Джебчийката - жена между 6 и 60 г. с шапка, шал и очила

Всеки ден си сменяли прическите и тоалетите
29 мар 2015 18:15,
36
Джебчийката - жена между 6 и 60 г. с шапка, шал и очила
Снимка: Reuters, архив

Голяма част от българските джебчии са жени на възраст между 6 и 60 години. Това каза Красимир Любомиров, началник сектор „Улична престъпност“ в СДВР, за агенция „Фокус”.

Любомиров обясни, че обикновено джебчийките се обличат според обкръжаващата ги среда, традициите на съответната държава или конкретно място, определено за извършване на престъпление с цел да останат незабелязани и да се слеят.

„За извършване на джебчийски кражби използват различни предмети и вещи (шалове, шапки, връхни дрехи, чанти и др.)”, обясни Любомиров. По думите му целта на това е да останат незабелязани от околните извършването на престъплението.

При наличие на видеонаблюдение, джебчиите ползват очила, шапки и шалове, с което прикриват самоличността си с цел да не бъдат разпознати при следващ преглед на видеозаписи, обясни експертът. Ежедневно променят външния си вид - прическите, цвета на косата си и обличат различни дрехи.

Най-често джепчийките се движат на групи от по минимум две-три.

„В днешно време джебчийте на практика са визуално неразличими от всички околни в обществото. Облеклото и държанието им е съобразено с това на околните, като по този начин притъпяват вниманието им към себе си”, допълни още той.

„Що се касае до мъжете джебчии, по-голяма част от тях са на възраст между 25 и 50 години, като освен български граждани, са установявани и чужди от съседни на България страни – румънци, албанци, македонци, а също така в единични случаи - алжирци и мароканци“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
"между 6 и 60" Това е идиотско-точка! На 6 не са жени. До 18 не са жени а деца тинейджъри младежи! Изобщо що за идиотска статия?
14
3
 
4
 
! Отговори
Лютви преди 9 години
Статията е ксенофобска, защото според особенностите на точно определен етнос шестгодишните се определят, като жени. Следователно става дума за точно определена част от българското население.
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите и българките открай време се славят с майсторлъка си в тънкото занаятчийство! Браво!Ястреб
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До партизаниннай добре - "герой на социалистическия труд"!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много ме учудва това, че от години подобни "изпълнителки" действат не къде да е, а в Градската градина в София - срещу Народния театър, или по улиците, които минават покрай тази градина. В сърцето на София!Там няма как да се прикрият - виждат се отвсякъде - жени, които се опитват да тръгнат до вас и да ви бръкнат в чантата (понякога водят с тях и дете, за да краде то), също така се представят за врачки, други просят, някои пък се опитват да ви продадат стрък растение.Къде е полицията?!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашенските, от онази общност, понякога се движат не на малки групи по две-три, а на стадо.В последните годни, паралелно с тях вървят мъже и, ако гражданите усетят или хванат някоя от тях, почти веднага се приближава някой от тези мъже, представя се за цивилен полицай и заявява, че по-нататък той поема случая.Много са нагли!Тези, които вървят по две-три заедно, ако са по-млади, нерядко се изрусяват. Наистина ли си мислят, че могат да заблудят някого?!
9
0
 
15
 
! Отговори
Мирка преди 9 години
Oбикновено се обличат като политици и ката ден си сменят тоалетите.
8
2
 
11
 
! Отговори
Дуди преди 9 години
джепчийкитеджебчийтеМного неграмотно написана статия за съжаление ...............
7
3
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До до 1 КАК ЩЕ ГИ РАЗЛИЧИШ ---КРАДЦИ СА И ДЕПУТАТИТЕ --АМА ТЕ ЗАКОННО КРАДАТ ПОД ФОРМАТА НА ЗАЕМИ --ДЬРЖАВНИ ПРОГРАМИ И МНОГО ДРУГИ---НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА КАКТО ВИНАГИ
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странните особености на българската култура!
5
2
 
14
 
! Отговори
Да те обере жена на6 преди 9 години
Жена на шест години не съм виждал.Явно за някакви новости става въпрос.
4
3
 
19
 
! Отговори
Гойко Горисов преди 9 години
Това го има и в Европа. Тея неща сме ги дискутирали много с Меркел. Ето имам снимка с Меркел. Та важното е тоя бизнес джебчийството да излезе от сивата икономика и тези хора да внасят данъци. На същото мнение е и Барозу. Имам снимка и с него.
3
0
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
а в българия така добре се обличат, че не можеш да ги различиш даже и от депутатите!
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С това се славят вече великите българи около света -с джебчийки, *** и проститути, и разбира се - банкомат оператори!
1
7
 
15
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
На "българките" джебчийки им режат по един пръст още от малки, за да могат да бъркат в джобовете без да ги усетим ...