Лошите настилки свалят скоростта по магистралите

От 1 април ще караме в някои отсечки с до 90 км/ч.
Обновена: 29 мар 2015 20:08 | 29 мар 2015 19:44,
79
Лошите настилки свалят скоростта по магистралите
Снимка: архив, Булфото

Скоростта на движение по определени участъци от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъде ограничена до 90 км/ч. от 1 април.

Целта е да се повиши безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани. Това съобщават от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".

Ограничението ще бъде въведено за участъци по автомагистрала "Хемус" на територията на областите Шумен и Варна, а за автомагистрала "Тракия" - в областите Пловдив и Пазарджик.

На автомагистрала "Хемус" ограничението ще бъде въведено от км 349,820 до км 369,320 /дясно платно/ и от км 349,820 до км 376,119 /ляво платно/, а на автомагистрала "Тракия" - от км 63,000 до км 90,197 и от км 119,760 до км 133,112.

В тези отсечки ще бъде поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение. Знаците ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" до 13.00 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички магистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи това не са автомагистрали, а междуградски пътища. А лошият път ще увеличи произшествията, а не намали
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОТЕСТ !!!!Никакви винетки и никакви данъци да не се плащат. КРАДЛИВИ СТОНОЖКИ . Със сто ръце вместо крака да ви е по-лесно да тъпчете, само да не се задаеите
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 66А данъците , а гражданскита ?
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да а за да се оправят ще трябва да се дадат пари, а така ще събират пари от глоби. Много по изгодно,пък и стара наложена с времето практика
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е то, вместо да ги оправят ще сложат знаци. И като сложат знаци ще си чупим колите по-малко.
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите от винетките за какво се ползват?
55
0
 
22
 
! Отговори
В България преди 9 години
скоро ще въвеждат и още един знак-човек бутащ автомобил отзад, гарантирано ограничение на скоростта под 10 км/ч.
54
0
 
22
 
! Отговори
Handel преди 9 години
Катаджиите пак ще съберат пари за море на Самторини.
53
1
 
21
 
! Отговори
тиквеник преди 9 години
С каруцата как да дигна 90?
52
0
 
33
 
! Отговори
Винетко преди 9 години
Ето една идея как да се реши проблема:СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ВЕ, ОБИРНИЦИ КРАДЛИВИ!Винетки, акцизи, данъци, мита, пари от Европа, милиарди заеми... и пак нямало "финансов ресурс". Ми как ще има при такова крадливо племе.На вас говоря, нещастници от ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, АБВ, СДС и всички останали "управляващи" и натискащи се да управляват, дето от десетилетия само разграбват бедната ни държава.
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи голфу под 120 не пада
50
1
 
21
 
! Отговори
Данчо преди 9 години
Аз пък няма да я спазвам тази мярка. Още по-бързо ще карам, кво стана ?1
49
0
 
33
 
! Отговори
Къньо преди 9 години
А защо не ги оставите без поддръжка изобщо и да станат пешеходни зони?
48
0
 
25
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Ся тва "магистрала" ли е?
47
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А цената на винетките ще свалите ли с 30% като намаляте скоростта с толкова? Или целта е да захлебят пак кухоглавите милиционерчета които ще чакат за всеки храст?
46
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви е виновен ГЕРБ. Пример - пътя Айтос - Провадия бе ремонтиран по времето на ДПС в тройната. По документи бе построен наново, а де факто бе залят с два слоя асфалт и се взеха едни пари. Вижте го сега - няма го. Ние сами сме си виновни като свиваме рамене. Търсете си правата. Никой няма да ни ги даде. Чупиш си колата в дупка, викаш КАТ, застрахователя и с акта завеждаш дело. Който е завел такова дело го е спечелил. Но не срещу държавата, а срещу този който е строил пътя и в момента отговаря.
45
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ограничението на скоростта е за участъци строени преди 1989 г. и по времето на бай Жельо и Костов. А са ремонтирани по времето на Станишев. Но те не са ги ремонтирали. Нямаме закони. Както когато Станишев отиде да открива птя между М.Търново и границата, но се оказа на место, че такъв път няма, бяха изрязани само дърветата и изнесени като "дърва за огрев" Нещо като "царят е гол" Но по новините - нищо. И Станишев го бе срам, ние като търпим, а не почнем да ги гърмим.
44
6
 
35
 
! Отговори
vinetu преди 9 години
Лошите настилки идват от там,че 30% от стойността на тези магистрали потъват в дълбоките джобове на ГЕРБ във вид на комисионни!Да ни е честит новият заем, а на тях новите комисионни, които ще налапат!
43
2
 
33
 
! Отговори
Българоубиеца преди 9 години
Ха сега си Представете в национален и икономически мащаб как държавата ни се влачи по корем заради същите *** бб и герб. Уж сме в европа но сме на авариики в авариината лента! Хак да вие гербаджии. Лошото е че и други страдат покрай вас
42
0
 
43
 
! Отговори
дамн преди 9 години
като свалят скоростите, ще свалят ли и статута им от магистрали - на първокласен път???