Българите се нуждаем повече от всякога от смирение

Свободата е право, но и отговорност, заяви Бойко Борисов
Обновена: 3 мар 2015 14:45 | 3 мар 2015 12:25, Елка Василева
371
Българите се нуждаем повече от всякога от смирение
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов отправи поздравителен адрес по случай националния празник – 3 март, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов припомня, че на днешния ден през 1878 година в Сан Стефано две империи – Руската и Османската, сключват предварителен мирен договор, една от клаузите на който е създаването на Княжество България.

Свободата ни обаче не идва даром, посочва министър-председателят.

„Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци“, посочва Борисов.

Още по темата

Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни, казва премиерът.

Днес, 137 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от смирение и единение, заявява Борисов.

„Уверен съм, че само ако започнем да работим заедно за постигане на националните приоритети, ще успеем да променим съдбата си и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Примерът от българското Възраждане ни показва, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза“, посочва министър-председателят.

Нека и на днешния 3 март да склоним глава пред подвига на хората, които загинаха, за да живеем ние като свободни граждани, призовава Борисов.

„Но да не забравяме и завета на Васил Левски, че в свободна България всички граждани, независимо от техния етнически и религиозен произход, ще се подчиняваме на един закон и ще бъдем равноправни. Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си“, се казва в поздравителния адрес на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕЗ 1991: ТАМ, КЪДЕТО Е СТЪПИЛ БОТУШЪТ НА АЛЬОША, ДРУГО, ОСВЕН РОБСТВО, ХОРАТА НЕ СА УЗНАВАЛИ в. Демокрация,4 март 1991
225
0
 
0
 
! Отговори
Pasoi преди 9 години
bulgarite sme mnogo smireni na bulgar zakon za minimalna bulgar zaplata 360 bulgar leva, ama brukselcite hich ne sa smireni i hich ne iskat bulgarski zakon za minimalna zaplata 360 leva. brukselcite i drugite eu bandi ne iskat da si aktualisirat i oednakviat brukselskite zakoni po bulgarskite zakoni za minimalni zaplati i hich ne iskat da sme kato edin.spravka: pitaite Iliana, Sergei, Momchil, Filiz, Ali, Monika, Barakov...iskat li da sa kato edin bulgarin s minimalna zaplata po bulgar zakon?!
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единението ни в полза на кого? Зад кого да застанем единни? И защо не споменава нищо за заслугите на Русия в Руско-турската война?
223
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Левски е казал-Тоз ,който ни освободи,той ще ни зароби...Та смотани кажете кой ни освободи?
222
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смирение???? Защо, за да си развяваш коня както ти е удобно, не се ли наяде, няма да живееш с орлите, най-много до 100 да стигнеш
221
1
 
3
 
! Отговори
666 преди 9 години
Ne smirenie a vazmezdie mu triabva zatova i ti glasuvaha no ti se okaza lav sas zaeshko sarce
220
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си е тъпо!Трябва не смирение пред простотиите,които 25 години вършите!Какво смирение пред гибелта и прокудата на 3 млн българи?Народен съд за вас-престъпници,предатели, продажници и българоубийци!!!През гугъла:"Я русский оккупант | I'm a Russian Occupant"
219
6
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Откакто този човек е в политиката, е единственият, който печели избори. Факт! Много е голям! По-голям от всичките БКП-та, взети заедно. Орисан е да ни заведе в Европа, където ни е мястото. Можете да кряскате, колкото си искате.
218
0
 
4
 
! Отговори
още съм жив преди 9 години
абе смирение и робство му е майката ако не сте го разбрали пак да ви повторя, иначе демокрация ви чака
217
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
взИмат е русизъм, българският глагол е взЕмам
216
0
 
6
 
! Отговори
nemi, kioravi, gluhi преди 9 години
smireni sme hepten mnogo s 55 evro pensia i 180 evro mesechni bulgar zaplati, bashbakam efendi! i sme hepten edinni s 20%DDS i albanskite banki v Bulgaristan!
215
0
 
6
 
! Отговори
бд преди 9 години
Кух масур.
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами смири се и ти, лъжи по-малко,ама то луд умора нема!
213
1
 
16
 
! Отговори
българка преди 9 години
Точно в този ден ,символ на свободата на българите ,да се говори за смирение не е много подходящо.Ако Левски,Ботев ...героите от Априлската епопея и опълченците по време на Руско-турската освободителна война бяха проявили смирение към неправдата и потъпканата свобода на народа,щяхме ли да честваме сега този празник?Смирението е Библейска категория и не му е мястото сега да се издига като мантра пред българите.Лошото е ,че народа тогава са го тъпкали чужди,а сега го тормозят свои...
212
1
 
14
 
! Отговори
продължиние до стрин преди 9 години
защо не кажете за 200 хиляди загинали руски,фински ,румински войни,защо не кажете за замръзналите войни под връх баба ей ,кухи стринки в България са останали още грамотни хора това ,че вие в момента сте на върха не променя факта ,че сте прости по рождение ,пяна изплувала на повърхността ,ама и вие ще си идете ,ама не стойте та да видя как ще обслужвате 27 милиарден заем ,продажници и тоя ден ни съсипахте с пликкоумните си писания анатема на вас и на целия ви род,анатема,анатема
211
1
 
13
 
! Отговори
аха преди 9 години
Снимката е обаче уникална,излъчва едно смирение,интелигентност,а очите едни добри,добри,аха ше проговори и поредната тъпотия изрече. И това лице ни представя пред света..
210
0
 
7
 
! Отговори
до стринките преди 9 години
дето му пишат във фейса на тиквочев-ама ку-ку какви пок си ги намислила,знаеш ли какво е смирение ,та на най-горделивия,най-високомерния и във всичко лошо най,най,най си му сложила тези думи и вземи научи малко повече история ,защо не кажеш ,че когато френския консул пише до господарите си ,че българите са достоен народ и те трябва да живеят свободни те му отговарят не може защото ще се наруши равновесието и само това ли ,осигурихме и на европа 5 век да си правят ренесанс,да крадат и каквото се
209
0
 
11
 
! Отговори
Х.Курдалиев преди 9 години
Този *** съсипа България.
208
0
 
11
 
! Отговори
АЛО ДНЕС БГ преди 9 години
Защо пропуснахте да споменете че Боко е написал че сме били 5 века под чуждо управление, а не турско робство?
207
1
 
12
 
! Отговори
Асан великолепни преди 9 години
Не се нуждаем от смирение ***!Имаме нужда от елементарни условия за по-пълноценен живот.