Брюксел ни отпуска 10 млн. лв. за бежанците

Парите са от Фонд "Убежище, миграция и интеграция" на ЕК
39
Брюксел ни отпуска 10 млн. лв. за бежанците
Снимка: архив, БулФото

10 млн. лева за спешни мерки заради увеличения миграционен натиск ще получи България от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ към Главна дирекция  ”Вътрешни работи“ на Европейската комисия.

Още по темата
Това стана ясно днес след среща на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков с делегация на Европейската комисия, която е в София, за да проучи необходимостта от отпускане на средства за страната ни във връзка с подадената апликационна форма.

Средствата са предвидени за реновиране и поддръжка на настоящите центрове за настаняване на лица, търсещи закрила, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предвижда се и изграждането на допълнително фургонно селище в случай на увеличение на миграционния натиск. Също така средства от фонда ще бъдат използвани за назначаването и заплащането на допълнителни преводачи в центровете.

Останалата част от финансирането е предвидена за извеждане на външни адреси на лица, вече получили закрила и за финансиране на първоначалната им жилищна адаптация. По този начин ще се осигури допълнителен капацитет в настоящите центрове, без да бъде натоварван националният бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: бежанциес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
qkud преди 9 години
Аз не искам помощи за бежанци както не искам и незаконно влезналуи индивиди в МОЯТА страна!!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
пеци преди 9 години
Това е поредна кражба. Само някои трохи може да помогнат на гладуващите бежанци. Решението е добредошло за българската а и на брюкселските играчи. Тези преводи не се контролират от Брюксел понеже голяма част се връщат на отпускащите. Такава е съдбата на отпуснатите пари за приобщаване на ромите, за несъществуващите ограмотителни центрове и школи за чужди езици, за ромски училища, чиийто класове са само едни списъци, а училището е един офис на играчи с документи. Няма ли проверки всичко е въздух
24
0
 
7
 
! Отговори
ИИ преди 9 години
А АМЕРИКАНЦИТЕ ГИ ИЗГОНИХА ОТ СИРИЯ, ОТ ИРАК.СЕГА ИСКАЛИ РАЗРЕШЕНИЕ УЖ ДА УДАРЯТ ИД В СИРИЯ.И ОСТАНАЛАТА НАПАСТ ШЕ ПРОГОНЯТ НАСАМ.А ТЕХНИКАТА ЗЕМЯТА ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ТЯХ.
23
2
 
3
 
! Отговори
boko преди 9 години
Гарантирано от Бокоhttps://db.tt/Nnu0Sg7zhttps://db.tt/ZWV1aRZT
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
parite sa za bejancite, yasno che nishto nqma da poluchat.
21
1
 
18
 
! Отговори
""" преди 9 години
А защо не си ги приберат при тях???
20
1
 
5
 
! Отговори
do anonimen 31 преди 9 години
tova zavisi ot nas samo s pisane tuk nama da stane..ne razchitai na protestna mrega..te se digat za da sa udobni na borisov ...toi kakvo kaza po povod ostavkata na glavseka az kakvo da naprava horata go iskat i taka kato pilat si izmi racete za pred DPS.nie sme tezi koito trabva da si pomognem...nie
19
1
 
7
 
! Отговори
sss преди 9 години
EC nama fa otpusme pari za postradalite balgari...kuneva k georgieva do tam ni dovedoha.tazi vecher po novinite kazaha che che gi integrirat..tova e chas ot paklenia plan za unichogenieto na stranata ni. a v parlamenta govoriha za etnicheska tolerantnost.pak glasuvaite za gerb..i pak chakaite nakoi drug da vi opravi
18
1
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Аре вече няма оправдания. Купувайте им билетите и да се махат до последен крак и до последната ***.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по-добре тези емигранти да се върнат у дома си, а не да остават в България, отколкото да ни дават пари от ЕС! За всеки емигрант отиват 368 лв. месечно или над 4000 лв. годишно, така че това са разходите за 2500 от тях!
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ЕС не отпусне пари за бедстващите ни сънародници удавени от наводненията за 3 или 4 път заради безхаберните ни престъпни управници ,но те не са араби,афганистанци и всякакви други !?
15
1
 
11
 
! Отговори
един роб преди 9 години
а ние плащаме даже за торбичка в Супермаркетите,нали трябва да ни вземат и 10-то стотинки,за тях те са стойностни,не може да носим качествените продукти под мишница,даже под двете..не разсъждавайте,няма смисъл,не правете различни неща,спазвайте правилата...
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sa bejamzite 10 mil. Sa bG pensioneri nula lv mladite nula milioni a i Rabota nama i tija v Parlamenta nischto kade d masnika Kalfin moskov e Super stava sa mestoto na bb
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюксел да си вземе и 10-те милиона и бежанците и Местан да си прибере защото каквито е тръгнал да ги върши ние ще станем бежанци ,защото каквито сме залюхани ще проспим собствената си свобода.
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** - тур сикиме - бак Тел авив !!
11
1
 
20
 
! Отговори
писар преди 9 години
Нашите медии оревават орталъка - бежанци, та бежанци, на те не са такива.Но не казват истината, а те са имигранти, и пришълци за такива закона е съвсем друг !!! Бежанци е съвсем друго, а тези които са тук не са такива. ЕС, като ги иска, да си ги вземе и да си гледа, не на нас да ни пробутва трохи, а ние да ги издържаме.
10
2
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Всичко пак допира до избиване на евреите! С тяхното избиване ще спрат и да идват диваците, ще излезем и от мизерията. Те са отрова която отравя целия жив организъм на планетата - ние българите сме длъжни да започнем похода срещу тази чума! Като начало с нокти и зъби да докараме Сидеров на власт! С преврат естествено - че гласовете се броят от ***!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано политиците ни ги окрадат добре.
8
2
 
5
 
! Отговори
Еееееееееее преди 9 години
10 000 000 за тоалетна хартия не стигат, като прехвърлим комисионните за да стигне нещо за бежанците.
7
9
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Добре ,че е Брюксел да отпуска,че тия тукашните само знаят стегни та стегни