Съпругата на Луканов: Николай Добрев отнесе тайната за убиеца!

"Обеща да не се занимава с политика, но не го спази и плати с живота си"
Обновена: 1 мар 2015 12:49 | 1 мар 2015 10:36,
112
Съпругата на Луканов: Николай Добрев отнесе тайната за убиеца!
Андрей Луканов Снимка: архив, Булфото

Съпругата на убития бивш премиер Андрей Луканов - Лилия Герасимова, е убедена, че покойният Николай Добрев е отнесъл със себе си тайната за убиеца на съпруга й.

"Mисля, че човекът, който знаеше и отнесе може би тайната за убиеца, е Добрев (Николай Добрев – бел. ред.). Убедена съм, че е знаел. Два дни преди това Андрей е бил при него да го предупреди", казва тя в интервю за bTV.

Един от нейните упреци към Луканов е бил, че "трябва да вървим по унгарския модел: да се остави БКП, както е в Гърция - има досега ПАСОК... както е в Унгария". Той това трябваше да направи, но не искаше да бъде разцепник и понесе от това ударите. Ако ме беше послушал, щеше да бъде жив, казва Герасимова.

"Грешката му беше, че той не се махна веднага и не се отказа от политиката. Той имаше еднакви врагове - и в СДС, и на "Позитано" и мисля, че те си подадоха ръка - бившата номенклатура, която не можа да му прости", подчертава още тя.

"Когато предупреждаваше за Жан Виденов, че ще има зърнена криза - този не го приема шест месеца. Той знаеше какво ще стане. И предупреждаваше и за банките, и за фалита, и за всичко... Затова нямат интерес да се върнат към него. Колкото повече го маскарят, толкова повече ще остане", изтъква Герасимова.

Той нямаше отношение към парите. Просто нямаше. Как мога да обясня на хората, че това, което имаме вкъщи, съм го събрала аз, категорична е още съпругата на Луканов, който беше застрелян на 2 октомври 1996 г. пред дома им на ул. "Латинка" в столицата.

Тя споделя още, че годините до издигането на Луканов са били най-щастливите им. "В момента, в който стана заместник-министър, разбрах, че дотук свършва нашето царство на свобода. Едно от нещата, които ми беше обещал, беше да не се занимава с политика, но той не го спази и плати с живота си", казва Герасимова.

"По начало не беше български мъж... Беше ревнив, но в рамките на поносимото. Беше много галантен, много грижовен. С едно руско европейско смесено възпитание... Даваше ми свобода във всичко", спомня си тя.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
6
 
! Отговори
ПРОЗРЕНИЕ: преди 9 години
...ами ,че тия от СДС бяха подставени хора на БКП!НИЩО ЧУДНО ДА СА СЕ СЪЮЗИЛИ ....И ДА СА ГО УТРЕПАЛИ , ЗА ДА СИ ИЗТРИЯТ СЛЕДИТЕ ОТ ИЗТОЧВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА!ТОВА , ВЕЧЕ ГО ЗНАЕ ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ!ЛОГИКАТА И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НА ТИЯ 25-г.-----ГО ДОКАЗВАТ ПРЕКРАСНО!
72
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Антибългарин.
71
0
 
24
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Тая кукумявка го изкара светец....всъщност беше основоположник на идеята за унищожението на държавата.
70
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луканов е един от многото допринесли за обезлюдяването на страната ни, за лошият имидж и мутрите. Един от хората отдалечили БГ от Европа.
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питайте Плевнелиев кой го прати в Германия и колко пари му дадоха.
68
6
 
31
 
! Отговори
писна ми преди 9 години
Тоз родоотстъпник и кръвопиец напълно си заслужава куршума, щото и до ден днешен далаверите, които е кроил, и безобразията, за които си е затварял очите, подкопават България! Така че безсрамната му вдовица хич да не ни се жалва и да го изкарва страдалец... Никого няма да трогне!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
97Що не питаш в колко е сега дългът на Бълтгария, всички се опитват да не го кажат.Защо?Защото се взема, за да си направят далаверата поименно някои бивши другари, а днес поучавани отвъд океана селски господа, защото някои не могат да живеят без да крадат.Ще умра с отворени очи, защото няма да чуя име през последните 25 години, което да не е крало.Те за този дълг е думата.Колко е, уж 16, сега 14...остатъкът ще си ги раздели "многопартийната демократична власт".Смърт на пенсионерите!
66
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви куфарчета сънувате бе ***?Това го измислиха тъпите журналисти.Пари са привеждани на определени хора по банкови сметки с определена цел.Основата идея беше след това определените да участват в приватизацията на заводите и предприятията.Всички са в кюпа.Няма сини няма червени.Първо доведоха до фалит водещите български предприятия,после ги купиха за жълти стотинки.
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са милиардите от външнотърговските предприятия.Кой ??????????????????????????????????????
64
1
 
33
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Мултигруп не се ли създаде по времето на Луканов? А съзвездието "Орион"? Пари се раздаваха на всички номенклатурчици,които чрез ДС окрадоха предприятията,чрез дублиращи фирми на входа и изхода ,следва фалит,после изкупуване дяловете на гладните работници за жълти стотинки.Убиеца се крие някъде в "космоса",създаден от Луканов. А иначе комунистите са честни като магистралната Калутка....
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,никой не каза ,кой е убил Хитлер.До колкото зная ,той е убит от неговите хора.
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луканов ли е виновен, че като е дал възможност на определени хора, те са се оказали крадливи некадърници?!Това е драма.Тези господа са известни и няма защо да дъвчем тази дъвка повече.Знаем какво става в Русия.Давай нещо за *** на Кардашиян.
61
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Позволете да съм бил близо и да съм чул това, че Т.Ж. не харесва Луканов, защото се страхува, че интелектът на следващото поколение заплашва позициите му.Аз вярвам в добрите намерения на Луканов, както знам, че Виденов е олицетворение на честния комунист, който все още съществува.Защото първо е човекът с възпитанието и културата си и после е всичко останало.Не може случайни минувачи да се изказват по качествата на специални и знакови хора.Луканов разваляше далаверата.
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След раздадените куфарчета с по 1 000 000 и златна маркова писалка,неговите другари се оядоха -скъпи коли,елитни секретарки и марково уиски.Трябваше да се отчитат на главния "банкер".Ако не се отчетат,ще му дойдат мутрите на гости.Решението бе да се убие кофчежника на милионите.Кой взел,взел,каквото било ,било.Туто финито по италиански.
59
3
 
28
 
! Отговори
antiES преди 9 години
единствения честен политик върху който се изля цялата помия беше Жан Виденов,а такива хиени като покойния ,докараха кризата и хиперинфлацията в БГ,на които им трябваше изкупителна жертва
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази тема я пускате неадекватно, защото трябва да престанем да говорим за наглото поведение на определени и ясни за цял свят сили спрямо Русия?!Не се надявайте!Луканов не е Дяволът.
57
7
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Чета в пресата каламбурите на Чакъров-съветник на Тодор Живков,водач на сегашното БКП.Като четеш,и ако не си бил съвременник на комунизма,директно отиваш при него и ставаш ревностен защитник на идеите.Голям изпекан мошеник и маниполатор.Той вулгарно плюе БСП,СДС,които са окрали България,а БКП били чисти като росна капчица.Възвесява бай Тошо,а не казва,че по време на социализЪма сме изпадали три пъти в национална катастрофа,след което сме се издължили на СССР с 40 тона злато от БНБ.За концлагери
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиле, аз на теб ако ти бях мъж, изобщо нямаше да те ревнувам!
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A Sina mu i Jena mu ne snajat li Gen. Atanasov i brogo asparuhov ne snae li abe nama interesi da se snae koi go e ubilPeter mladenite djurov i te li ne smajat
54
6
 
18
 
! Отговори
система преди 9 години
В Русия пък техния луканов рипна през прозореца!