше за хора с проблеми.
5
1
 
0
 
! Отговори
потърпевш преди 9 години
Не се лъжете да ходите при Вергиния Мацева от Пловдив!Тя е и психолог, но е машина за пари.Взе ми 80лв. за празни приказки. Абсолютно всичко, което каза, беше лъжа...Имах голям проблем и се обърнах към нея, но тя само ми взе парите!...
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са глупости - никой не звъни на тези импулсни телефони !!!Докарвала си 2-3 хиляди лева на месец ?!Абе, що изкарвате хората *** и ни занимавате с измислици: за да отклонявате вниманието на хората от истинските проблеми. Също като тези телефонни измами - кой ще даде толкова пари на непознат човек ? Какво се цели с тази дезинформация ?
3
1
 
5
 
! Отговори
факт преди 9 години
Изключително глупава статия. Учат психология, защото им трябва, за да им издадат лиценз за врачки.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом има *** да им вярват.
1
2
 
3
 
! Отговори
Електоратът на ... преди 9 години
... ГЕРП е имал едно особено, изкривено, отношение към науката и образованието.