Създават мрежа за защита срещу домашно насилие

Тя ще обхваща Плевен, Велико Търново и София
25 мар 2015 16:05, Анисия Иванова
4
Създават мрежа за защита срещу домашно насилие
Присконференцията по проекта "Обединение за справедливост". Снимка БТА

В Плевен, Велико Търново и София се създава партньорска мрежа за сигурност и ефективна правна защита срещу домашно насилие и насилие, основано на пола. Това съобщи психологът Златка Мачева - председател на сдружение Център "Отворена врата" - Плевен.

Проектът "Обединени за справедливост" е финансиран със 79 000 лв. от Министерството на правосъдието и ще бъде изпълнен за 18 месеца.

Целта е добри практики за работа с жертви и извършители на домашно насилие, както и социални услуги, създадени в София и Плевен, да бъдат разпространени в съдебния район на Велико Търново, посочи Мачева, цитирана от БТА.

В рамките на проекта ще има 4 семинара за обучение на 80 магистрати от съда, прокуратурата, полицията за прилагане законодателството, насочено срещу насилието върху личността. Ще бъдат наблюдавани съдебни дела, свързани с жертвите.

Акцент в проекта ще бъде развитие на програмата за работа с установените насилници върху деца и жени. Домашното насилие все повече излиза на повърхността, хората не се страхуват да си признаят наличието му в семейството, каза Мачева.

Тя посочи, че на Горещият телефон, който е разкрил Центърът в Плевен /064-846-713064-846-713/, само през 2014 г. са постъпили 78 сигнала от жертви на насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: мрежанасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Петя преди 9 години
Бих искала да подам оплакване от училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин, където децата на по-богатите родители бият нормалните деца! От самото училище не правят абсолютно нищо за да ограничат това поведение от страх да не загубят платежоспособните родители.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една Жена ,отще ли и се вече не я търси.Те сами си го правят.Просто мъжа свиква с мисълтта,че тази Жена не го желае повече,не го Обича и толкова.А не от "триста кладенца"вода да вадят и да се обесняват Жените,колко били ги тормозили всъщност.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауууу.живи да ги ожалиш,тези мъже.А кога е тероризира? Жените търпят до време,след това "ръкавицата е хвърлена".Те какво си мисля,че тя Жена е родена да им търпи самододволните физиономии и великите простотии.Жените нахитряха.И не само станаха с във времето,достатъчно ушлайфани за да се справят с шредизвикаъелствта в живота.Понякога нямат нужда от вечно "Голем Умник" до себе си.И вечните спирчки.И някой ти казва как да живееш.При условие,че той самия не е господар на собствения си живот.
1
0
 
2
 
! Отговори
пострадал преди 9 години
да се създаде и център и за пострадали мъже от психическо насилие от жени,тъй като това насилие в последствие като отговор се трансформира във физическо от страна на мъжете.Жените използват новия семеен кодекс за да злоупотребяват с него.