Ако има Европейски енергиен съюз, ще е положително за цената на газа

Уручев: В един общ пазар цената ще се понижи
Обновена: 28 фев 2015 14:19 | 28 фев 2015 14:18, Екип на Bulgaria On Air
7
Ако има Европейски енергиен съюз, ще е положително за цената на газа
Снимка: Bulgaria On Air

Създаването на Европейски енергиен съюз ще се отрази положително на цената на газа за България. Това заяви в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria On Air евродепутатът от Комисията по енергетика в Европейския парламент Владимир Уручев.

"Ние плащаме високи цени за внос на енергия заради това, че имаме двустранен договор с Русия, с включена цена, за която сме се преборили сами", посочи Уручев и добави: "В един общ пазар, в който ще могат да се разпределят газови потоци в условията на конкуренция, цената ще се понижи".

Още за това как Eвропейскияj енергиен съюз ще се отрази на цените на енергията у нас и на бъдещи енергийни проекти - гледайте в 18:00 часа в "Брюксел 1".

Другите две теми в предаването са 4-месечната отсрочка, която Гърция получи от Еврогрупата, и специалното наблюдение на Европейската комисия върху България във връзка с проблемите във финансовия сектор. 

Вижте още във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
*** народ- крадливи политици- беден народ.Причина- следствие- причина, няма никакво значение, резултатът е един.
4
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Българските управници никога не са работили страната да бъде нормален пазар за каквото и да е ,затова никога не сме имали нормални доставчици на каквото и да било.
3
2
 
9
 
! Отговори
nada преди 9 години
Ако има Европейски енергиен съюз,цената на газа ще е положителна (ще расте яко)
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като гледам какво се строи към Китай като нищо за нас няма да има газ ,няма да е чудно и Иран да погледнат към Индия което е логично на много по големия пазар Европа ще сме накрая от тарикати с бели якички ние ще го ........ ме
1
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ЕВРОПЕЙСКИ ЕНЕРГИЕН СЬЮЗ Е 000 БЕЗ ЕНЕРГИЕН ДОСТАВЧИК---ОСНОВЕН ТОВА Е--РУСИЯ ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И ВИЖТЕ РЕАЛНОСТА ДНЕС---УТРЕ ЩЕ СЕ МОЛИТЕ НА ТУРЦИЯ ГОСПОДА БЬЛГАРОМРАЗЦИ