Смут в РБ заради назначения в КЗП

Защо има назначени функционери на СДС, пита Атанасов
Обновена: 13 мар 2015 11:52 | 13 мар 2015 10:17, Камелия Цветанова
4
Смут в РБ заради назначения в КЗП
Атанас Атанасов Снимка: архив, Булфото

Назначенията на функционери на СДС в Комисията за защита на потребителите не може да вбие клин в Реформаторския блок, коментира депутатът от РБ Атанас Атанасов. Повод за изказването му стана назначението на Константин Райков в Комисията, който е един от известните адвокати в Бургас и е член на СДС.

„Има назначени някакви функционери на СДС в Комисията за защита на потребителите, аз искам да знам каква е истината“, каза още ген. Атанасов, който пък е член на ДСБ, една от партиите, участващи в РБ.

Според него това назначение не може да вбие клин в РБ, но може да хвърля петно върху това, което политиците от формацията са обещали пред избирателите, а именно да пресекат партийната партизанщина.

Атанасов призова председателите на парламентарните групи да разяснят каква е истината за назначението.

Комисията за защита на потребителите е колегиален орган към министъра на икономиката, а в момента това е Божидар Лукарски, който е лидер на СДС.

Вчера пък правителството реши, че Комисията ще има изцяло ново ръководство от 27 март и освободи Веселин Златев и Александър Масларски като председател и член на Комисията за защита на потребителите.

По-късно от Движение "България на гражданите", обявига, че кандидатурата на Димитър Йотов за председател на Комисията по защита на потребителите е обсъдена и има подкрепата на Реформаторския блок. Позицията  председател на КЗП не е конкурсна длъжност, а мандатна по подобие на  министрите, зам.-министрите и останалите председатели на държавни агенции и комисии. С назначението му Реформаторският блок настоява за провеждането на активна политика в областта на защита на потребителите в България, се казва в позицията. 

"Очакваме г-н Йотов да представи публично идеите си за развитие на агенцията и мерките за решаване на проблемите в сферата на потребителите, както и да бъде изслушан в рамките на парламентарната група на Реформаторския блок", допълват от ДБГ.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е абсолютно скандално и жалкото е, че любимката ми Ани Цолова не реагира
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Ани Цолова днес беше нападателна, сериозна, дори леко агресивна с ген.Атанасов, а вчера в интервюто си с наглеца беше плаха, смутена и дори страхлива?Явно, че Цолова беше доста респектирана от наглеца произнасящ гърлено гласните в бг език и позволи на комплексара Мустафа да и прави сексуални намеци с политически привкус ела при нас в ДПС и ще бъдеш добре.Колко цинизъм наглост и арогантност има в еротично-икономическото предложение на турския депутат.
2
1
 
3
 
! Отговори
chast 2 преди 9 години
ясно е защо са присвоили за своя електорат. Какво направи за тези 25 год.за тези хора ДПС?Маниполирайки религиозните чувства на тези хора ДПС продължава да нагнетява етническо напрежение с цел както каза депутатът Атанасов българския народ да плаща данък корупция на лидерите на движението, които са се ояли като домус. Разбира се, че последна грижа на А.Доган, Л.Местан и Карадайъ е благосъстоянието на електората.
1
0
 
3
 
! Отговори
chast1 преди 9 години
Абсолютно е прав за съжаление ген.Атанас Атанасов като говори за библеотекаро-ченгеджийската мафия (така нареченият библеотекарски институт е бъкан с бивши и настоящи ченгета), чийто политическо представителство е ДПС. Разбира се, че няма никакво етническо напрежение, разбира се, че хора като Л. МЕстан и Мустафа Карадайъ трябва да нагнетяват да има такова, защото те от това се хранят. В парламентарната група на ДПС почти всички са милионери в сравнение с най-бедните и отчаяни хора, които,