Новата методика за болниците буквално обрича пациентите

Бюджетът на НЗОК ще трябва да се актуализира, заяви проф. Миланов
Обновена: 28 мар 2015 14:32 | 28 мар 2015 10:57,
36
Новата методика за болниците буквално обрича пациентите
Снимка: архив, Булфото

Лекарите и пациентите нямат различия в целите си, но това от Българския лекарски съюз не го разбират. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Милан Миланов, завеждащ централна реанимация в "Пирогов”.

"В понеделник имаме медицински съвет на болниците и ще бъдат налагани изключително тежки лимити, които буквално обричат пациентите”, разказа проф. Миланов. По думите му от БЛС са водили тайно преговори с НЗОК в продължение на месеци и са се съгласили на "убийствено престъпна методика на разплащане”.

Още по темата
"Те са виновни, че доведоха нещата до ситуацията, в която в третия месец от годината да се обсъжда намаляване на пътеките”, коментира той.

По думите на проф. Миланов лекарите и пациентите са сиамски близнаци, тъй като новата методика ще удари и двете страни. "Тази методика е престъпна и проблемът не е само в лимитите”, добави той.

"Не може болницата да бъде лимитирана по бюджет, винаги рамковият договор да се сключва на база обем и цени на услугата, а сега не се лимитира услугата, а се лимитира бюджета”, коментира проф. Миланов. "Бюджетът на НЗОК е лош и през август или през септември ще се наложи актуализация”, убеден е той.

Д-р Емил Райнов от БСП прогнозира, че отново най-потърпевши ще са пациентите. "За първи път касата закова бюджетите. С ограничението да се използват 80 % от бюджетите болниците ще работят до 22-23 число от месеца и пациентът ще трябва да търси къде има болница, в която да може бъде обслужен”, допълни той
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
mp преди 8 години
А по коя методика не са обречени,а ?Може би по тази в болницата в която за няколко месеца 197 пациента са в кома??Преди 2-3 дни го казаха.Истината е ,че се правят излишни прегледи,изследвания ,на принципа -,,елате днес ,елате утре'' .В епикризите се пишат и измислени неща.Самите лекари източват касата .А с пенсионерите каква гавра си правят-не е истина.
32
0
 
1
 
! Отговори
лекар- пенсионер преди 9 години
Тъгувам за пациентите преди прехода...... идваха на преглед ,чувствах се полезен ...Не си поставяха диагнози по интернет,..слушаха препоръките ми -...идваха редовно на контролите прегледи..Тези дни чаках при моята лична лекарка ...повечето дойдоха без насрочен час за преглед и чакаха за направления....Аз помолих за обстоен преглед и съм впечатлен от уменията на колежката ми, но най- малко 5 пъти телефонни позвънявания прекъсваха прегледа ми.Ужасен съм!
31
0
 
1
 
! Отговори
против !!!24 и 30 преди 9 години
1.100 години да минат, няма как да стане. Лекарите превърнаха професията си в бизнес.........Бизенес в превод означава Работа. Факта ,че в България под тази дума се разбира "Далаверка" е съвсем друго ,но това за лекарите по никой начин не може да се отнася......2.Коле адски си прав ...........с т некоректно отношение към лекарите скоро направо медицинския факултет хващат термирала и ти ще трябва да се лекуваш при баячки или в най- добрия случай ще трябва да Внесеш лекари - индийци.
30
1
 
1
 
! Отговори
Казват му мафия преди 9 години
Точат касата,а Борисов и Москов много добре знаят!
29
1
 
5
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
ТОЛКОЗ ЛИ Е ТРУДНО ,ДА КАЧАТ НЯКОЙ НА ЕДНА КОЛА,ДА ОТИДЕ ДО ГЕРМАНИЯ,ДА ПРЕПИШЕ ТЯХНАТА СИСТЕМА,ИЛИ КАЛИНКИТЕ И ЗА ТОВА НЕ ГИ БИВА,ИЛИ НЕМСКАТА СИСТЕМА НЕ ПОЗВОЛЯВА ,ДА СЕ КРАДЕ
28
1
 
2
 
! Отговори
juliq.kostowa преди 9 години
SYS SIGURNOST SI NQMAT PREDSTAWA KAKWO STAWA W PROWINCIQTA TAM NQMA WYOB6E ZDRAWEOPAZWANE S ES WYRWIM KYM PYRWOBITNO OB6INNIQ STROI
27
5
 
11
 
! Отговори
колио преди 9 години
Аз бих оправил здравеопазването в българия за два месеца премахвасе системата здравни пътеки твърди заплати на лекарите всички български лекари в къщи и подмяна с лекари от куба и русия в след две години глад поетапно връщане на работа.
26
4
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Българите може да решат да обрекат лекарите на безпаричие,кой печели от такъв развой на отношенията
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mnogo triete be komunist4eta da vi e....
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 6 na tozi swiat NISHTO NE E BEZPLATNO i NIKOGA NE E BILO ! komunistite poddyrjaha tozi mit za da ne gi izbiat vednaga. zatova razoriha tolkova strani dikato vlastvaha.
23
3
 
10
 
! Отговори
сибирска преди 9 години
И новата методика е като старата методика. Истината е в ОНАЗИ методика - държавната, безплатната, някогашната.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 24 ne si prav po komunisti4esko vreme vsi4ko "Dobro" be6e miraj. izkustven prestij, koito gi dyrja godini i pogubi vsi4ko hubavo v komun. strani. sega niakoi se opraviat byrzo, no BG mai nemoje, za6toto vseo6te ni rykovodiat po komunisti4eski edna shepa kradyt i imat, a dr. rabotiat i niamat.
21
5
 
21
 
! Отговори
minka.georgieva.92 преди 9 години
Цялата ни здравна система е объркана, както и всичко останало. Колко време още трябва да мине, че българския народ да разбере, че в България имахме най- доброто здравеопазване, но го погубихме, искахме частно, ето ви сега не мрънкайте. Искахме демокрация, ето я, ако това е демокрация. Унищожихме всичко хубаво що имахме, наслаждавайте се сега на вносните ***. Здравеопазването няма да се оправи и 100 години да минат, няма как да стане. Лекарите превърнаха професията си в бизнес.
20
4
 
15
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Какво комунистическо царство те гони?Немците,австрийците,белгийците...............да не би да са в комунистическо царство.Скрий се някъде,не става въпрос за прищевки,а за право на живот и лечение.По твоята логика да приемем здравните осигуровки за държавен рекет без покритие
19
0
 
11
 
! Отговори
офф топик преди 9 години
То,пък,коя ли "методика",не ощетява дребния човечец?
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка.Вън крадците от парламента .
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите за болниците въобще трябва да се спрат. Свърши ви комунистическото царство, червени ***!
16
2
 
23
 
! Отговори
SS преди 9 години
Скоро очаквайте листи на чакащите за 6 месеца, непосилна втора здравна вноска, висене пред кабинетите, вдигане на цените за частен прием...
15
1
 
18
 
! Отговори
до Койчо преди 9 години
Питането е неправилно според мен.Трябва да се пита докога здравноосигурения ще трепери когато му се налага да ползва услугите на лекар,от материална гледна точка.А,че обслужват здравнонеосигурени,пак се отконява от темата,търси си твоето право защо трябва да се плаща при положения,че си здравноосигурен
14
4
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 9 години
Питам аз, до кога болниците ще обслужват здравнонеосигурени и защо никой не говори за това?